Nisipuri pentru pisici – Opinii si Recenzii in 2023
Pentru necesitatile zilnice ale felinei va fi necesar un nisip pentru pisici bun, care sa devina asternutul ideal literei. Insa, avand in vedere ca in comert gasesti tot felul de lucruri, care e cel mai potrivit pentru animalutul tau? Afla din acest ghid si documenteaza-te cu privire la exemple apreciate de romani, precum Intersand Classic Lavanda, o optiune de tip clasic, care face bulgari spre a fi mai usor de curatat, avand miros de lavanda spre a masca aromele neplacute, si care nu se prafuieste si nu deranjeaza, fiind pe baza de argila, cantitatea de 14 kg fiind suficienta pentru multiple umpleri de litiera. O alta solutie interesanta este Miau Miau Silicat Maxi.
Tabel comparativ
Este o varianta clasica, ce usureaza munca la litiera prin prisma faptului ca la contactul cu lichide formeaza blugarasi ce se pot indeparta usor folosind o lopatica, fara a irosi produs, mirosul placut de lavanda fiind un atu al articolului, asa cum si cantitatea generoasa, de 14 kg, va fi suficienta pentru multiple umpleri de litiera.
Desi este de granulatie mica, este foarte posibil ca unele feline sa atraga dupa ele, prin toata casa, particule mai mici sau mai mari din produs.
Desi dispune de un cost de achizitie mai ridicat comparativ cu alte produse din aceeasi subcategorie, asternutul clasic, pe baza de argila, este pe gustul romanilor.
Optiunea aceasta igienica nu lasa urme si nu scoate praf, captand mirosurile, bacteriile si impuritatile in cristalele poroase, fara a lasa in urma miresme neindragite de proprietarul patrupedului, articolul fiind biodegradabil si ecologic, nefiind necesara curatarea sa frecventa si neprezentand toxicitate, cantitatea de 15 l fiind suficienta pentru folosire in jur de doua luni.
Lichidul se poate scurge pe fundul litierei, fara a fi absorbit in totalitate de cristale, iar granulele se pot prinde de labutele pisicii, care le aduce in restul casei.
Cantitatea generoasa raportata la un cost de achizitie acceptabil este insotita de recenzii favorabile din partea cumparatorilor multumiti si a felinelor lor curate.
Este un asternut igienic, din silicat, ceea ce inseamna ca absoarbe foarte bine lichidul, dar si mirosurile neplacute si isi schimba culoarea atunci cand trebuie inlocuit. Nu se prinde de blana sau de labute, este format din granule cu miros floral, iar in sac e o cantitate de 8 litri.
Unele pisici il refuza si nu vor sa-si faca nevoile in litiera, deoarece nu sunt incantate de textura mai granulata.
Ar putea fi o buna achizitie daca vrei sa cumperi asternut pentru pisici in forma de granule de silicat, pentru a acoperi bine mirosul neplacut.
Pareri despre cele mai bune nisipuri pentru pisici
Pentru confortul animalutului si al proprietarului sau, un bun nisip pentru pisici ar trebui sa se afle in litiera. Iata cateva exemple indragite de romani, potrivit topurilor actuale de vanzari.
Intersand Classic Lavanda
Cand felina este obisnuita deja cu un anumit tip de nisip, este mai usor si convenabil sa achizitionezi cantitati mai mari, precum un sac de 14 kg de nisip clasic, ce face bulgari, ca cel de la Intersand. Optiunea aceasta are si o aroma subtila de lavanda, menita a acoperi aromele mai putin apreciate, din zona litierei, acesta activandu-se cand se umezeste.
Asternutul are putere mare de absorbtie si formeaza buglarasii astfel incat va fi mai economic si mai usor de curatat, neavand prea mult praf, un inconvenient pentru proprietari si animalute, deoarece e facut din argila pura, motiv pentru care se afla printre cele mai bune nisipuri pentru pisici in stil clasic.
Totusi, desi granulatia este redusa, felinele mai ghinioniste pot prinde in labute bucatele sau praf pe care le aduc prin alte incaperi, fiind necesara o curatenie frecventa in locuinta, in special cand observi urme de labute “prafuite” pe mobila.
Nisip pisica Miau Miau
Miau Miau Lavanda Bentonita
Iata un nisip pentru pisica Miau Miau, care este un brand economic si la indemana majoritatii proprietarilor de feline, deoarece se gaseste si in magazine clasice, si in cele online, in format economic, cu cantitati ridicate de asternut, sau in formulatie de testare sau urgenta.
Acest produs ambalat intr-o punga din carton insumeaza 6 kg de nisip clasic care se aglomereaza, formand acei bulgarasi care sunt usor de “pescuit” cu o lopatica din litiera si stransi pentru a fi aruncati la gunoi. Cantitatea este suficienta pentru umplerea a aproximativ doua litiere. Nisipul este din bentonita, asa ca va scoate putin praf, si e mai greu, putand prezenta probleme la carat, inconveniente peste care unii proprietari trec, adesea.
Si are un miros de lavanda menit a mai estompa din aromele care nu fac cinste felinelor. Resturile murdare nu se vor arunca in vasul de toaleta, ci se vor colecta intr-un sac si se vor arunca la gunoi.
Silicat pisici
Miau Miau Silicat Maxi
Iubitorii de animale care prefera sa nu se complice cu curatarea litierei de mai multe ori pe zi pot incerca un silicat pentru pisici, adica o formula sintetica din cristale poroase care strang lichidele si se lasa la fundul litierei, fara a lasa praf sau urme pe podea.
Cristalele mari nu se lipesc de blanita, facand dificila (dar nu imposibila) transportarea lor in alte incaperi decat cea in care felina isi face nevoile, si nu va irita la nivel nazal. E o optiune biodegradabila, ecologica si care nu prezinta toxicitate, cantitatea de 15 litri fiind suficienta pentru o litiera mare.
Printre ofertele de nisip pentru pisica Miau Miau vei gasi si optiuni de tip silicat pe care unii utilizatori le indragesc, insa primele intrebuintari vor fi mai dificile, pana te obisnuiesti cu modul de curatare, ce implica strangerea fecalelor si scuturarea litierei pentru ca acele cristale galbene sa se strecoare spre fundul vasului.
Mellow Silicat Lavanda
Cand vrei sa incerci un nou tip de asternut pentru litiera felinei, poti incerca un silicat pentru pisici in format redus, precum aceasta versiune de 5 litri, suficient pentru un vas mai mic sau pentru un pui, ori pentru a vedea daca animalutului ii place acest tip de produs sintetic sau daca apreciezi tu modul in care se foloseste.
Aceasta versiune are si miros placut de lavanda care este emanat si in litiera, si cand cristalele albe se umezesc cu urina. Nu se strange pentru a forma bulgari, asa ca nu vei avea de munca in acest sens, trebuind doar sa indepartezi fecalele pentru a mentine litiera curata pentru o perioada.
Acest nisip pentru pisici, la pret bun, este ecologic si biodegradabil, dar poate forma praf carat de felina prin casa, chiar si granulele mai mari putandu-se prinde intre labute. In unele cazuri, este posibil ca felinei sa nu ii placa, deoarece cantitatea de praf poate fi considerata mare, lucru posibil deranjant si pentru utilizatorul uman.
Asternut pisici
Miau Miau Floral
Acest asternut pentru pisici este realizat din silicat, mai exact cristale granulate care sunt mai usoare decat nisipul clasic. Va absorbi foarte bine lichidele si va acoperi mirosul neplacut, astfel incat in casa ta sa nu fie un iz deranjant. Mai mult decat atat, el are un miros placut, floral.
Granulele din interiorul acestui pachet nu se vor lipi de blana animalutului sau de labutele lui, asadar, nu vor fi deranjante din acest punct de vedere. In punga pe care o vei primi in colet vei gasi o cantitate de 8 litri de asternut igienic. In momentul in care pisica si-a facut nevoile de prea multe ori, culoarea se schimba, ceea ce inseamna ca trebuie inlocuit.
Nu iti putem garanta ca pisica ta va fi multumita de aceasta achizitie, deoarece aceste animalute sunt destul de pretentioase si conform celor spuse de alti clienti, uneori exista refuzuri din partea lor, fie din cauza texturii, fie din vina culorii.
Miau-Miau Silicat Clumping
Iata un nisip pentru pisici, ieftin si bun, in formula silicat, care promite sa formeze bulgari in maximum 15 minute, prezentand o inovatie in acest sens, deoarece nu multe sunt formulatiile de silicat capabile de acest lucru. Astfel, iti va fi mai usor sa pastrezi curatenia si nu te vor deranja acele cristale ingalbenite.
Produsul este 100% natural si absoarbe lichidele, indepartand mirosurile specifice prin retinerea bacteriilor, granulele fiind suficient de mari pentru a nu se lipi de labute sau blana, dar si suficient de mici incat sa nu se lipeasca in exces dupa urinare, devenind o solutie de mijloc intre nisipul clasic si silicatul care nu se tine de blana.
Totusi, acest asternut pentru pisici poate fi, uneori, mai prafos decat in mod obisnuit, ajungand sa deranjeze felinele mai sensibile. Cantitatea de 5 l nu este foarte mare, din pacate, ajungand doar pentru o litiera pentru un animalut adult, de regula, dar este buna pentru un test.
Padovan Pet Pad
Pentru ca animalutul sa nu isi faca nevoile in cusca de transport sau cand se afla in masina, ori cand l-ai adus pentru prima oara acasa, pot fi utile niste paduri pentru educare. Astfel de optiuni vor fi indicate chiar si de catre medicul veterinar, mai ales in urma unei interventii chirurgicale sau de alta natura, care ingreuneaza activitatea fizica a pisicii si, posibil, ajungerea ei la litiera.
Prin folosirea unui pad in cazul animalului bolnav, riscul infectiilor scade, caci acesta nu intra in contact cu particule de praf sau silicat, si nu se irita. Materialul va absorbi urina si va ascunde mirosurile mai putin placute, astfel incat o calatorie scurta sau o vizita la veterinar sa nu se transforme intr-un cosmar.
Intr-un astfel de pachet ai la dispzitie zece bucati la un pret accesibil, marginile lor fiind prevazute cu o banda dublu adeziva, ce se poate lipi spre a ramane fixata pe suprafata dorita.
Padovan Woody Litter
Acest asternut pentru multiple feluri de animalute, de la pisici si pana la rozatoare sau pasari, este ajutat de o constructie naturala, din fibre de pin care se arata foarte absorbante in ce priveste urina, indepartand, astfel, mirosul neplacut si incurajand igiena.
O punga de 10 l este suficienta pentru o litiera, putand, chiar, lasa loc pentru reintregirea recipientului plin pe masura ce partile murdare sunt inlaturate. Totusi, deoarece nu face bulgari, va fi mai dificil de curatat, in mod normal, daca nu ai sau nu iti faci o litiera dubla, speciala, cu sita, prin care sa se elimine mai usor resturile urinate, deoarece granulele se faramiteaza cand intra in contact cu lichidele.
Are o forma granulata, care nu deranjeaza labutele, desi unele din ele pot ajunge in afara litierei, din cand in cand, din nefericire, necesitand curatenie constanta in apartament. Este ecologic, dar nu se recomanda aruncarea sa in toaleta, ci strangerea si debarasarea in cosul de gunoi.
Nisip pentru pisici, care nu miroase
Ever Clean Extra Strong Clumping
Din listele cu cel mai bun nisip pentru pisici fara parfum, pe care il pot folosi micile blanoase ale casei, se afla acest exemplu care are capacitatea de a forma bulgari puternici si de a strange mirosurile neadecvate, astfel incat stapanii sa nu strambe din nas cand se afla alaturi de litiera.
Pentru ca nu prezinta parfum, se dovedeste hipoalergenic, necauzand iritatii felinelor sensibile, o cutie de 10 l putand fi suficienta pentru 30 de zile de folosire pentru un singur exemplar pisicesc. Textura nu deranjeaza labutele, dar mici bucatele pot fi prinse in blanita si dispersate in locuinta, dupa folosire.
Acest nisip pentru pisici, care nu miroase, este format din argile si minerale naturale, incluzand si granule din carbon, care vor capta si absorbi aromele neplacute. Cei 10 l sunt suficienti pentru multiple intrebuintari, insa ai in vedere ca, printre aspectele nu tocmai apreciate de cumparatori, se afla pretul.
Litiera pisici
Trixie Vico
Un lucru de care ai nevoie atunci cand te “pricopsesti” cu un coleg de camera felin pentru prima oara este o litiera. Printre cele mai recomandate modele de pe piata se afla cele acoperite, pentru ca nisipul sa nu fie imprastiat prin casa dupa ce pisica isi foloseste “toaleta”, si pentru ca eventuale mirosuri sa ramana in interiorul peretilor din plastic.
Modelul acesta de litiera pentru pisici este din plastic, asa ca nu cantareste mult, are o clapeta transparenta care ajuta la intrarea si iesirea felinei, aceasta putand fi scoasa daca ai de-a face cu un animalut neobisnuit cu o astfel de forma. Sus are un maner ce va face transportarea produsului mai usoara, cand te muti sau daca doresti sa schimbi locul in care pisica isi face nevoile, de exemplu.
Forma dreptunghiulara asigura pozitionarea la coltul incaperii sau in mijlocul acesteia, dimensiunile fiind accesibile si generoase, lungimea fiind de 56 cm si latimea de 40 cm, cu o inaltime de 40 cm.
Eco Clean 8023222115088
Pentru cei care doresc sa se implice in miscarea ecologica, recomandam acest nisip pentru pisici, la un pret bun, realizat din fibre de plante locale. Are o putere de absorbtie pentru lichide si mirosuri foarte buna, primele determinand formarea de cocoloase ce pot fi aruncate in vasul de toaleta sau chiar folosite pe post de ingrasamant, impreuna cu resturile solide.
Deoarece neutralizeaza mirosurile neplacute in mod eficient, producatorul specifica faptul ca poate fi utilizat timp de 40-60 de zile pentru o singura pisica, fara o inlocuire completa. De asemenea, produsul mentine sterilitatea particulelor din componenta sa si isi pastreaza un pH neutru.
Nu va trebui sa iti faci griji nici atunci cand este imprastiat pe podea de catre pisica ta, deoarece nu pateaza parchetul si nu ataca fibrele covoarelor. Nu contine silicon, praf sau alte substante ce ar putea cauza alergii. Se recomanda aplicarea in straturi de 5-7 cm grosime, in functie de dimensiunea litierei si de necesitatile pisicii.
Ghid de cumparare
Printre problemele cu care te confrunti atunci cand aduci o pisica in casa se afla ce pui in litiera sa. Pentru a evita accidentele in casa (eliminari de fecale sau urina in diferite locuri sau in dreptul mobilei) e necesar sa alegi cat mai repede un nisip pe gustul tau, care sa bucure si sa multumeasca si felina ta.
Pentru ca piata este bogata in tot felul de sortimente de asternuturi, iti poate fi greu sa gasesti cel mai bun nisip pentru pisici care sa indeplineasca cerintele tale. Iata cateva informatii ajutatoare.
Tipuri: Sortimentele de asternut se pot imparti in mai multe categorii, si anume cel clasic, cel aglomerant, cel biodegradabil si cel de tip silicat.
Nisipul clasic, ce nu produce bulgari, este o solutie economica, fiind capabil sa reduca mari cantitati de urina, restrangand mirosurile, fiind, totodata, si prima optiune aparuta in comert cu scopul de a mentine igiena zilnica a pisicii. Necesita schimbare regulata si poate fi dificil de curatat, fapt pentru care se va consuma mai curand decat alte tipuri. Poate fi realizat din argile sau materiale vegetale.
Cel aglomerant, care face bulgari, a devenit, pe buna dreptate, unul din cele mai apreciate nisipuri pentru pisici, la preturi bune, deoarece se curata usor, este superabsorbant si economic, din acest punct de vedere, acopera mirosurile neplacute si poate fi biodegradabil. Totusi, printre punctele sale slabe se afla praful scos si greutatea sacilor.
Asternuturile din silicat sunt o tipologie nou aparuta care ofera o cantitate de cristale granulate cu o greutate mult mai mica raportat la nisipul pe baza de bentonita. Acestea vor absorbi lichidele si vor “ascunde” mirosul pentru mai mult timp comparativ cu nisipurile clasice, si produc mai putin praf. Insa un nisip silicat pentru pisici nu se poate arunca la toaleta si implica o atentie sporita in ce priveste curatarea mizeriei solide. Un sac de pana la 2 kg poate fi suficient pentru o pisica pentru o luna, asternutul trebuind schimbat dupa ce se ingalbeneste.
Asternuturile ecologice sau biodegradabile sunt din hartie, scoarta de copac, cereale sau paie ori alta materie prima vegetala, nefiind toxice si unele putandu-se arunca in toaleta. Totusi, pretul este unul usor crescut, putand fi dificil de carat, si necesita intretinere zilnica.
Materialele: Nisipurile pot fi facute din materii prime naturale sau sintetice, unele din ele fiind considerente ecologice.
Nisipurile naturale sunt cele facute din bentonita, argile, hartie sau resturi vegetale, fiind acceptate, in general, de orice pisica. Sunt ajutate de granulatii diferite, pentru a multumi si proprietarul, si felina, mirosul natural amintind animalului de situatia realista de afara.
Variantele sintetice sunt silicate, fata de care unele feline pot prezenta alergie sau disconfort. Totusi, acestea nu au nevoie de schimbare sau pescuirea bulgarilor, ci doar de scuturarea litierei pentru ca acele cristale ingalbenite, care au absorbit urina, sa ajunga la fund.
Cand spunem ca exista nisipuri pentru pisici, la un pret bun, ecologice, ne referim la faptul ca acestea sunt construite din materiale vegetale, care pot fi aruncate direct in vasul de toaleta, sau care se pot recicla sub forma compostului pentru ingrasamant.
Granulatia: Este importanta si pentru felina, si pentru proprietar.
In cazul nisipului mai fin, acoperirea deseurilor pisicesti va fi mai usor de facut, iar curatenia nu va implica aruncarea asternutului neafectat, insa poate insemna imprastierea unei cantitati de praf prin incapere. Unele feline, sau chiar oamenii, pot dezvolta alergii la aceste particule, putand cauza aparitia unor afectiuni respiratorii la animal sau om.
Pe de alta parte, nisipul cu ganulatie mai mare poate fi enervant pentru pisici, deoarece acestora li se poate parea mai dificil sa scurme in el, desi se va prinde mai rar de labute sau blanita. Din aceasta categorie face parte si silicatul, care poate fi imprastiat prin casa si, cum este invizibil, poate fi dificil de observat.
Mirosul: Asternuturile vin in modul neparfumat si parfumat.
Acele nisipuri de pisici, ieftine si bune, fara miros adaugat folosesc carbon sau extracte naturale din plante pentru a absorbi mirosurile neplacute si a reduce aromele respective.
In cazul asternuturilor parfumate, exista granule cu un miros puternic, placut, care ar trebui sa mascheze mirosul de urina si fecale, insa unele sunt prea puternice si nu vor fi pe gustul felinelor.
Cantitatea: Difera de la un brand la altul si de la o formulatie la alta. Totodata, este important si sa testezi produsele, caz in care nu vei dori un sac pentru mai multe schimburi de litiera, in special pentru cazul in care nu iti place sau felina nu pare sa agreeze sortimentul respectiv. Sacii de pana la 3 kg sunt suficienti pentru un singur schimb, maximum doua, prezentand o optiune buna.
Cand ai mai multe pisici sau stii care e sortimentul favorit, poti alege un ambalaj mai voluminos, de 6, 12 kg, unde si costul de achizitie poate fi mai economic comparativ cu achizitionarea unui numar ridicat de saculeti mai mici din acelasi sortiment.
Nisipul clasic ce nu se aglomereaza va fi folosit mai repede in timp ce cel care face bulgari sau silicatul nu necesita schimbare atat de deasa.
In cele din urma, tu vei alege ce fel de asternut sa folosesti pentru pisica ta, pentru unele sortimente noi putandu-te ajuta si de cateva pareri despre cele mai bune nisipuri pentru pisici, pe care le intalnesti pe pagina aferenta a produsului dorit, in magazinele online, unde achizitia se face din cateva click-uri simple.
Intrebari frecvente
Cat costa o litiera cu capac?
Costul mediu al unui astfel de produs nu depaseste 100 de lei, gasindu-se si optiuni mai ieftine, in general, de la 60 de lei in sus.
Cum se curata corect litiera?
Depinde de tipul de nisip folosit. Cel pe baza de argila e mai usor de curatat prin simpla scoatere cu lopatica si umplere cu material nou, in timp ce cel din bentonita implica nu doar scoaterea murdariei, ci si igienizarea recipientului folosit pe post de litiera, in fiecare saptamana.
Proprietarul trebuie sa stranga murdaria cat mai repede dupa ce aceasta este facuta si sa schimbe nisipul la nevoie, vasul trebuind sa fie igienizat lunar prin spalare cu detergent si apa.
Cate litiere imi trebuie cand am mai multe pisici?
Regula de aur este ca fiecare exemplar sa aiba o litiera pentru pisici, plus una de rezerva. In general, este indicat ca o felina sa aiba propria litiera, deoarece nu tuturor le place acelasi nisip; poate nu este suficient de curat pentru gustul lor intr-un anumit moment. In plus, mirosul specific fiecarui animal il poate deranja pe celalalt. Asadar, pentru doua pisici, de exemplu, este recomandat sa ai doua litiere, plus una de rezerva, pentru a te asigura ca nu vor exista accidente prin casa.
Exista si nisip pentru caini sau echivalent pentru litiera?
Exista astfel de produse destinate taliilor mici, care permit curatarea si intretinerea facila a animalului, in special in momentele in care vremea de afara nu e tocmai placuta sau nu ai chef ori nu poti iesi la o plimbare. Totusi, un animalut neobisnuit cu aceasta metoda va avea nevoie de antrenament.
Avantaje si dezavantaje explicate – nisipul clasic sau nisipul tip silicat
Cand esti proaspat proprietar de pisica si nu ai cunostinte si experienta in ce priveste asternuturile potrivite si utile exemplarului tau, printre cele mai comune formulatii din magazine le vei gasi pe cele de nisip clasic si cele tip silicat. Cand il vei alege pe fiecare?
Nisipurile clasice neaglomerante au avantajul ca pot absorbi cantitati mari de urina si nu vor imprastia sau accentua mirosurile, ba chiar le pot reduce, fiind ajutate de un pret de achizitie foarte prietenos cu buzunarul. Totusi, trebuie curatat zilnic, lucru mai dificil de facut.
Nisipul clasic care formeaza bulgari este simplu de folosit deoarece se poate curata prin scoaterea bulgarilor formati in urma urinarii si lasarea curata a litierei, insa cand este turnat si schimbat va produce praf, si poate fi carat pe pernutele labutelor. Preturile difera in functie de producator si cantitate, rezistand mai mult timp decat optiunea mai sus expusa, deoarece nu se arunca excesiv cand se curata zonele folosite.
De la un nisip silicat te poti astepta la mai putin praf, cristalele fiind mai prietenoase din acest punct de vedere. Totodata, mirosurile neplacute vor fi mascate foarte bine, iar greutatea produsului este redusa. Totusi, cristalele trebuie amestecate zilnic, iar resturile solide vor fi inlaturate cand culoarea bucatelelor se schimba. Comparativ cu nisipul clasic, unde unele formule pot fi aruncate direct in toaleta (recomandam sa citesti pe ambalajul produsului pentru a te asigura), silicatul nu poate fi curatat in acest fel.
Laat een reactie achter
0 COMMENTAIRES