Cele mai bune adapatori pentru pasari

Am modificat articolul ultima data pe: 23.02.24

Cea mai buna adapatoare pentru pasari – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Oricine locuieste la curte isi doreste ca la un moment dat sa creasca si cateva pasari pentru oua si carne. Pentru acestea, dar si pentru exploatatiile de mari dimensiuni este important sa gasesti un sistem de adapare optim. Acesta va trebui sa fie igienic, econom, adaptat tipului de pasare si sa nu permita contaminarea apei. Ca prima optiune iti propunem AgroLand 201009, deoarece este un produs special gandit pentru curcani, care poate fi conectat la o instalatie de apa cu tevi, cu o presiune de functionare de 0.3-0.5 bar. Adapatoarea va asigura un nivel constant de apa curata (10-20 mm), iar prin montarea la un nivel superior decat cel al solului se poate evita murdarirea apei cu asternut scurmat sau fecale. O vei putea folosi pentru 80-120 de pasari. Daca preferi o varianta practica si igienica, ce nu necesita integrarea intr-o retea, atunci pe locul doi iti sugeram AgroLand 005/00.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

AgroLand 201009
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un adapator automat cu margini inaltate, ce trebuie conectat la o retea de apa, care poate fi utilizat pentru un numar de 80-120 de pasari, prevazut cu conector pentru teava, rezervor si tavita tip jgheab in care se va mentine un nivel aproximativ constant de 10-20 mm de apa.

Deoarece este un produs care trebuie situat fie pe sol, fie la o mica inaltime deasupra acestuia, ramane prezent riscul contaminarii cu asternut si fecale.

Daca ai o crescatorie de curcani familiala, cu un numar mediu de exemplare, carora vrei sa le asiguri apa necesara, fara sa fie nevoie sa verifici mereu adapatorul, atunci poti alege acest produs simplu si practic.

A 2-A OPTIUNE!

AgroLand 005/00
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un adapator cu rezervor din tabla zincata de 30 de litri, trei picioare care tin inaltat ansamblul de la sol, o farfuriuta de adapare alimentata prin picurator care va mentine un nivel constant al apei, potrivit pentru 35-40 de gaini sau 15-20 de curcani.

Chiar daca tabla din care este confectionat produsul este zincata pentru a nu fi afectata de coroziune, acest strat se poate deteriora in timp, determinand ruginirea.

Daca ai o crescatorie mica de pasari pentru care vrei sa asiguri o sursa de apa curata si constanta, fara sa iti faci griji cu privire la completarea nivelului sau contaminarea cu asternut, atunci poti alege acest adapator.

A 3-a Optiune!

Fermavanatorului adstrop40buc
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un set de 40 de adapatori tip picurator, care nu permit scurgerea apei decat prin actionarea cu ciocul, prevazute cu tavita pentru picaturile cazute, care pentru a functiona necesita conectarea la o instalatie cu tevi de 25 mm si care previn contaminarea apei.

Sistemul se poate dovedi a fi o provocare pentru unele pasari, iar daca acestea nu invata sa il foloseasca atunci vor suferi de sete.

Fie ca ai o exploatatie mica de pasari sau una de mari dimensiuni, aceste seturi de adapatori reprezinta o solutie practica, igienica si economica pentru asigurarea necesarului de apa, aproape indiferent de numarul de pasari.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

AgroLand 201009

 

Pentru cei care locuiesc la casa si s-au hotarat sa creasca curcani, recomandam acest adapator automat ce poate oferi necesarul de apa pentru 80-120 de pasari. Este format dintr-o farfurie cu margini inaltate, cu un diametru de 480 mm. In centru este prevazuta cu un rezervor din care apa ajunge in jgheabul de adapare.

Inaltimea acestuia este de 650 mm, iar pentru ca apa sa ajunga la pasari, aceasta trebuie sa fie asigurata prin cuplarea la o instalatie. In acest scop vei avea nevoie de un adaptor, iar presiunea apei ar trebui sa fie situata intre 0.2-0.5 bar. Adapatorul este unul foarte eficient, deoarece asigura un nivel permanent de 10-20 mm de apa proaspata, disponibila atat pentru pasarile care ajung primele sa bea, cat si pentru cele mai din urma.

In plus, datorita marginilor usor inaltate, continutul se va pastra curat, iar asternutul scurmat nu va ajunge sa contamineze apa. Nu in ultimul rand, produsul nu se va rasturna, iar plasticul din care este confectionat poate fi igienizat usor, in mod periodic.

 

Avantaje:

Poate fi utilizat pentru un numar mare de pasari.

Poate fi conectat la o instalatie de apa si nu necesita umplere manuala.

Are margini inaltate care vor pastra interiorul relativ curat.

Asigura un nivel constant de 10-20 mm de apa.

 

Dezavantaje:

Deoarece prezinta o suprafata deschisa pe unde pasarile pot sa bea apa, exista in continuare riscul murdaririi cu asternut.

 

 

AgroLand 005/00

 

Acesta este considerat de unii ca facand parte dintre cele mai bune adapatoare pentru pasari, in special datorita faptului ca este construit dintr-un rezervor din tabla zincata de 30 de litri pe care va trebui sa il umpli rar. Cantitatea fixa de apa iti permite si sa dozezi sau sa diluezi in ea diferite substante medicamentoase sau suplimente vitamino-minerale, astfel incat acestea vor fi administrate in mod egal tuturor pasarilor.

Farfuria din care beau pasarile este alimentata printr-un picurator care faciliteaza mentinerea unui nivel constant. Ansamblul este ridicat de la sol prin trei picioare, astfel ca apa se va mentine mereu curata si nu suferi contaminari prin asternutul scurmat de pasari sau fecale. In plus, forma va impiedica rasturnarea, iar manerul din partea superioara va permite o manevrare usoara.

Vei putea folosi acest produs pentru 35-40 de gaini sau 15-20 de curcani, ceea ce inseamna ca este potrivit pentru o exploatatie familiala de dimensiuni mici.

 

Avantaje:

Este fabricata din tabla zincata, material care va putea fi igienizat periodic.

Include un rezervor de 30 de litri care va putea fi umplut mai rar.

Permite administrarea de substante medicamentoase sau vitamino-minerale sub forma diluata.

Zona de adapare este inaltata de la sol, ceea ce va preveni contaminarea.

 

Dezavantaje:

Tabla zincata poate rugini in timp.

 

 

Fermavanatorului adstrop40buc

 

Pentru cei care isi doresc o solutie simpla si igienica pentru asigurarea apei proaspete pasarilor din gospodarie, recomandam acest set de adapatori (40 de bucati) prevazute cu picurator, care pentru a functiona trebuie conectate la o instalatie cu presiune mica, cu tevi de 25 mm.

Animalul nu va avea acces la apa decat dupa actionarea picuratorului cu ciocul, ceea ce va mentine curat ansamblul si va evita contaminarea cu fecale, asternut sau dezvoltarea unor bacterii patogene.

Pentru a evita udarea zonei de sub adapatoare, aceasta este prevazuta cu o tavita care va colecta stropii cazuti. Produsul este confectionat din metal si plastic, iar designul va facilita igienizarea periodica, chiar si fara dezasamblarea instalatiei. Culoarea galbena va face ca obiectele sa fie usor de remarcat in hala. Deoarece vei primi 40 de bucati, setul poate fi folosit pentru o exploatatie de mici dimensiuni, dar este potrivit si pentru unele mai mari, in stil industrial.

 

Avantaje:

Permite o adapare constanta cu apa curata si necontaminata.

Nu se iroseste apa deoarece aceasta nu curge decat in momentul actionarii picuratorului cu ciocul.

Picaturile cazute sunt colectate intr-o tavita.

Vei primi 40 de bucati in set.

 

Dezavantaje:

Va fi greu de utilizat de catre pasarile care nu cunosc acest sistem sau nu sunt capabile sa se invete cu el.

 

 

AgroLand 002/16

 

Aceasta este o adapatoare pentru pasari, la un pret bun, confectionata integral din plastic, material moale si usor de spalat sau igienizat periodic. Are un rezervor de 15 litri care va trebui umplut zilnic sau o data la doua zile. Acesta este de culoare alba si semi-transparent, astfel incat vei putea observa usor daca sunt prezent impuritati in apa sau care este nivelul acesteia.

In partea de jos, acesta este completat de o farfurie larga ce formeaza un jgheab in care se aduna apa. Culoarea rosie va face sa iti fie usor sa observi cand vasul s-a murdarit si necesita curatare. Produsul este usor de mutat si transportat datorita manerului din partea superioara, iar umplerea se face pe la nivelul dopului.

Este o adapatoare ideala pentru puisorii (pana la 250) ce nu pot ajunge la variantele ridicate de la sol, dar care este totusi predispusa la contaminarea cu asternut sau fecale. Totusi, nivelul apei va ramane constant, suficient de mare pentru a permite adaparea, dar nu atat de ridicat incat sa apara riscul inecarii.

 

Avantaje:

Este realizata dintr-un material rezistent si usor de curatat.

Permite adaparea puisorilor proaspat iesiti din ou.

Poate fi mutata si transportata usor datorita greutatii reduse si manerului din partea superioara.

Nu reprezinta un risc de inecare pentru puii tineri.

 

Dezavantaje:

Deoarece ramane asezata pe sol, adapatoarea poate fi murdarita usor cu fecale si asternut.

 

 

Tehno Ms W6

 

Daca vrei o adapatoare pentru pasari, ieftina si buna, atunci iti sugeram acest model confectionat din plastic, material cu greutate mica si care poate fi spalat si igienizat usor. Produsul este compus dintr-un rezervor de 6 litri care va trebui umplut zilnic sau o data la doua zile.

Peretii acestuia sunt albiciosi, dar si semi-transparenti, permitand observarea nivelului apei si a prezentei de impuritati in aceasta. Pentru umplere vei putea aseza vasul pe piciorusele cu care este prevazut, astfel ca nu va trebui sa il tii in mana. Farfuria de la baza este de culoare rosie, astfel ca iti va fi usor sa observi chiar si cele mai marunte semne de murdarie care vor iesi in evidenta.

Nivelul apei va ramane constant, dar din cauza faptului ca adapatoarea trebuie asezata pe sol, apare riscul de contaminare. O vei putea folosi pentru puisorii mici sau si pentru gaini si curcani, iar manerul din partea superioara poate fi utilizat pentru transport sau pentru agatarea mai sus de nivelul solului.

 

Avantaje:

Este potrivita atat pentru pui, cat si pentru pasari adulte.

Poate fi transportata si mutata cu usurinta.

Permite observarea nivelului apei, datorita peretilor semi-transparenti.

Asigura un nivel al apei constant, fara riscul de inecare a puisorilor.

 

Dezavantaje:

Deoarece adapatoarea va trebui sa stea pe sol sau aproape de acesta, apare riscul contaminarii apei.

 

 

 

 

Cum aleg o adapatoare buna pentru pasari

 

Ghidul cumparatorului

Daca iti plac carnea de pasare si ouale si ai la dispozitie un loc in curte, unde sa poti amenaja un adapost, atunci iti recomandam sa incerci sa iti cresti propriile gaini sau curcani. Pe langa casuta indispensabila si un tarc, vei mai avea nevoie si de o hranitoare si o adapatoare. Aceasta din urma poate fi de mai multe tipuri, in functie si de specia de zburatoare aleasa. Pentru a alege o varianta care sa iti usureze munca si sa asigure si apa curata atat de necesara, iti sugeram ca atunci cand alegi sa tii cont de cateva criterii simple.

 

 

Specia: In general, prima alegere a unei persoane care vrea sa inceapa o astfel de activitate este clasica gaina. Aceasta specie nu este foarte pretentioasa si are un bun ritm de crestere. Pentru a asigura apa necesara vei putea folosi adapatori pentru pasari, la preturi bune, de aproape orice tip, atat cu vas cu nivel constant, cat si cu niplu sau cu plutitor. De asemenea, vei putea aseza produsul ales la un nivel situat deasupra solului, intrucat aceste zburatoare pot sa ajunga pana la aproximativ 25 cm.

Pentru curcani, poti ridica adapatoarea chiar si mai sus, fie ca aceasta este cu farfurie sau cu picurator. Se va evita astfel murdarirea apei cu asternutul scurmat de acestia. Pentru prepelite va trebui sa alegi o varianta mai mica si cu un nivel al apei mai mic, astfel incat sa se evite riscul de inecare al acestora.

 

Varsta: Daca pentru adulte poti opta si pentru un simplu vas cu apa, cu un nivel variabil, pentru puisori este important sa alegi o adapatoare pentru pasari, la un pret bun, care sa ofere doar atata apa cat poate fi bauta de acestia si care sa nu prezinte risc de inec, nici chiar atunci cand acestia intra in vas pentru cate o balaceala.

Cele mai recomandate modele sunt acelea cu gauri multiple pentru baut sau cu farfurie joasa, alimentata prin picurator sau plutitor. Nu sunt recomandate modele cu plutitor, intrucat puisorii nu stiu cum sa le actioneze.

 

Umplerea automata: Daca alegi tipurile cu umplere automata, atunci trebuie sa stii ca acestea au nevoie sa fie conectate la o instalatie de apa pentru a functiona. Va trebui sa fii atent la specificatiile fiecarui model pentru a sti cu ce tip de tevi se potrivesc (25 mm de obicei) si de ce presiune au nevoie pentru a putea fi utilizate in mod corect (in general 0.3-0.5 bar).

Multe pareri despre cele mai bune adapatori pentru pasari considera ca automate sunt doar cele cu niplu, dar in realitate la reteua de apa pot fi conectate si variantele cu farfurie tip jgheab, aceasta la randul ei fiind alimentata de un picurator. Primele sunt foarte economice, deoarece apa va fi eliberata doar prin actionarea cu ciocul, iar pentru captarea picaturilor vei gasi atasata uneori si o farfuriuta. In plus, apa va fi mereu curata, evitandu-se riscul de contaminare cu asternut sau fecale.

Cele care au jgheab de adapare permit pasarilor sa bea in mod natural si pot fi folosite si de inaripatele care nu se descurca cu picuratorul. Acestea pot fi si ele ridicate de la sol, dar vei gasi si modele ce pot sta jos. Vor acumula mai repede particule si impuritati si vor necesita lucrari de mentenanta mai des.

 

Umplere manuala: La acest capitol vorbim strict de comoditatea proprietarului. Unele adapatori au un vas ce trebuie umplut direct, tinut in mana, in timp ce altele au atasate picioruse pe care pot fi asezate in timpul acestei operatiuni. Totusi, cele mai practice variante sunt acelea care au un orificiu pentru alimentare si un dop. Acestea pot fi realimentate chiar si fara sa fie ridicate sau mutate.

 

Rezervor: Capacitatea rezervorului va determina cat de des trebuie schimbata sau completata apa. Totusi, in zilele calduroase, nu se recomanda oricum ca apa sa fie lasata in vas mai mult de una-doua zile. In plus, daca alegi un model care permite murdarirea usoara a vasului de baut, capacitatea rezervorului nu va mai conta, caci va trebui sa igienizezi oricum produsul.

Totusi, este bine de stiut ca pentru o exploatatie de 40 de gaini, iti va fi suficient (pentru o zi) un vas care poate stoca 10-15 litri. Daca insa nu vrei sa il verifici zilnic, iti recomandam o capacitate de 30 de litri. Daca ai curcani, atunci aceste valori vor fi suficiente pentru aproximativ 20 de pasari. Vei gasi insa variante de 6l, 8l, 10l, 15l, 20l, 25l, care pot fi alese in functie de caracteristicile exploatatiei tale.

Tipul de rezervor si modul in care apa ajunge din el in vasul pentru baut conteaza si el. Unele sunt prevazute cu plutitor, in timp ce altele se alimenteaza printr-un picurator ce permite apei sa curga liber, pana la nivelul dorit. Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca poti gasi si modele rustice, care pot fi utilizate si impreuna cu o sticla de plastic tip pet.

 

Nivel fata de sol: Cea mai buna adapatoare pentru pasari este considerata a fi cea care nu permite contaminarea apei cu asternut, fecale sau bacterii. Aceste deziderate sunt intrunite de variantele cu niplu. Ele sunt situate la inaltime fata de sol, iar pasarea trebuie sa isi intinda ciocul si sa actioneze capatul liber pentru a primi apa. Acest tip de produs necesita foarte putine lucrari de ingrijire, dar trebuie conectat la o instalatie si nu toate inaripatele stiu sa il foloseasca.

Adapatori situate deasupra solului, dar nu atat de sus ca cele precedente, sunt acelea care tot trebuie conectate la retea, dar sunt prevazute cu jgheab. Pentru a putea bea din acestea, pasarea trebuie sa aiba capul situat mai jos, in timp ce la primele acesta era orientat in sus.

Nu in ultimul rand, exista numeroase modele care trebuie asezate direct pe asternut, acestea fiind cele mai accesibile si mai simple, avand de obicei umplere manuala si rezervor cu capacitate variabila. La limita dintre ultimele doua se situeaza cele care trebuie alimentate de catre om, dar stau usor deasupra solului datorita faptului ca sunt ridicate prin niste picioare.

 

Transport: Pentru variantele clasice, cu rezervor, este bine sa existe posibilitatea unei manevrari facile, astfel incat sa poti muta produsul dintr-o parte intr-alta fara prea multe batai de cap si fara sa versi apa. Pentru aceasta este utila prezenta unui maner in partea superioara.

Materiale: Plasticul este cel mai des utilizat material pentru fabricarea acestor obiecte si vei gasi atat tipuri mai rezistente, cat mai slabe. Este important sa cauti specificate pe produs rezistenta la radiatiile UV si la inghet, astfel incat sa poti utiliza produsul in diferite conditii meteorologice. De asemenea, acest material are o greutate redusa si permite o buna curatare si igienizare. Variantele mai slabe vor fi casante sau se vor deforma repede, permitand scurgerea apei.

Metalul intra in componenta niplurilor si picuratoarelor, dar poate fi utilizat si pentru confectionarea rezervoarelor. Tabla zincata este un exemplu, dar vei gasi si variante din inox. Acestea sunt rezistente la coroziune, dar stratul protector poate sa se roada in timp.

Daca vrei sa vizualizezi intreaga gama de produse care este disponibila pe piata si sa alegi singur un model in functie de caracteristicile exploatatiei tale, numarul de pasari, specia si varsta acestora, atunci iti sugeram sa incepi cautarile in mediul online, unde varietatea de modele te va surprinde.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES