Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Avantaje:

Se foloseste pentru combaterea nematodelor, principalul tip de parazit intern in primele saptamani de viata ale puiului. 

Doza de administrare este simplu de apreciat, prin folosirea pompitei flaconului.

Schema de administrare consta, de regula, intr-o singura doza, eventuale schimbari putand fi realizate in urma consultului veterinar.

Gustul palatabil usureaza administrarea.

Nu necesita tinerea unei diete. 

 

Dezavantaje:

Desi are actiune asupra parazitilor interni ce se pot intalni in primele saptamani de viata ale catelului, produsul acesta nu va avea efect asupra cestodelor, adica viermii plati, din care fac parte speciile de tenie si echinococul, pentru combaterea carora va fi necesara administrarea ulterioara a unui tratament aditional, precum Drontal Plus tablete.  

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

In vederea ingrijirii catelusilor proveniti de la o catea gestanta a carei ingrijire si schema de deparazitare nu sunt cunoscute sau sunt deficitare, se va recurge la folosirea unor antiparazitare interne recomandate puilor mai mici, deoarece varsta redusa face multe optiuni disponibile adultilor imposibil de folosit in siguranta. 

Drontal Puppy este o solutie de tip sirop care lupta impotriva nematodelor, care sunt principalul “inamic” la nivel intern la varsta de doua saptamani. 

Din categoria nematodelor fac parte ascarizii (Toxocara canis, Toxocaris leonina), viermele bici (Trichuris vulpis) si viermii cu carlig (Uncinaria stenocephgala si Ancylostoma caninum), solutia folosindu-se de Pirantel embonat (paralizeaza si inhiba functiile neuromusculare) si Fenbantel (afecteaza metabolismul parazitului), doua substante helmitice care impreuna au o actiune sinergica ce duce la indepartarea parazitilor. 

 

Doza de administrare este de 1 ml/kg masa corporala, fiind simplu de dozat, avand in vedere ca fluidul eliminat de pompita atasata flaconului la o singura apasare este egala cu valoarea deja mentionata. Asadar, pentru fiecare kilogram al puiului de caine, aceasta va fi apasata o data. Pentru eventuale schimbari ale dozajului si clarificari pe aceasta tema, este recomandata consultarea medicului veterinar. 

In conditii normale, o singura administrare este suficienta, asa ca micutul animal nu va fi traumatizat de aceasta experienta, in cazul in care gustul siropului nu ii este pe plac, desi formula este palatabila pentru animale, dupa cum spun alti cumparatori. 

In cazul in care infestatia a fost initiata in-utero sau prin alaptare, tratamentul se va aplica intai dupa primele doua saptamani de viata ale puiului si se va repeta din doua in doua saptamani, pana la varsta de 3 luni (schema de tratament se va discuta cu medicul veterinar). In decurs de maximum trei zile, parazitii ar trebui sa fie distrusi. 

Administrarea nu impune, de regula, dificultati stapanului, deoarece gustul siropului este unul placut pentru animal, putand fi dat direct prin folosirea pompitei din flacon, cu seringa sau amestecat in hrana. Asadar, exista optiuni chiar si pentru cei mai pretentiosi sugari blanosi. 

Din fericire, puiul nu va trebui sa tina o dieta inainte sau dupa administrarea tratamentului, putandu-si relua activitatea. Din acest punct de vedere, Drontal Puppy devine o solutie rapida si facila de deparazitare interna pentru catelusi

 

 

Concluzie:

Pentru primele saptamani de viata ale puiului de catel, in vederea bunei sale cresteri, in special in conditiile in care istoricul mamei nu este cunoscut pe deplin, un astfel de antiparazitar intern, recomandat de medicul veterinar, va ajuta la indepartarea riscurilor inmultirii si infestarii nematodelor, distrugandu-le intr-un timp scurt de la administrare. 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments