Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Avantaje:

Este recomandat pentru pretul bun raportat la efectul sau antiparazitar. 

Elimina infestatii comune cu ascarizi, viermi rotunzi si viermi lati, in cateva ore de la administrare. 

O singura tableta este suficienta pentru tratarea unui caine de talie medie (un drajeu este suficient pentru 35 kg). 

E o optiune comoda, cu persistenta indelungata, de pana la 3 luni. 

 

Dezavantaje:

Avand in vedere dimensiunea mare a pastilei, unii detinatori de patrupede declara ca au avut probleme in administrarea acesteia, atat amestecat in mancare, cat si direct, un inconvenient fiind faptul ca nu este sigura pentru administrare in primele doua treimi ale gestatiei, deoarece substantele constituente pot afecta puiutii, fiind necesara parerea medicului veterinar. 

 

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Stapanii de animale trebuie sa se asigure ca acestea sunt sanatoase si in conditie optima, spre a se bucura de o viata lunga si fericita, iar antiparazitarele joaca un rol important in aceasta relatie, deoarece vor contribui la bunastarea blanosului. 

Pe langa pipetele antiparazitare externe, este necesara folosirea unui produs cu efect intern, care sa inlature si sa protejeze organele de diferiti paraziti, Drontal Plus fiind unul din cele mai populare si economice exemple, dupa cum relateaza multi detinatori de animale care au decis sa foloseasca acest brand. 

Acest produs este recomandat pentru actiunea larga asupra unor variate specii de paraziti, incepand cu viermii lati si rotunzi. Asadar, va elimina viermi rotunzi (ascarizi: Toxocaris leonina, Toxocara canis), viermi bici (Trichuris vulpis), viermi cu carlig (Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum) si diferite specii de tenii si viermi lati (Exhinococcus granulosus, Taenia spp., Mesocestoides spp., Echinococcus multilocularis, Multiceps multiceps, Dipylidium caninum). 

Substantele active sunt Febantel si Pirantel embonat, care ataca sistemul neuromuscular al parazitilor, paralizandu-i si ucigandu-i rapid, fara a provoca disconfort animalului. 

Reprezinta o optiune accesibila detinatorilor de animale, un singur drajeu fiind suficient pentru administrare in cazul unui caine de talie mare (35 kg), existand indicatii si in ce priveste administrarea in cazul unei greutati corporale mai mici sau mai mari, caz in care tableta va fi injumatatita sau i se va adauga o jumatate. 

Avand in vedere ca intr-o cutie se afla doua tablete, utilizatorul poate avea la indemana doua doze, acoperind necesarul de deparazitare interna la catei pentru o perioada indelungata. 

Conform informatiilor oferite de producator, supradozarea nu va cauza efecte negative neplacute animalului, asa ca acesta este in siguranta, desi nu se recomanda depasirea cantitatii necesare numarului de kilograme, asa cum este inscris si pe pamfletul produsului. 

In conditii normale, perioada de rapel a produsului este una mare, de trei luni, astfel ca nu este necesara decat administrarea trimestriala pentru tinerea sub control a eventualilor paraziti de la nivel intern. Recomandarea standard a producatorului este ca, in caz de infestare grava, doza se va repeta dupa doua saptamani, evident, in acest caz fiind indicat consultul veterinar, pentru siguranta animalului. 

 

 

Concluzie:

Reprezinta o alegere extrem de comuna in randul detinatorilor de patrupede, in principal datorita pretului accesibil si a existentei a doua tablete intr-o cutie, precum si a faptului ca se prezinta drept un antiparazitar de spectru larg pentru infestatiile cu viermi lati si rotunzi, constituind o parte nelipsita a schemei periodice de tratament pentru caini. 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments