Cele mai bune masini de tuns oi

Am modificat articolul ultima data pe: 25.04.24

Cea mai buna masina de tuns oi – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Masinile de tuns oi trebuie sa faca fata unor sarcini grele, intrucat lana ovinelor este unul din cele mai dese tipuri de par din regnul animal. Fara o ustensila puternica de acest gen, care sa nu se strice usor, tunsul oilor ar deveni imposibil. Prin urmare, adresam ghidul nostru de cumparaturi fermierilor ce cauta cele mai eficiente masini de tuns oi, iar prima recomandare pe care le-o putem face este Camry Adler ADL-AD 2823, ce ofera patru capete diferite, ulei de ungere, perie de curatare dar si patru trepte diferite de viteza, pentru a face fata sarcinilor precum tunsul oilor cu lana usoara. Cu toate acestea, multi fermieri, mai ales cei care detin animale din rase cu lana deasa, vor dori un aparat heavy-duty, iar lor le recomandam modelul Micul Fermier 880040, care la 400 de Wati si 2600 de oscilatii ale cutitului pe minut va tunde cu mare eficienta oile, iar cablul de peste trei metri permite utlizatorilor un grad de miscare foarte ridicat.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Adler ADL-AD 12823
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se vinde la un pret foarte accesibil, incluzand si destul de multe echipamente adiacente, precum capetele de tuns (patru la numar) si uleiuri ori perii, pentru a intretine aparatul in functionarea optima.

Puterea este cel mai mare dezavantaj al acestui model. La doar 35 de Wati, poate fi utilizata doar pentru sarcini ocazionale pe animale fara lana deasa sau par des, ce ar putea bloca sau suprasolicita aparatul.

Este o masina de tuns oi cu lana usoara, precum si alte animale de casa cum sunt cainii de rasa. Fiind si un model cu acumulator propriu, nu va trebui sa va faceti griji din pricina incalcitului cablului atunci cand lucrati cu ea.

A 2-A OPTIUNE!

Micul Fermier 880040
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Puterea sa, de 400 de Wati, ii confera eficienta in tunderea chiar si a ovinelor cu lana deasa, grea, permitand utilizatorului sa lucreze ore in sir fara a suprasolicita motorul si fara risc de blocare a lamelor.

Este relativ grea, la 1,8 kilograme. Desi utilizatorii cu experienta, obisnuiti cu munca fizica la ferma, nu se vor plange din acest motiv, incepatorii s-ar putea sa oboseasca dupa cateva ore de utilizare.

Raportul calitate-pret al acestui model de masina de tuns ii asigura modelului un grad inalt de atractivitate atat printre fermierii amatori, cat si in randul celor profesionisti, posesori de turme numeroase.

A 3-a Optiune!

Heiniger Xpert
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este, posibil, unul dintre cele mai bune aparate de pe piata. Constructia sa este solida, puterea de 350 de Wati asigura eficienta ore in sir, iar greutatea sa este relativ redusa, la circa 1.180 de grame.

Pretul acestui produs este ceea ce ar putea descuraja foarte multi utilizatori. In functie de locul din care il veti cumpara, puteti plati de 3-4 ori mai mult decat pe alte masini profesionale de tuns oi.

Fermierii care doresc un produs german extrem de eficient, livrat intr-un pachet complet (cutie de transport, accesorii de intretinere, instructiuni si fisa cu schitele pieselor) nu vor fi dezamagiti de banii dati pe acest aparat.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Adler ADL-AD 2823

 

Pentru utilizatorii hobby, aceasta masina de tuns oi, ieftina si buna, va raspunde nevoilor ocazionale, la rasele cu lana usoara. Motivele pentru care acest model este atat de popular pot fi enumerate usor: pretul foarte atractiv, posibilitatea de a o utiliza si pe caini si nu in ultimul rand gama de accesorii.

Astfel, in pachetul de comanda, veti primi masina, adaptorul pentru incarcare, patru capete de tuns (3, 6, 9, respectiv 12 milimetri), o baterie suplimentara, uleiul pentru ungere si peria de curatare. La sub 400 de grame, este un model usor, iar daca va ganditi ca motorul de doar 35 de Wati este slab, sistemul de racire permite o functionare indelungata a sa, fara supaincalzire.

Capul de tuns este din titan, iar lama este ceramica, ceea ce inseamna ca nu vor fi cu usurinta stricate de parul mai des. Poate fi utilizata cu bateria, fara fir, autonomia sa fiind de 90 de minute atunci cand este incarcata complet.

 

Avantaje:

Se comercializeaza la unul din cele mai bune preturi de pe piata.

Include foarte multe accesorii: patru capete de tuns, pieptene, ulei si incarcator.

Poate fi utilizata fara fir, bateria sa avand o autonomie de 90 de minute.

Sistemul de racire asigura protectie impotriva supraincalzirii motorului.

 

Dezavantaje:

Motorul slab, de doar 35 de Wati, o face inadecvata pentru utilizarea de catre fermierii profesionisti ce au turme numeroase de tuns si oi de rasa cu lana grea.

 

 

Micul Fermier 880040

 

Cand am dorit sa cautam cele mai bune masini de tuns oi, factorii pe care i-am luat in calcul au fost nu doar performantele si rezistenta, dar si un echilibru calitate-pret pentru obiectele evaluate. Astfel, modelul prezentat este considerat o optiune foarte atragatoare pentru fermierii profesionisti care au un buget limitat.

Motorul de 400 de Wati si turatii de pana la 2600 de oscilatii pe minut se traduc intr-o eficienta mai mult decat potrivita pentru nevoile profesionistilor, motorul fiind greu de suprasolicitat chiar si dupa multe ore de utilizare. In pachet, primiti surubelnite pentru dezasamblarea aparatului la nevoie, perie pentru curatare, o sticla de ulei pentru ungerea mecanismului, toate fiind usor de transportat intr-o valiza de plastic foarte rezistent.

Are cinci trepte de viteza, iar cablul sau are aproape trei metri lungime. Un dezavantaj al acestui model este greutatea, la 1800 de grame fiind mai grea decat cele mai multe masini de tuns oi de pe piata.

 

Avantaje:

Ofera un echilibru calitate-pret foarte bun, pentru o masina de nevoi profesionale.

Motorul sau, de 400 de Wati, este printre cele mai puternice de pe piata, riscul ca acesta sa se incinga fiind aproape inexistent.

Include cinci trepte de viteza, pana la 2600 de oscilatii pe minut.

In pachetul produsului, primiti si surublenita speciala pentru dezasamblarea componentelor, in caz de blocare.

 

Dezavantaje:

Este destul de grea (1800 de grame), prin urmare s-ar putea sa obositi mai repede, manevrand-o, decat utilizand alte modele.

 

 

Heiniger Xpert

 

Desi, in ceea ce priveste pretul, masina de tuns oi Heiniger Xpert este una din cele mai scumpe de pe piata (poate fi si de trei ori mai scumpa decat alte masini profesionale, in functie de magazinul de la care o veti cumpara), calitatea superioara a constructiei sale ii justifica atractivitatea.

Este foarte confortabila, corpul avand un design care limiteaza vibratiile, iar greutatea intregului produs este de 1.180 de grame – destul de redusa, avand in vedere ca motorul sau are 350 de Wati. Poate atinge 2500 de oscilatii pe minut, in cinci trepte, iar ca zgomot, producatorul s-a straduit sa o limiteze la 79 de decibeli, mai putin decat multe alte masini din aceeasi categorie de putere.

In pachetul produsului primiti un set de lame, surubelnita pentru dezasamblare si curatare, perie, ulei pentru ungere, instructiuni de utilizare si o schita cu referintele pieselor aparatului. Toate se pot stoca in valiza de plastic, pe care o puteti folosi si pentru transport.

 

Avantaje:

Datorita corpului de fibra de sticla, este destul de usoara (1.150 de grame in total in greutate).

Nivelul de zgomot este ceva mai scazut decat la alte modele (79 decibeli).

Se livreaza cu o gama mare de accesorii (ulei, perie, surubelnita, instructiuni, schita pentru piese).

Poate face fata ore in sir chiar si lanii foarte dese.

 

Dezavantaje:

Se comercializeaza la un pret destul de ridicat pentru cele mai multe buzunare.

 

 

Daling D33PET

 

Masina de tuns oi, la un pret bun, pe care o prezentam aici, este foarte bine echipata si pentru tunderea cainilor de rasa. Fiind un model portabil, mic, cu propriul acumulator, sa nu va asteptati la prea multa putere – de fapt, are doar 12 Wati, ceea ce inseamna ca exista riscul de supraincingere daca veti tunde un animal timp indelungat (depinde si de desimea parului).

Printre functii, are buton pentru reglarea cutitelor, patru capete (de 3, 6, 9 si 13 milimetri), cleste pentru taierea ghearelor, o foarfeca pentru operatiuni delicate, pieptene, ulei pentru uns, cutie pentru stocarea masinii si accesoriilor si adaptorul/incarcatorul pentru reteaua de 220 de Volti. Puteti regla si viteza in cinci trepte de taiere.

Durata de incarcare dureaza in jur de trei ore, iar cu acumulatorul plin are o autonomie de 150 de minute. In cazul in care doriti sa o folositi conectata prin cablu, lungimea acestuia este de 170 centimetri.

 

Avantaje:

Are multe accesorii (capete de tuns, pieptene, ulei, cleste pentru gheare).

Autonomia acumulatorului este ridicata (150 de minute).

Lungimea este de 18 centimetri, prin urmare este usor de apucat.

Are si buton pentru reglarea cutitelor.

 

Dezavantaje:

Nu se adreseaza sarcinilor profesionale, ci doar celor usoare, ocazionale, de precizie si finete.

 

 

 

 

Cum alegi o masina de tuns oi buna

 

Ghidul cumparatorului

Cand cautati cea mai buna masina de tuns oi, factorii de alegere nu sunt chiar putini. Multa lume crede ca acest tip de aparate nu variaza foarte mult, ele fiind destul de simple in constructie. La urma urmei, principiul de functionare este simplu: un motor electric activeaza lamele de taiere, iar acestea vor taia lana animalului. Adevarul este ca cei care au lucrat deja in fermele de oi sunt constienti ca pot sa fie destul de multi factori pe baza carora se poate alege o masina de tuns in defavoarea alteia. Pentru cei ce nu cunosc elementele pe baza carora se efectueaza achizitiile optime, le vom prezenta mai jos, in ordinea importantei lor:Puterea motorului: de la sub 50 la peste 300 de Wati. Data fiind gama destul de larga de puteri la motoarele masinilor de tuns oi de pe piata, putem separa produsele in cele de tip hobby si cele profesionale.

Prima categorie contine aparate cu motor slab, de la 35 la 100 de Wati, cu lame de taiere mici, optime pentru par rar sau lana usoara (in functie de rasa de oi). Nu sunt destinate utilizarii pe oi cu lana deasa si nici nu ar trebui sa fie folosite mai mult de o ora o data. Un exemplu de masina de tuns oi, la un pret bun, de tip hobby, este Adler ADL-AD 12823.

Cele profesionale, pe de alta parte, au motoare puternice (pana la 400 de Wati), prin urmare pot fi utilizate ore in sir pe cea mai deasa lana, fara riscul de suprasolicitare ori de blocare a lamelor masive pe care le au. Micul Fermier 880040 si Heinger Xpert sunt doua exemple de astfel de modele.

 

Trepte de taiere: masinile de tuns oi au, de regula, mai multe viteze din care utilizatorul poate alege. Desi viteza se masoara in numar de oscilatii ale lamelor de taiere a parului, intr-un minut, producatorii adesea specifica doar viteza maxima (de exemplu, 2500 rpm pentru Heiniger Xpert), dar gamele de viteze pot varia de la 500 la peste 3000 de rotatii (oscilatii) pe minut.

Insa, in descrierile de produse, este mentionat numarul de trepte din care puteti selecta (de la doua pana la peste sapte, in functie de model). Astfel, veti putea taia cu eficienta si siguranta parul oilor, insa si blana cainilor, in functie de textura si lungimea sa.

 

Numar de capete: multe pareri despre cele mai bune masini de tuns oi argumenteaza ca nu este atat de important ca aparatul pe care il folositi sa ofere posibilitatea de a regla lungimea lanei ramase ori a parului ramas. La urma urmei, in ceea ce priveste industria ovinelor, trebuie sa va alegeti cu cat mai multa lana de pe urma lor, ceea ce inseamna ca ar trebui ca aparatul de tuns sa ia cat de mult poate din ea.

Cu toate acestea, modelele de utilizare pe mai multe animale (de exemplu, atat pe oi cat si pe caini) vor dispune de capete multiple cu care puteti alege lungimea parului lasat dupa taiere. Astfel, veti putea da un anumit look animalului, indiferent daca vorbim de ovine sau de caini de rasa.

 

 

Greutate: de la 500 de grame la peste doua kilograme. Valorile acestea nu par foarte mari, iar noi putem spune ca modelele hobby sunt considerabil mai usoare decat cele profesionale, acestea din urma avand motoare mult mai puternice si implicit mai grele.

Insa, daca ne gandim la preturile masinilor de tuns, cele relativ scumpe (cum este Heiniger Xpert) se vor lauda si cu o greutate relativ redusa. Daca este sa comparam modelul acesta cu aparatul Micul Fermier 880040, cel din urma este cu peste 700 de grame mai greu decat Heiniger Xpert (1800 de grame, fata de 1180).

Daca aveti turme mari de tuns, diferenta de greutate se va face simtita, intrucat mana poate obosi considerabil dupa o ora-doua de manevrat aparatul, mai ales daca tineti si animalul cu cealalta mana.

 

Lungime cablu / baterie: din pricina motoarelor foarte puternice, masinile de tuns oi profesionale nu au acumulator propriu, fiind alimentate prin cablu la reteaua de 220 de Volti din gospodarie. Pentru ca va fi necesara o anumita mobilitate cand tundeti animalele in cauza (ce se pot zbate), este bine ca aparatul ales sa aiba un cablu cat mai lung (cel putin doi metri ar fi indicat).

In cazul masinilor de tuns hobby, cu motoare slabe (50 de Wati sau mai putin), cablurile sunt folosite doar la incarcarea acumulatorului, iar pe urma veti putea lua oriunde masina pentru a o folosi fara a fi conectata la retea. Dezavantajul lor este ca dupa circa o ora jumatate (in medie), bateria se va descarca, fiind necesara reincararea produsului. In functie de model, reincarcarea poate dura intre 2 si 4 ore.

 

 

Accesorii: exista destule masini de tuns oi, la preturi bune, care nu includ capete pentru reglarea lungimii lanii, in special daca vorbim despre modelele profesionale. Insa aproape toate produsele, indiferent de destinatie, contin unul sau mai multe accesorii pentru intretinerea mecanismelor in stare de buna functionare.

Unele modele, precum Daling D33PET, includ in pachetul de livrare si foarfeca, pieptan, cleste pentru gheare (in caz de doriti sa faceti toaleta catelului ori a pisicii), ulei pentru ungerea lamelor si periuta pentru curatare.

In cazul masinilor profesionale, pe langa uleiul de ungere, puteti primi si surubelnita pentru desfacerea sistemului de taiere, perie pentru curatare si, in cele mai multe cazuri, o cutie din plastic dur pentru transportarea echipamentului intr-un mod cat mai sigur, oriunde aveti nevoie.

Dupa cum ne-am obisnuit deja cititorii, in a doua sectie a ghidului nostru de cumparaturi urmeaza sa oferim descrieri mai detaliate pentru o serie de produse alese de pe piata, pe baza popularitatii lor. Vom prezenta atat modele de masini de tuns oi hobby, cat si unele de nivel profesional, iar pentru fiecare vom sublinia ce plusuri si ce minusuri au, asigurand astfel un anumit nivel de obiectivitate. Totodata, va putem aminti si ca periodic reimprospatam prezentare de produse cu oferte noi, prin urmare merita sa revizitati aceasta pagina pe viitor, cand vom adauga modele de-abia intrate pe piata.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES