Cel mai bun incalzitor de acvariu

Am modificat articolul ultima data pe: 01.06.23

 

Incalzitoare de acvariu – Opinii si Recenzii in 2023

 

Vrei sa iti iei un acvariu cu pesti si ti s-a recomandat un incalzitor de acvariu care sa te ajute sa mentii o temperatura constanta in apa respectiva, dar nu stii pe care sa il alegi? Din acest articol afli cate ceva despre acest tip de produs si, printre primele informatii oferite, vor fi cateva exemple apreciate de romani, printre care este All4Pet Shop Aquat G100, o optiune de tip intern, cu o putere de 100W, care poate incalzi eficient si constant intre 50 si 100 de litri de apa, fiind utila unui recipient mai mare, amplasandu-se langa filtru, pentru cele mai bune rezultate, fiind din sticla, alimentandu-se la retea. O optiune indragita este si Tetra Tetratec HT50

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

All4Pet Shop Aquat G100
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta optiune care se introduce in vas, langa zona de iesire a apei din filtru, va asigura incalzirea unui bazin cu capacitatea de pana la 100 de litri, prezentand varietate in ce priveste volumul de apa mentinut la temperatura dorita, avand un corp din sticla puternica, fiind insotit de un cost de achizitie foarte bun pentru caracteristicile sale.

Citirea gradelor de temperatura poate fi deficitara, existand o marja de eroare de doua grade, caz in care este necesara adaugarea unui termometru aditional in bazin, pentru control.

Reprezinta o alegere ideala pentru un incepator intr-ale acvaristicii, dispunand de calitatile esentiale ale unui astfel de dispozitiv si de un cost accesibil oricarui buzunar.

A 2-A OPTIUNE!

Tetra Tetratec HT50
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta varianta submersibila, de dimensiuni reduse, are puterea de 50W, putand incalzi si apa dulce, si sarata, putandu-se introduce complet in vas, nelipsindu-i sistemul de fixare cu ventuze, prezentand o marja de eroare mica la informatiile de pe termostat, fiind protejata de o sticla groasa, de 2 mm, care rezista cu bine la socuri de impact.

Este utila pentru incalzirea unui bazin mai mic, de maximum 60 de litri, unde pot exista inconsistente de temperatura de la un capat la altul.

Acest exemplu se va adresa celor care isi incep calatoria in lumea acvaristicii sau care prefera bazinele mai mici ori un numar redus de pesti.

A 3-a Optiune!

Biorb 460000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru incalzirea continua a apei dintr-un acvariu de pana la 100 litri poate fi folosit modelul acesta de 50W, care prezinta si un termometru cu ventuze, spre a verifica mai usor temperatura apei la orice moment al zilei, nelipsindu-i suportul pentru fixarea de perete, fiind o optiune complet submersibila, cu alimentare la retea.

Costul de achizitie poate fi considerat usor ridicat, avand in vedere capacitatile de functionare ale produsului si cantitatea de apa pe care o poate incalzi in mod normal.

Avand in vedere caracteristicile produsului si brandul recunoscut pe nisa de piata a acestuia, el se gaseste frecvent prin topurile de cumparaturi ale pasionatilor acvaristicii.

 

 

 

Pareri despre cele mai bune incalzitoare de acvariu

 

Un incalzitor de acvariu bun va ajuta la bunastarea pestilor si la mentinerea sanatatii acestora. Iata spre ce modele se indreapta, de obicei, romanii, dupa cum reiese din actualele topuri de vanzari. 

 

 

Incalzitor de apa de acvariu

 

All4Pet Shop Aquat G100

 

Iata un incalzitor de apa de acvariu capabil sa sustina munca necesara pentru un bazin de 100 litri, avand in vedere ca are o putere de 100W. Astfel, va mentine conditiile necesare traiului unor variate specii de pesti care se afla intr-un bazin de minimum 50 litri si maximum 100 de litri. 

Metoda de amplasare recomandata este langa filtru, modelul fiind de tip intern, neocupand mult spatiu din cadrul bazinului. Se fixeaza pe perete, in locul in care apa iese filtrata, si se foloseste butonul de sus pentru a alege temperatura dorita (necesita un termometru aditional, deoarece pot exista diferente de temperatura intre cea reala si cea afisata, media de eroare fiind de 2 grade). 

Exteriorul e din sticla si permite obsevarea temperaturii pe bagheta, fiind capabil sa incalzeasca pana la 35 grade Celsius, o valoare mai mult decat suficienta, motiv pentru care se si afla printre cele mai bune incalzitoare de acvariu de uz personal din comert, la un pret bun. 

 

 

 

JBL ProTemp S150

 

Vrei un incalzitor de apa de acvariu pentru un bazin mai voluminos? Cand ai la dispozitie un rezervor mai mare in care detii mai multe specii de pesti sau o specie cu exemplare mai mari, vei avea nevoie de un articol care sa mentina temperatura constanta si vara, si iarna, iar printre ele se afla acest exemplu, care e recomandat pentru un volum de apa intre 90 litri si 200 de litri. 

Exteriorul din sticla groasa, de 2 mm, tine dispozitivul in siguranta, chiar si in fata unor pesti mai activi, fiind un model complet submersibil, al carui setare e formata dintr-un sistem de control rudimentar, in varf, care se invarte spre a seta temperatura de incalzire. Poti folosi alaturi de el  un termometru, spre a te asigura ca temperatura aleasa este cea din apa, dar nu prea exista probleme in acest sens. 

Temperatura minima de care e capabil este de 20 de grade, maximul fiind de 35 de grade Celsius, suficient pentru orice tip de peste de acvariu, cand atinge valoarea setata oprindu-se automat. Totusi, daca il plasezi cu totul sub apa sau chiar sub substrat va fi dificil de scos si curatat. 

 

 

 

Happet AquaT G075

 

Acest incalzitor de acvariu, la pret bun, este destinat bazinelor de pana la 80 de litri, minimul fiind de 40 litri, avand o putere de 75W. Astfel, este capabil sa mentina temperatura ideala intr-un rezervor in care se afla o specie sau in care coabiteaza mai multe specii. Are un indicator de temperatura, pentru a fi mai usor de folosit, si prezinta un bec LED de unde vezi daca este pornit sau oprit. 

Include ventuze pentru montarea pe peretele lateral, fiind un model de tip intern, pentru apa dulce sau sarata, rezistand la apa avand in vedere invelisul de sticla. Se monteaza la iesirea apei din filtru, fiind necesara folosirea unui filtru de apa care disperseaza si distribuie lichidul in intregul rezervor, deoarece incalzirea va avea loc pe o distanta scurta, langa dispozitiv. 

Temperatura se poate seta de catre utilizator, ea putand fi intre 20 si 35 de grade Celsius, valori standard in care se incadreaza majoritatea speciilor de pesti. 

 

 

 

Incalzitor de acvariu rotund

 

Tetra Tetratec HT50

 

Intr-un acvariu rotund poti folosi un dispozitiv de incalzire submersibil, precum acesta, care nu va deranja cu nimic stilul de viata al pestilor activi sau mai lenesi, fiind compatibil cu apa dulce. Este facut dintr-o sticla groasa, de 2 mm, care va rezista cu brio la socuri, insa ai in vedere ca va umple mai repede spatiul disponibil in vas. 

Acest incalzitor de acvariu rotund se poate seta la temperaturi intre 19 grade si 31 grade Celsius, avand o marja de eroare de 0,5 grade, pentru a vedea daca dispozitivul functioneaza sau e in repaus avand la dispozitie un buton LED. Are o putere de 50W, suficient pentru un vas de maximum 60 de litri, o valoare deloc rea pentru un incepator intr-ale acvaristicii. 

Temperatura este mentinuta la valoarea reglata, asa incat nu va fi neaparat necesar un termometru care sa il “verifice”, lasand loc pentru mai multe plante in acvariu. 

 

 

 

Incalzitor de acvariu 50W

 

Biorb 460000

 

Pentru un acvariu de dimensiuni mici si medii va fi util un incalzitor cu puterea de 50W, modelul acesta fiind recomandat nu doar pentru vase de pana la 50 de litri, ci pentru un volum de pana la 100 litri de apa. Asadar, va multumi in special incepatorii si copiii care doresc pestisori. 

Este recomandat acvariilor de cel putin 15 litri, fiind o optiune submersibila, careia nu ii lipsesc ventuzele pentru fixare pe peretele lateral, astfel inca sa nu cada sau sa se deplaseze si sa afecteze pestii ori plantele. 

Contine si un termometru care ajuta la stabilirea temperaturii optime si la mentinerea acesteia, incalzirea continua a apei la valoarea dorita fiind usor de realizat. Are un cablu de 1.4 metri, suficient de lung pentru a se gasi o priza in apropiere, si cantareste in jur de 1 kilogram, fiind o versiune destul de grea, avand in vedere lungimea de 17 cm, standardul pentru puterea pe care o are. 

 

 

Diversa Thermo Plus 50 W

 

Iata un incalzitor de acvariu, ieftin si bun, care are o putere de 50W si care va putea fi folosit in vase capabile sa sustina un volum de pana la 100 de litri, putandu-se folosi si pentru recipiente de dimensiuni mai mici, pornind de la 50 – 60 de litri. Astfel, va multumi numeroase categorii de clienti, atat incepatori cat si cei care cauta un inlocuitor pentru aparatul stricat de acasa, de exemplu. 

Dispune de functie de reglare a temperaturii, valorile disponibile situandu-se intre 18 si 30 de grade Celsius, controland cu precizie care este atmosfera in bazin. Se bucura de un cost de achizitie redus, nelipsindu-i ventuzele de fixare pe peretele bazinului, astfel incat sa fie introdus in apa si sa incalzeasca din lateral. 

Pentru eficienta maxima, este recomandata asezarea sa la iesirea apei prin filtru, pentru ca presiunea sa ajute la dispersarea apei mai calde in restul bazinului. 

 

 

 

Incalzitor acvariu 25W

 

Trixie 84300

 

Acest incalzitor de acvariu de 25W este destinat unui vas mai mic, care sustine un volum de pana la 30 litri de apa, fiind la fel de util si pentru unul mai mic, de 15 litri. In acest mod, isi arata utilitatea si pentru o persoana care se afla la primul acvariu, si pentru cele care au cunostinte referitoare la acest subiect. 

In pachet gasesti si ventuzele necesare pentru atasarea de peretele bazinului, astfel incat incalzitorul sa nu cada sau sa se miste. Este submersibil, dispunand de un capac etans si avand sticla la exterior. Exista si un mic sistem de atentionare privitor la activitatea sau oprirea lampii, indicandu-se fazele incalzirii. 

Articolul poate fi folosit pentru apa dulce sau sarata, si nu ii lipsesc doua elemente de incalzire situate paralel pentru distributia uniforma si egala a caldurii in vas. Produsul este ajutat si de un pret de achizitie nu foarte piperat, avand in vedere ce poate face, totusi, recomandandu-se adaugarea unui termometru sau verificarea, din cand in cand, a temperaturii apei, spre a te asigura ca nu exista divergente, deoarece masurarea este din doua in doua grade. 

 

 

 

Incalzitor acvariu 300W

 

Aqua Zonic Eco Heater

 

Pentru un bazin mai mare va fi necesar un incalzitor cu o putere superioara, care sa fie capabil sa incalzeasca in mod constant toata apa din respectivul recipient. Optiunea aceasta poate functiona cu eficienta maxima la pana la 400 de litri de apa, fiind recomandata unui acvariu unde este atasat un sistem de filtrare si recirculare a apei. 

Acest incalzitor de acvariu de 300W poate fi reglat in ce priveste temperatura dorita in partea superioara, avand un consum redus de energie, fiind util si pentru un bazin cu broaste testoase, si nu doar pentru cele cu pesti. Temperatura este mentinuta constant, avand in vedere existenta unui termostat in cadrul articolului. 

Este mai lung, masurand 32.5 cm, asadar, avand nevoie de spatiu dedicat, fiind incastrat intr-un tub de sticla ce va rezista cu brio socurilor, ca si tipologie fiind submersibil, deci mai usor de amplasat, dar dificil de scos si curatat, la intervale regulate, daca e pozitionat sub nisip. 

 

 

 

Boyu HT-8300

 

Acest model de incalzitor submersibil poate fi plasat pe un perete lateral sau sub nisip ori pietris, pentru a asigura o temperatura constanta a apei din bazin, putandu-se regla intre 17 si 35 de grade Celsius. Are o putere ridicata, de 300W, fiind capabil sa mentina confortul termic la un volum de pana la 350 litri de apa. 

Poate fi introdus in totalitate in apa, fiind protejat de un strat de sticla, nelipsindu-i doua mici ventuze pentru cazul in care se pune pe un perete lateral al acvariului, astfel incat sa nu isi schimbe pozitia. Pentru a vedea usor cand este activ sau oprit, dispozitivul are un indicator cu LED. 

Este o optiune mai voluminoasa, lucru de inteles avand in vedere puterea sa, masurand 35 cm in lungime si 2 cm in grosime, astfel ca va avea nevoie, evident, de un recipient de cel putin 35 cm inaltime sau latime, spre a putea fi asezat corespunzator. 

 

 

JBL ProTemp S300

 

Cel mai bun incalzitor de acvariu de 300W pe care il poti achizitiona la un pret net inferior calitatii pe care o ofera este modelul JBL ProTemp S300. Modelul este complet submersibil, realizat dintr-o sticla deosebit de robusta, cu o grosime de 2 mm, care rezista la orice solicitare i-ar putea fi aplicata chiar si de cel mai energic peste.

Pentru ca atunci cand vine vorba despre combinatia apa – curent electric, siguranta utilizatorului este cea mai importanta, producatorul a echipat acest articol cu un sistem de oprire automata in momentul in care este scos din apa sau nivelul apei din acvariu scade substantial.

Si pestii sunt protejati de caldura degajata, de catre o garda de plastic care inconjoaca elementul incalzitor. Cu o lungime de 375 mm, el este recomandat pentru acvariile cu un volum de la 160 la 400 litri, in functie, desigur, si de temperatura pe care o prefera speciile tale de pesti. Articolul iti permite de asemenea sa ajustezi temperatura pe care doresti sa o atinga apa. Poate fi folosit numai in acvariile cu apa dulce.

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Cand nu te afli la primul acvariu, este posibil sa stii deja cate ceva despre necesitatea unei instalatii de incalzire a apei, pentru a mentine conditiile ideale de viata pentru pestii tai. Insa, pentru un incepator, gasirea unui incalzitor de acvariu, la un pret bun, poate fi dificil de realizat, mai ales avand in vedere ca se poate confrunta cu diferiti termeni pe care nu ii intelege. Printre parametrii pe care ar fi util sa ii ai in vedere se afla cei despre care iti vom vorbi in cele ce urmeaza. 


Tipologii: In primul rand, conteaza unde se poate monta produsul, din acest punct de vedere existand incalzitoare interne (submersibile, imersibile), care se pun in substrat si externe.  

Variantele interne sunt cele care se monteaza in apa, avand setarile necesare pentru a mentine o temperatura constanta a acesteia. 

Modelele submersibile au costuri de achizitie medii si se pot introduce in totalitate in apa, structura electrica fiind protejata de un strat de sticla, avand un efect uniform de incalzire. 

Optiunea imersibila este cea mai comun intalnita, fiind recunoscuta prin prin costul de achizitie accesibil si prin pozitionarea sa in acvariu. Implica faptul ca butonul de control al unor astfel de incalzitoare de acvariu, ieftine si bune, trebuie sa se afle deasupra apei tot timpul, astfel incat gasirea temperaturii ideale poate fi anevoioasa. Sunt alese de incepatori ori drept produse de rezerva in cazul in care dispozitivul principal folosit se strica. 

Incalzitorul de substrat se pune sub nisip sau pietris, ajutand la simularea conditiilor naturale, unde solul va fi usor mai cald decat restul acvariului, ducand la cresterea plantelor acvatice naturale. Cand nu se foloseste un astfel de produs, substratul va fi cu cateva grade mai rece, putand afecta, in timp, plantele. Totusi, va fi dificil de indepartat sau inocuit, necesitand demontarea intregului acvariu. 

Variantele externe se pot instala pe furtunul filtrului, fiind dependente de capacitatea acestuia. Sunt cele mai recente tipuri de incalzitoare pentru acvariu scoase pe piata, gasindu-se mult mai rar si avand costuri de achizitie considerabil mai mari comparativ cu celelalte, un lucru de inteles avand in vedere noutatea tehnica. Arata cel mai bine, neaglomerand recipientul pentru pesti. 

 

Putere: Determina cat de eficient este dispozitivul si cat de multa apa poate incalzi. Acest criteriu se alege in functie de cat de mare este acvariul si de cate grade ar trebui sa aiba apa constant. Pentru a te asigura ca faci o alegere corecta, poti consulta tabelele menite a te ajuta in a determina ce putere sau temperatura iti sunt necesare pentru un anumit tip de peste. 

De exemplu, un incalzitor de acvariu de 5W este capabil sa incalzeasca eficient 5 litri de apa, regula de baza fiind ca 1 Watt este capabil sa infierbante un litru de apa. 

De pilda, un dispozitiv de 25W poate incalzi in jur de 20 de litri de apa cu 5 grade. Cand ai de ales intre doua modele, alege-l pe cel mai potent, pentru ca acvariul poate fi mare iar in camera temperatura poate fluctua foarte mult, astfel incat eficienta acestuia in mentinerea temperaturii ideale scade. In general, gasesti incalzitoare de acvariu, la preturi bune, intre 25W si 300W. Optiunile mai mici sunt submersibile, fiind adecvate unor recipiente mai scazute ca si volum, unde traiesc mai putini pesti. 

 

Materiale: Pentru siguranta pestilor, a mainilor tale si a dispozitivului, acesta este imbracat intr-un strat de sticla, ideal fiind ca acesta sa aiba 2 mm grosime, pentru ca animalutele acvatice foarte energice sa nu le poata sparge, daca se lovesc de ele. 

Mai gasesti si variante din plastic tare si rezistent, care vor fi insotite si de costuri de achizitie mai joase, de multe ori. 

 

Functii secundare: Cel mai bun incalzitor pentru acvariu va fi dotat cel putin cu un termostat care ajuta la observarea temperaturii curente si la mentinerea sa, prin activare automata cand acest parametru al apei scade mai mult decat este ideal. E important ca dispozitivul sa fie reglabil din acest punct de vedere, si nu sa aiba o temperatura presetata, pe care nu o poti schimba.

Termometrul ajuta la verificarea de rezerva a temperaturii apei, astfel incat eventuale dereglari ale termostatului sa nu puna in pericol viata pestilor. Ideal este un gadget cu control digital, care are valente profesionale si va fi mult mai simplu de verificat si controlat. 

 

Amplasare in bazin: Exista diferente de opinie cand vine vorba despre locul ideal al incalzitorului in bazin. Unii specialisti recomanda plasarea sa sub pietris, pentru ca apa sa se incalzeasca uniform si sa urmeze ciclul natural, in timp ce altii prefera pozitionarea langa filtru, pentru ca temperatura apei sa se echilibreze mai repede, avand in vedere ca circula mai intens. 

Pentru un bazin mai mare, cu un volum de minimum 100 litri, poate fi mai utila o pozitionare dubla, adica a doua incalzitoare in parti opuse. Exista si cazuri in care ti se poate recomanda sa alegi doua dispozitive de incalzire mai mici si pentru un bazin mai redus ca si capacitate. 


In concluzie, cu ajutorul parametrilor de mai sus si cateva pareri despre cele mai bune incalzitoare de acvariu gasite in mediul online, alegerea celui potrivit pestilor tai poate fi mai usor de realizat, in special online!

 

 

Intrebari frecvente 

 

Care e durata de viata la un peste beta?

In captivitate, un peste beta poate trai intre trei si cinci ani, avand nevoie de un incalzitor pentru acvariu de 5 litri, capacitatea minima de apa necesara pentru trairea sa in conditii optime.  

 

Cum functioneaza un incalzitor de acvariu?

Este un dispozitiv format dintr-o rezistenta prevazuta cu termostat intr-un recipient de sticla sau plastic care se introduce in apa si care se incalzeste cand este conectat la curent electric, astfel incat sa mentina o anumita temperatura in interiorul acvariului. Utilizatorul seteaza o anumita temperatura pe termostat, iar cand cea din apa scade la un grad sub cea setata, gadgetul se va porni si va incalzi. 


Ce mai e necesar pentru intretinerea acvariului, pe langa incalzitor?

Pe langa acvariu, substrat, decor si plante, pentru a avea grija de pestii pe care ii detii drept animale de companie mai ai nevoie de niste piese de echipament fara de care viata animalutelor poate fi dificila. 

Printre acestea se afla filtrul intern sau extern care asigura igienizarea apei, un termostat sau termometru, care ajuta la cunoasterea temperaturii in orice moment, pompa de apa si pompa de aer, pompa de reciclare, un sistem de iluminare, un racitor de apa si o instalatie de dioxid de carbon. De ajutor pot fi si un filtru UV (sterilizator) sau mediile de filtrare mecanice (bureti, plasa cu ochiuri, vata de perlon), biologice (colonii de bacterii care descompun agentii toxici din apa) ori chimice (carbune activ, orz fermentat, etc.). 

 

 

8 elemente care te ajuta sa tii pestii din acvariu in viata

 

De indata ce ti-ai cumparat pestii si un acvariu, te vei gandi unde sa pozitionezi recipientul, astfel incat sa te poti bucura de micii inotatori in orice moment al zilei. Totusi, pestii au nevoie de intretinere, pe langa mancare si schimbarea apei, din cand in cand. Iata cateva informatii ce te pot ajuta sa iti tii noile animalute in viata. 

 

1. Cand muti acvariul, acesta ar trebui sa fie gol, mainile tale ar trebui sa fie curate, iar ridicarea sa se faca de jos, de dedesubt, sustinand baza vasului. 

 

2. Inainte de a muta pestii in noua casa, acvariul trebuie igienizat cu o carpa curata, fara detergenti sau agenti de curatare. 

 

3. Adauga suficient prundis sau nisip, dar nu inainte de a-l spala pentru a fi perfect curat. Cantitatea ideala este de 900 grame de pietris pentru 4 litri de apa. 

4. Apa trebuie filtrata inainte de a se introduce, fiind indicata o temperatura de camera, caci lichidul prea rece duce la condens. 

 

5. Pe langa incalzitorul de acvariu, ai nevoie si de un termometru, pentru a controla temperatura din apa, si de filtru pentru a curati constant apa. 

 

6. Cand se face schimbul de apa, incalzitorul ar trebui scos din priza cu 10 minute inainte, pentru ca sticla sa nu fie afectata de schimbarile bruste de temperatura. In apa rece nu e recomandat sa introduci un articol incalzit ori introdus in priza. 

 

7. Pentru a asigura o incalzire uniforma si o buna circulare a apei, este recomandata pozitionarea incalzitorului in apropierea pompei sau a filtrelor, fixandu-l cu niste ventuze, care se gasesc, de multe ori, in pachetul produsului la cumparare, pentru a nu risca zgarierea sau spargerea sticlei. 

 

8. Inainte de introducerea pestilor in acvariu, acesta ar trebui sa opereze pentru cel putin 24 de ore cu toate elementele ajutatoare, iar adaugarea ar trebui sa fie graduala, de cateva exemplare saptamanal, in decursul a mai multor saptamani, avand grija sa nu aglomerezi acvariul, spre a mentine sanatatea animalelor. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES