Cele mai bune pompe de acvariu

Am modificat articolul ultima data pe: 01.06.23

 

Modele recomandate in 2023

 

 

JBL CristalProfi e701 Greenline

 

1.JBL CristalProfi e701 GreenlineO pompa de acvariu cu filtru ieftina si buna este modelul JBL CristalProfi e701 Greenline. Este vorba de un filtru extern care asigura un raport pret-calitate maxim la un consum de energie scazut.

Vestea si mai buna este ca aceste filtre vin complet echipate cu toate accesoriile si mediile filtrante, ceea ce le face adecvate si pentru incepatorii care nu au cunostinte solide inca in ceea ce priveste acvaristica. Filtrul asigura prefiltrarea, amplasata in partea superioara. Filtrul extern economic este recomandat pentru acvarii cu volumul cuprins intre 60 si 200 de litri, avand un debit satisfacator de 700 de litri pe ora.

Consumul este mic, de doar 9 W, astfel ca optand pentru acest model poti face o economie de pana la 31% prin comparatie cu alte filtre similare. Pompa se remarca si prin aceea ca este foarte silentioasa, astfel ca acum pot amplasa acvariul in orice incapere doresti. Datorita volumului de 6.1 litri, filtrul nu necesita curatare frecventa. Pachetul contine toate accesoriile necesare pentru instalare si functionare: bureti si inele pentru filtrare mecanica, racorduri de 12/16, tuburi, sorb, ventuze, evacuare.

Luand in calcul toate aceste caracteristici, consideram ca acest model reprezinta o alegere foarte buna pentru orice utilizator.

 

Avantaje:

Pompa de acvariu cu filtru care include toate materialele filtrante.

In pachet se gasesc si elementele necesare pentru montaj.

Putere de 9W pentru economie de energie.

Volum filtrant de 700 litri pe ora.

 

Dezavantaje:

Sistemul de filtrare este reprezentat de bureti filtranti; daca doresti un alt sistem, aceasta pompa nu poate fi adaptata.

 

 

 

 

JBL CristalProfi i100 Greenline

 

4.JBL CristalProfi i100 GreenlineUna dintre cele mai bune pompe de acvariu, daca e sa luam in considerare impresiile cumparatorilor, este modelul JBL CristalProfi i100. Este un set complex care include pompa si filtrul, recomandat pentru acvarii cu volumul cuprins intre 90 si 160 de litri.

Debitul de filtrare este unul relativ bun, si mai important decat atat este reglabil, intre 300 si 720 de litri pe ora. Puterea de 8W este superioara altor produse din aceeasi gama, asigurand o functionare eficienta. Setul este special conceput incat sa reziste si la functionarea in apa sarata, asadar va face fata cu succes si in apa dulce. Componentele care intra in contact cu apa din interiorul acvariului sunt special concepute din materiale rezistente impotriva coroziunii, astfel ca te poti baza pe o durata de viata lunga a acestui model.

Sistemul de prindere este reprezentat de doua ventuze supradimensionate, care suporta cu succes greutatea dispozitivului. Sistemul de prindere este eficient conceput, astfel incat nu mai exista riscul ca pestii sa se blocheze intre filtru si peretele acvariului si sa moara.

In plus, utilizatorii si-au exprimat admiratia pentru faptul ca modelul este unul extrem de silentios. In concluzie, il recomandam calduros pentru oricine a decis sa opteze pentru un filtru submersibil de calitate.

 

Avantaje:

Adecvat pentru acvarii intre 90 si 160 litri.

Debit de filtrare reglabil intre 300 si 720 litri pe ora.

Foarte silentios.

Sistem de prindere special pentru evitarea accidentelor soldate cu moartea pestilor.

 

Dezavantaje:

Ventuzele pot necesita inlocuire dupa o perioada de timp.

 

 

 

 

Shenzhen Resun 3000

 

5.Shenzhen Resun 3000Daca ai decis ca tipul de pompa potrivit pentru tine este una de aer, acest model este unul pe care il recomandam cu toata increderea. Cumparatorii sunt unanim impresionati de calitatea produselor acestui producator. Designul modern al pompei si carcasa ermetica face ca pompa sa poata fi utilizata inclusiv in afara casei.

Poate fi folosita atat pentru aerarea acvariilor, cat si a iazurilor de dimensiuni mici. Poate face fata cu succes unui acvariu cu un volum maxim de 300 de litri datorita unui debit de aer de 180 de litri pe ora. Aerul este introdus in acvariu la o presiune de 0.016 Mpa, ceea ce contribuie la o aerare eficienta a apei. Puterea dispozitivului este de doar 3.5 W, optarea pentru un asemenea produs fiind eficienta si din punctul de vedere al costurilor energetice.

Practic, nici nu vei simti instalarea acestei pompe, odata primita factura de energie electrica. Dispune de doua iesiri de aer, care pot fi de asemenea atasate la diverse piese ornamentale, astfel ca bulele de aer pot fi facute sa iasa din varful unui vulcan miniaturizat sau dintr-o piatra cu aspect mai ciudat.

Costul de achizitie este de asemenea extrem de atractiv pentru un produs din aceasta categorie.

 

Avantaje:

Pompa de acvariu cu aer.

Eficienta in acvarii de pana la 300 litri.

Debit de aer de 180 de litri pe ora.

Presiunea de 0.016 Mpa a aerului introdus.

 

Dezavantaje:

Trebuie adaptata unui filtru adecvat.

 

 

 

 

Cum alegi o pompa buna pentru acvariu

 

Ghidul cumparatorului

Acvaristica este una dintre cele mai frumoase, dar si mai minutioase hobbyuri pe care le-ar putea avea cineva. Un acvariu bine echipat poate creea un mediu perfect pentru pesti, pe care nu te vei mai satura sa ii privesti inotand lin. Daca esti incepator in acest domeniu, s-ar putea sa nu cunosti importanta efectiva a unei pompe de acvariu bune pentru sanatatea pestilor si pentru bunastarea micului ecosistem pe care l-ar creat.

Pompa este cea care asigura aerarea eficienta a apei, miscarea apei, oxigenarea ei; in absenta acesteia, apa din acvariu ar trebui schimbata extrem de frecvent, algele s-ar inmulti extrem de mult, iar pestii ar incepe sa se imbolnaveasca.

Pompele de acvariu sunt un sistem de circulare si filtrare a apei care incearca sa imite cat mai bine curentii si valurile naturale ale marilor, oceanelor si lacurilor. Cel mai eficient rol al pompelor de acvariu este acela ca raresc substantial nevoia de a spala acvariul si de a schimba integral apa din acesta.

Pe de alta parte, alegerea pompei potrivite nu este intotdeauna simpla, pentru ca depinde de multi factori, iar daca nu esti prea experimentat, exista un risc substantial sa alegi un produs subdimensionat sau supradimensionat, sau unul care nu este adecvat ecosistemului pe care doresti sa il creezi. Daca e sa ne luam dupa numeroase pareri despre cele mai bune pompe de acvariu, alegerea celei potrivite se poate dovedi destul de dificila chiar si pentru cei care nu sunt la primul lor acvariu. Iata deci cateva criterii esentiale de care sa tii seama inainte de a te intreba, firesc, unde gasesc pompe de acvariu la un pret bun alti pasionati.

 

Pompa de acvariu

 

Tipul de pompa: exista doua tipuri principale de pompe de acvariu: pompe de apa si pompe de aer. Ambele servesc scopului de a aera apa, de a crea curenti si de a stimula miscarea apei prin alte elemente ale acvariului, cum sunt filtrele. Pompele de aer functioneaza impingand aer in apa din acvariu. De cele mai multe ori ele sunt amplasate in afara acvariului si sunt minunate prin aceea ca mentin in functiune filtrele.

Bulele de aer sunt, in plus, un binevenit element de relaxare pentru cei carora le place sa priveasca acvariul minute in sir. Pompele de apa ssunt de doua tipuri: submersibile sau de suprafata. Cele submersibile functioneaza integral sub apa. Ele absorb apa prin filtru si o trimit inapoi in acvariu, sunt usor de instalat si sunt foarte silentioase. Pompele de suprafata sunt conectate la un furtun folosit pentru filtrarea apei din acvariu. Ele se racesc cu aer, ceea ce inseamna ca nu incalzesc apa din acvariu, cum fac cele submersibile. Exista mai multe modele, unele care functioneaza sub presiune si altele care se bazeaza pe curgerea naturala a apei.

 

Volumul de apa pompat: filtrele, desi extrem de necesare, nu au capacitatea de a genera valuri, deci pentru buna lor functionare este necesara si o pompa de calitate, care sa fie capabila sa proceseze un volum adecvat de apa, la viteza mentionata de producatorul filtrului. Cele mai multe sisteme de filtrare necesita circularea unui volum de 22-23 litri pe ora, deci e indicat sa alegi o pompa care poate furniza aceasta viteza. Mai clar, o pompa potrivita pentru un acvariu de aproximativ 115 litri ar trebui sa fie capabila sa pompeze minim 680 litri pe ora.

 

Tipul de apa: exista o mare diferenta intre o pompa care functioneaza bine in apa sarata si una adecvata pentru apa dulce. Apa sarata este extrem de coroziva, asadar o pompa destinata functionarii in acest mediu trebuie sa contina piese facute din materiale facute sa reziste la coroziune. O pompa pentru apa dulce nu va rezista mult timp intr-un acvariu cu apa sarata, insa un produs destinat functionarii in apa sarata poate fi montat cu succes si intr-un acvariu cu apa dulce.

 

Tipul de filtrare: alegerea pompei depinde de asemenea de tipul de sistem de filtrare de care are nevoie acvariul tau. Cel mai adesea, un sistem de filtrare eficient este direct dependent de un sistem de pompare potrivit. Filtrele din burete sunt o varianta economica ce este adesea trecuta cu vederea de catre posesorii de acvarii de dimensiuni mari, fiind preferate in recipientele destinate inmultirii pestilor, pentru aceea ca nu exista riscul ca puietul sa fie absorbit in acest gen de filtre.

Filtrele de burete pot fi folosite cu pompe de apa sau de aer, fiind cele mai versatile din acest punct de vedere. Alte optiuni sunt filtrele externe si cele amplasate sub pietris, ambele fiind special concepute sa functioneze cu un anumit tip de pompa, de o putere nominala data. Asadar, inainte de a achizitiona pompa de acvariu, consulta indicatiile producatorului filtrului pe care il ai deja, astfel putand cumpara un dispozitiv perfect compatibil si eficient.

1Pompa de acvariu

Nivelul de zgomot: pestii sunt cu siguranta tacuti, dar pompa de acvariu nu! Daca acvariul tau este amplasat in dormitor, de exemplu, e important sa optezi pentru o pompa cat mai silentioasa. Tine cont de faptul ca ea trebuie sa functioneze 24 de ore din 24, deci nu o poti opri ca sa nu iti deranjeze somnul. Din acest punct de vedere, cele mai silentioase sunt pompele submersibile. Chiar daca optezi pentru una de suprafata, verifica si nivelul de zgomot, in cazul in care acvariul va fi amplasat intr-o zona a locuintei in care ai nevoie de liniste.

Odata elucidate principalele aspecte de care trebuie sa tii cont inainte de a alege pompa adecvata pentru acvariul tau, ramane sa descoperi unde gasesc pompe de acvariu la un pret bun alt cumparatori. Ca intotdeauna, iti recomandam sa studiezi ofertele magazinelor on-line, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un produs de nisa. Vei gasi numeroase sfaturi utile, o gama variata de produse, asistenta tehnica si chiar recomandari de la utilizatorii experimentati. Pornind de la cifrele de vanzari, caracteristicile tehnice, pretul avantajos si review-urile clientilor, am realizat o selectie de cateva produse de calitate, care consideram ca ar satisface pretentiile oricarui cumparator. Descopera-le in continuare.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES