Cel mai bun sampon pentru animale – Recomandarile noastre pentru 2023
Un animal bine ingrijit se vede si din aspectul blanitei, iar din fericire exista sampoane pentru toate situatiile. Totusi, daca nu doresti un produs care sa trateze o problema anume, si nu e necesara parerea medicului, poti citi ghidul nostru, pentru a afla cum sa alegi sortimentul potrivit. Nu ai timp? Atunci iti zicem direct ce produs se situeaza in top, cand vine vorba de curatarea blanei de culoare alba: Petkult. Acesta actioneaza prin intermediul agentilor activi de inmuiere a mizeriei, insa efectul principal, oferit de doua ingrediente naturale – extract de musetel si zeama de lamaie, e acela de a deschide culoarea blanitei. Apoi, e placut ca textura si miros, iar produsul nu e agresiv cu pielea, fiind hipoalergenic si antibacterian. Daca te intereseaza un sampon pentru cai, avem o propunere cu actiune la fel de eficienta: Herba Vital.
Modele recomandate in 2023
Petkult
Daca patrupedul tau are o blanita alba si carliontata, stii deja cat de tare se poate murdari, atunci cand il lasi sa alerge prin frunze si balti. Din fericire, exista solutii de curatare facute anume pentru el, cum e produsul Petkult, considerat de multe persoane unul dintre cele mai bune sampoane pentru animale, din comert. In primul rand, are proprietati hipoalergenice si antibacteriene.
Va indeparta mizeria din par si va curata pielea catelusului, iar extractul de musetel, alaturi de sucul de lamaie au rolul de a deschide culoarea blanitei. Cele mai bune rezultate se vor observa pe blanita alba, insa poate fi folosit pe orice culoare deschisa.
Mai mult, producatorul ofera informatii detaliate despre ingredientele din compozitie, asa afli ca samponul are o consistenta in mare parte naturala. E comercializat intr-o cantitate suficienta, de 250 ml, iar sticla e prevazuta cu o pompita, pentru a evita surplusul de sampon. Mai trebuie adaugat ca poate fi folosit indiferent de varsta animalului (ca e senior, junior sau adult).
Avantaje:
Sampon pentru cateii cu blanita deschisa – efect de albire.
Compozitia e una hipoalergenica si antibacteriana.
Are pompita pentru dozarea cantitatii optime.
Raportul calitate – cantitate – pret este satisfacator.
Dezavantaje:
Trebuie evitat de catre cateii cu piele sensibila, caci include si parfum.
Herba Vital
Herba Vital e un sampon pentru cabaline, foarte eficient, care ofera o ingrijire completa. In primul rand, contine detergenti, care fac ca murdaria sa se dizolve in apa cu sampon. Apoi, are un amestec generos de extracte din plante medicinale (brusture, mesteacan, coada calului, nuc, musetel, urzica), care are rolul de a regenera epiderma, dar si de a hrani blana calului.
Totodata, va conferi si stralucire, iar cel mai important este ca are rol de combatere a matretii. Mai mult decat atat, ti-l recomandam si pentru ca impiedica caderea firelor de par. Asadar, coama calului tau va fi mereu proaspata si ingrijita. De mentionat ca are si efect odorizant, mirosul fiind unul de plante.
Samponul se umezeste si se aplica, lasand sa actioneze timp de 5-10 minute. Pe langa toate cele enumerate, pretul samponului de 1 l este foarte accesibil, astfel ca-ti permiti sa cumperi suficiente produse pentru toti caii pe care ii ingrijesti.
Avantaje:
Sampon pentru cai de toate rasele si de varsta adulta.
Este hipoalergenic, astfel ca are actiune blanda asupra pielii.
Are o compozitie din plante naturale, nutritive pentru epiderma si par.
Are rol de combatere a matretii si de cadere a firelor.
E un produs ieftin, cu atat mai mult cu cat e disponibil intr-un bidon de 1l.
Dezavantaje:
Sunt necesare mai multe precauti in utilizare (ferirea ochilor, dar si a organelor genitale ale cabalinei).
Merial Frontline
Merial Frontline este ceea ce iti recomandam, in cazul in care ai un animalut de talie mica sau un pui, pentru care iti trebuie un sampon cu actiune blanda, potrivita pentru epiderma sensibila.
Il poti utiliza atat pentru catei, cat si pentru pisicute, cu mentiunea ca acestia sa aiba o greutate de cel mult 2 kg. Formula este una delicata, bogata in agenti de hidratare, precum acizi grasi omega si ulei de Inca inchi. Ceea ce apreciaza alti ingrijitori de animale este tocmai formula protectoare, care formeaza o bariera invizibila deasupra epidermei, protejand-o. Iti atragem atentia ca nu actioneaza impotriva parazitilor.
In ceea ce priveste utilizarea, se va folosi precum orice alt sampon normal, fiind necesara udarea solutiei si frecarea blanitei, timp de cateva minute, clatind apoi din abundenta. Mai trebuie spus ca flaconul are o cantitate de 200ml. De asemenea, producatorul recomanda utilizarea manusilor de protectie.
Avantaje:
Sampon pentru animale, la un pret bun.
E conceput pentru pielea sensibila a cainilor si pisicilor, datorita continutului de ulei de Inca inchi.
Formula e una lichida, usor de aplicat.
Hidrateaza pielea, oferind o pelicula de protectie.
Dezavantaje:
Nu are actiune impotriva puricilor sau capuselor.
Charmy 7
Stim ca probabil pisicuta ta e una foarte curata, insa oricat de mult s-ar ingriji singura, tot trebuie sa o speli, o data la cateva luni, pentru a te asigura ca murdaria din blanita este indepartata de pe toate partile.
Charmy 7 este un sampon pentru animale, ieftin si bun, la care poti apela, in cazul in care pisica ta umbla des pe afara sau are un par lung, in care, inevitabil, se vor forma smocuri. Agentii activi elimina murdaria, insa acesta nu e singurul efect. Daca s-au prins paraziti de fire, acestia vor fi indepartati in urma spalarii.
La final, nu-ti va ramane decat sa te minunezi de volumul si de stralucirea pe care blanita pisicii le va capata. S-ar putea ca ea sa nu fie prea incantata, insa tu vei putea sta linistita, ca nimic nu ii va putea afecta pielea sau sanatatea.
Avantaje:
Sampon pentru blana pisicilor.
Are agenti activi de curatare, ce actioneaza impotriva murdariei uscate.
Poate elimina parazitii externi.
Sticla are o cantitate generoasa de 250 ml.
Dezavantaje:
Nu sunt oferite foarte multe informatii despre ingredientele din compozitie.
Douxo
Douxo este un sampon pentru catei sau pisici, cu o multitudine de beneficii. In primul rand, e util in tratamentul piodermatitelor, severe sau superficiale. Ciuperca, bacteriile (gram pozitive si negative) si majoritatea fungilor vor disparea, iar asta fara a agresa epiderma.
Actiunea principala se datoreaza, in special, clorhexidinei (3%), solutia fiind una antiseptica si spumanta. De asemenea, va hidrata, caci contine un complex lipacid, care, in momentul spalarii, intinde un film protector lipo-protidic.
Mai mult, solutia poate fi utilizata frecvent (2,3 ori pe saptamana, intr-un tratament de pana la o luna), pana cand problema dispare, dar si dupa aceea (cel mult o data pe saptamana). Va lasa o blana stufoasa, descalcita si stralucitoare, iar mai important, curata.
Avantaje:
Sampon antibacterian pentru pisici si catei.
Contine clorhexidina, o solutie antiseptica, ce elimina bacteriile si actioneaza asupra fungilor.
Hidrateaza si reface pielea, gratie complexului lipacid.
E facut pentru utilizari frecvente, caci nu are un efect puternic degresant.
Dezavantaje:
Avand in vedere raportul dintre cantitatea produsului si pret, putem spune ca e mai scump.
Cum alegi un sampon pentru animale bun
Ghidul cumparatorului
Orice fel de animal ingrijesti, un lucru e sigur: nu pot folosi aceleasi produse de curatare pe care le cumperi pentru tine, iar asta e valabil si in cazul sampoanelor. Ca ai un catel sau o pisicuta, ori poate o herghelie de cai, va trebui sa ii speli nu doar pentru a indeparta mirosurile neplacute, dar si pentru a ameliora anumite probleme dermatologice. Nu trebuie decat sa stii cum sa alegi cel mai bun sampon pentru animale, iar asta se face in functie de rasa, de varsta si chiar de textura si lungimea parului sau blanei.
Formula: Poate fi normala sau uscata. Nu exista dubii in privinta sampoanelor clasice, care elimina sebumul din blana, murdaria si, daca e cazul, microorganismele parazitare. Important e sa alegi sortimentul potrivit, care sa fie eficient, iar nu agresiv si care nu sa distruga complet stratul de grasime protector.
Cum nu orice animal domestic agreeaza apa, dupa cum probabil dovedesc urmele de gherute care inca se observa de la ultima imbaiere a pisicutei, poti apela la samponul uscat pentru animale. Poate avea formula tip pudra sau spray, nu e deloc necesara clatirea si e suficient sa aplici si sa masezi usor produsul.
Il poti utiliza si intre spalarile cu apa, pentru a mentine o igiena corespunzatoare. De asemenea, il recomandam si in situatiile in care puiul e prea mic , iar imunitatea inca nu e complet formata, riscand sa raceasca. Daca, dimpotriva, animalutul e batran, bolnav sau are o afectiune si e chinuitor sa il cari pana la baie, variantele uscate raman de ajutor.
Actiunea: Inainte de a cere pareri despre cele mai bune sampoane pentru animale, trebuie sa stii exact cu ce scop cumperi acest produs. Orice model ai cumpara, acesta va avea si efect odorizant.
Formulele cu efect de curatare au actiune blanda si indeparteaza murdaria si mirosurile. Sunt potrivite cateilor activi, care nu se feresc sa se tavaleasca pe jos si sa sara prin balti. Tine cont ca samponul de caini e diferit de cel pentru pisici (pe acesta il vei folosi oricum, mai rar, pisicile preocupandu-se si singure de igiena lor). Samponul pentru cal e antidegresant si elimina reziduurile lasate de transpiratie si de praf.
Formulele cu efect de indepartare a matretii sunt des cautate mai ales de detinatorii de cai. Matreata e o problema intalnita mai ales la cabaline, iar lasata netratata, duce la mancarimi si iritatii.
Formulele anti-alergenice sunt facute pentru animalele ce sufera de alergii, cauzate de polen, de praf, de mucegai. Trebuie utilizate mai des, pentru a curata in permanenta blanita. Cauta un sampon hipoalergenic, daca catelul sau pisica au pielea sensibila.
Formulele deparazitante sunt diferite pentru fiecare animal in parte. Ca esti interesat de un sampon antipurici pentru caini sau pisici, iti recomandam sa alegi un produs capabil sa omoare parazitii indiferent de stadiul de viata (ca sunt oua/larve sau in stadiu adult).
Dupa spalare, acestea continua sa actioneze, iar un produs bun ar trebui sa-si mentina efectele cel putin o saptamana (evident, tratamentul va fi mai lung, insa cu cat spalarile sunt mai rare, cu atat riscul de a usca pielea e mai mic). Ideala e o compozitie cat mai putin chimica, iar in cazul unui sampon antipurici de pisici, uita-te ca acesta sa contina piretrine, un insecticid natural.
Exista si formule medicinale, ce actioneaza asupra diferitelor infectii de piele, dermatite si descuamari.
Varsta:Pe piata se gasesc produse concepute pentru pui si formule pentru animalele adulte.
Un catel de 5 luni si de pana la 1 an jumatate e mult mai sensibil, iar produsele pentru acesta sunt nu doar mai blande in actiunea de curatare, insa au si rol de protectie, atat a pielii, cat si a firului de par. E obisnuit sa contina substante emoliente sau nutritive, precum aloe vera, ulei de jojoba sau musetel. In plus, sunt adaptate imunitatii cutanate.
Nici la pisici lucrurile nu stau diferit. Aici trebuie sa ai grija mai ales in cazul formulelor anti-purici, ce contin piretrine. Desi eficiente, sunt si toxice, pot fi ingerate de un pisoi mai mic de 2 ani. In acest caz, axeaza-te pe compozitiile cu rozmarin.
Tipul de par/blana: E scurt sau mai lung? Carliontat sau drept? E inchis la culoare sau deschis? Gasesti sampoane pentru toate aceste particularitati. Pe langa compozitia adaptata, apar schimbari si la frecventa utilizarii, despre care poti citi in instructiunile oferite de producatori.
Sigur vei dori o solutie care sa descalceasca carliontii catelului tau si una care sa dea stralucire coamei calului. Aceasta din urma contine uleiuri ce patrund in fir, reducand efectul electrizarii si asigurand o pieptanare usoara.
Blanita e alba sau neagra? Sampoanele vor contine ingrediente ce pot deschide nuanta, precum musetel sau lamaie. La fel, celelalte variante vor intensifica nuanta neagra, roscovana etc.
Ingredientele: Inainte de-a te hotari asupra unui sampon pentru animale, la un pret bun, e imperativ sa verifici eticheta, caci nimeni nu doreste un produs toxic pentru animalul de companie pe care il ingrijeste. Sfatul general e sa te orientezi dupa compozitii cat mai naturale.
Urzica, musetel, mesteacan, brusture, nuc sunt cateva dintre plantele pe care e inspirat sa le cauti la un sampon pentru cai (sunt si nutritive si impiedica caderile).
Cele pentru catei si pisici pot contine rozmarin, extras din fruct de greph, vitamina E etc. Incearca sa nu confunzi piretroidele cu piretrinele, la solutiile pentru pisici, caci au toxicitate inalta si pot fi fatale.
Evita ingredientele precum parabeni, izotiazolinone, formaldehide, conservanti, sulfati, detergenti, MEA, TEA, DEA. Aceastea pot cauza de la reactii usoare, pana la unele mai grave, precum dereglari hormonale si chiar cancer.
In acelasi timp, ocoleste sortimentele cu mirosuri prea puternice sau colorate, caci pot face mai mult rau.
Echipat cu aceste informatii, nu-ti ramane decat sa cauti produsul necesar si potrivit companionului tau. Iti sugeram sa nu te zgarcesti la pret, caci, in acest caz, este direct proportional cu calitatea. E preferabil sa cumperi un sampon de caini profesional, de pilda, care desi mai scump, are un PH echilibrat, curata fara a irita, protejeaza si, intr-un cuvant, e mult mai eficient. Nu spunem ca o formula mai ieftina, e mai proasta, insa nu se ridica la calitatea celei profesionale si se si termian mai rapid, astfel ca, pe termen lung, nu iesi avantajos financiar.
Iar daca vrei sa verifici rapid cateva oferte de sampoane pentru animale, la preturi bune, mai ramai cateva minute alaturi de noi si consulta lista noastra de produse.
Laat een reactie achter
0 COMMENTAIRES