Cel mai bun gard electric

Am modificat articolul ultima data pe: 23.02.24

 

Garduri electrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cu siguranta ca, alegand cel mai bun gard electric pentru tine, vei putea sa iti protejezi culturile si animalele domestice, impiedicandu-le pe cele salbatice sa patrunda in perimetru. Daca vei tine cont de caracteristicile prezentate mai jos, iti va fi mult mai usor si comod sa alegi varianta optima. Pentru un perimetru de 1000m, poti sa mergi pe Nexon Simple4, un pachet ce contine mai multe elemente de baza, precum generator de 4 J; 150 de izolatori, rola cu o lungime de 1000 m; manere si izolatori dubli pentru 2 porti, alimentare la retea. Daca ai un perimetru mai mic, poti sa alegi Nexon EasyShock3.1 J, de 250 m. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Nexon Simple4
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un gard electric ce iti asigura mai multe elemente de care ai nevoie pentru montaj, avand generator de impulsuri si o energie de 4 J; alimentare la retea; doua sisteme pentru poarta compuse din maner si izolator dublu; 150 de bucati de izolatori, o rola cu fir ce are lungimea de 1000 m.

Generatorul nu iti permite sa reglezi viteza impulsului, aceasta fiind fixa.

Un pachet complet ce iti va permite sa imprejmuiesti cu usurinta un perimetru de 1000 de metri.

A 2-A OPTIUNE!

Nexon EasyShock3.1 J
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Portivit pentru animale domestice si salbatice, cu un impuls de 3,1J, avand posibilitatea de a ajusta viteza impulsului, acest gard electric te va ajuta sa asiguri un perimetru de 250 m, sa iti faci poarta de acces, avand maner si izolator dublu, cu 25 de izolatori in pachet, firul adecvat, simplu si comod de montat, chiar daca este pentru prima data.

Trebuie sa iei in calcul la achizitie si costul alimentatorului de 12 V, necesar pentru a pune in functiune generatorul.

Pret bun, mai multe elemente in pachet, potrivit pentru diferite tipuri de animale, sunt doar cateva caracteristici care ne determina sa iti recomandam acest produs.

A 3-a Optiune!

Nexon Simple2
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de gard electric se preteaza mai mult pentru animale domestice, avand un impuls de 4 J, cu viteza fixa, ce vine la pachet cu mai multe elemente de baza, precum fir de 500 m; alimentare la retea, izolatori si sistem pentru poarta; generator; fiind foarte practic si comod de montat acolo unde ai nevoie.

Desi pretul de achizitie este bun, mai tine cont ca trebui sa iti cumperi separat si tarusi de impamantare.

Un mijloc simplu de a incadra un perimetru de 500 m, pentru a impiedica animalele domestice sa il paraseasca.

 

 

Pareri despre cele mai bune garduri electrice

 

Mai jos, ai prezentate cateva modele pentru diferite tipuri de animale, ceea ce iti permite sa te orientezi mai usor spre gardul electric potrivit. 

 

Gard electric pentru animale

 

Nexon Simple4

 

Daca ai nevoie de un gard electric pentru animale, poti sa te indrepti spre acest produs care ar putea fi o varianta optima pentru tine. Este un pachet cu mai multe parti componente, cu care poti asigura un perimetru de 1000 m.

Cu un impuls de 4 J, cu viteza de emitere fixa, este potrivit pentru mai multe tipuri de animale, precum: oi, vaci, capre, cai, cerbi, vulpi etc. 

Setul este format din mai multe elemente componente, cum ar fi: generator; alimentator pentru retea; doua manere si doi izolatori dubli pentru a putea pune doua porti de acces, formand un perimetru mare; cablu de legatura; 150 de bucati de izolatori; rola cu 1000 m de fir; tablita de avertizare. 

 

 

 

Gard electric pentru vaci

 

Nexon EasyShock3.1 J

 

Cu siguranta ca iti doresti un gard electric, ieftin si bun, care sa iti permita sa asiguri un perimetru dat atat pentru a tine animalele domestice inauntru, cat si pentru a impiedica animalele salbatice sa patrunda.

Se poate folosi si ca gard electric pentru vaci si asigura un perimetru de 250 de metri. Generatorul continut in pachet transmite impulsuri de maxim 3.1 J. De asemenea, aparatul iti permite sa ajustezi dupa cum este necesar viteza impulsurilor.

Firul are o lungime de 250 m, si mai ai in pachetul de achizitie si 25 de bucati de izolatori. Poarta va fi de asemenea bine izolata, avand un model de izolator dublu si maner adecvat. Nu contine alimentator, ce trebuie achizitionat separat, generatorul functionand cu 12 V. 

 

 

 

Gard electric pentru oi

 

Nexon Simple2

 

In caz ca ai nevoie de un gard electric pentru oi, poti sa mergi pe acest pachet complet care iti va asigura un perimetru de 500 m. Se mai preteaza si pentru alte tipuri de animale, precum vaci, capre, cai, porci etc.

Este un gard electric la pret bun, ce contine mai multe parti componente precum: generator de 4j; 75 de bucati de izolatori inelari; fir cu o lungime de 500 m; maner si izolator dublu pentru poarta de acces; cablu de legatura; alimentator pentru retea. 

Bara de impamantare se achizitioneaza separat, nefiind inclusa in pachet. Viteza de impulsuri este fixa. Tot in pachet mai ai inclusa si tablita de avertizare pe care o poti aseza unde crezi ca este mai potrivit. 

 

 

 

Gard electric caini

 

Wellturn TP16

 

Daca ai o proprietate si vrei sa iti dresezi animalele de companie, avand grija sa nu paraseasca incinta, dar nici sa nu aiba acces peste tot, poti sa alegi acest model de gard electric pentru  caini si iti va fi de ajutor.

Firul are o lungime de 300 de m si poate fi ingropat in pamant pana la o adancime de 2 – 5 cm, sau se poate prinde de un gard deja existent. Cainele va avea o zgarda speciala, ce se gaseste in pachetul de achizitie, rezistenta la apa, ce il va avertiza prin impulsuri auditive si electrice ce se pot seta progresiv. Daca ai mai multi caini, mai poti achizitiona si alte zgarzi, gardul fiind compatibil cu un numar mai mare.

In pachetul de achizitie mai ai: un transmitator de perete care te va avertiva si daca cablul ingropat se deterioreaza; alimentator; un cablu USB pentru a incarca zgarda; 20 de stegulete pe care le poti folosi cu succes pentru dresaj; tester pentru impulsuri; precum si un manual de dresaj ce vine si in limba romana. 

 

 

 

Gard electric cu panou solar

 

Nexon HeavyShock 2.5J

 

Daca alegi sa montezi un gard electric cu panou solar, nu vei mai avea grija cu alimentarea si te poti opri la acest model care ar putea fi o alegere potrivita pentru tine.

Poti sa acoperi un perimetru de 400 m si, avand impulsuri de 2.5 J, va tine in interior animalele domestice si le va alunga pe cele salbatice. Poti sa ajustezi viteza impulsurilor dupa cum crezi ca este mai potrivit.

In pachet ai mai multe elemente pentru a forma baza, si anume: generator de 2.5 J; 50 de bucati de izolatori inelari; banda cu o lungime de 400 m; cabluri de conexiune; sistem pentru poarta; panou solar de 10 W si acumulator de 12V. Este un mod comod de alimentare si ecologic, pe care il poti monta in orice conditii, chiar si in zone mai izolate. 

 

 

 

Pachet gard electric

 

Agro Electrosistems 04

 

Cu siguranta un pachet gard electric este mai convenabil, mai ales daca este primul pe care il vei construi, iar acest model are toate elementele pentru un gard electric de baza.

In pachetul de achizitie ai: aparatul de baza (generator) – ce poate transmite impulsuri pentru un gard cu o lungime de 6 km; fir cu o lungime de 1000 m ce are o rezistenta la rupere de pana in 130 kg; izolatori de tip inelar 150 bucati; maner pentru poarta si izolator dublu pentru poarta; placuta de avertizare. 

Este un model de gard electric la un pret bun, care te ajuta sa pornesti constructia. Separat, trebuie sa iti mai achizitionezi sistemul de alimentare care poate fi la retea sau acumulator, stalpii de sustinere ce se asaza la o distanta de maxim 7 – 8 m intre ei, precum si bara de impamantare. 

 

 

 

Nexon gard electric

 

Nexon BeastShock 8.5J

 

Pentru cei care vor sa imprejmuiasca un teren pentru a gestiona mai usor situatia animalelor, acest pachet complet Nexon gard electric poate fi exact ceea ce au nevoie. 

Astfel nu mai esti nevoit sa cauti partile componente care sa se potriveasca ai deja toate elementele necesare, care iti asigura un perimetru de 1000 m. Este un gard electric pentru urs, lup, cerb, dar si animale domestice precum: capre, oi, vaci, avand un impuls de energie maxim de 8.5 J, si o rezistenta la rupere de pana in 160 kg. 

In pachet ai: generator, 100 de bucati de izolatori, 2 bucati de sisteme pentru poarta cu maner si izolator dublu, alimentator de 12/ 230 V, fir 1000 m, precum si o tablita de avertizare. Daca ai nevoie si de bara de impamantare, poti sa o achizitionezi separat. 

 

 

 

Generator impulsuri gard electric

 

Nexon Beast1

 

Acest model de generator impulsuri gard electric poate fi o alegere buna pentru tine, daca vrei sa impiedici animalele salbatice sa patrunda pe un anumit teren sau pe cele domestice sa nu paraseasca tarcul. 

Se alimenteaza la 12 V, iar daca vrei sa il conectezi la retea, poti sa comanzi separat un alimentator dedicat. Energia impulsului este de maxim 8.5 J, iar tensiunea de 13000 V.

Poate asigura un perimetru larg de 75 km. Ca si functie de interes mentionam ca poti sa reglezi viteza impulsurilor dupa necesitati. Generatorul este cu carcasa din plastic dur, de culoare gri. Cantareste 4 kg. 

 

 

 

Izolatori gard electric

 

Fermag IZ59

 

Cu siguranta, pentru a avea mai putine pierderi pe retea, ai nevoie si de izolatori de gard electric, si te poti indrepta spre acest produs.

Se vinde la pachet ce contine 50 de bucati si vei calcula numarul acestora in functie de lungimea gardului, cu cat mai multi cu atat mai bine. Izolatorii din acest pachet sunt confectionati din policarbonat si otel, rezistenti. 

Sunt de culoare neagra si nu se vor modifica sub actiunea razelor UV. Sunt facil de montat, avand surub in capat, pentru stalpii de lemn. Se pot folosi atat pentru gardurile de imprejmuire a animalelor domestice, cat si pentru a impiedica patrunderea celor salbatice.

 

 

 

Fir gard electric

 

EVO EVOS1000

 

In caz ca vrei sa iti cumperi singur toate elementele pentru a imprejmui tarcul de animale, ai nevoie si de fir de gard electric, iar acest model poate fi o alegere potrivita pentru tine.

Este compatibil cu un gard electric pentru animale domestice si te va ajuta sa gestionezi mai bine situatia. Rezista la o presiune de 45 de kg fara a se rupe. Rezistenta electrica este de 11 ohmi/m si are in interior 3 conductori.

Cablul este de culoare rosie pentru a fi vizibil, chiar si prin vegetatie. Are o lungime de 1000 de metri, si poti sa calculezi exact cate bobine ai nevoie. Nu va fi o problema sa il transporti pana la locul de imprejmuire, bobina cantarind 2 kg. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Gardul electric este folosit in multe tari de catre crescatorii de animale sau pentru a proteja anumite culturi, nefiind periculos pentru acestea, dar extrem de eficient si economic. Mai jos, ai cateva criterii pe care sa le iei in considerare pentru a face o alegere optima, pe piata fiind multe modele de garduri electrice, la preturi bune, spre care te poti indrepta. 

Pachet sau componente separate: Daca nu ai mai montat pana acum, conform mai multor pareri despre cele mai bune garduri electrice te poti indrepta spre un pachet in care ai deja cele mai multe parti componente. Cu siguranta ca poti sa cumperi si fiecare element in parte, atunci cand vrei sa iti construiesti singur modelul si ai deja o oarecare experienta. Un gard electric este compus din mai multe parti, printre care:

Generatorul, care asigura impulsurile necesare pentru a tine animalul la distanta de gard. Acesta poate avea diferite caracteristici, precum energia impulsului ce se masoara in J si tensiune maxima masurata in V; are nevoie de alimentare. 

Fir sau banda: care formeaza o retea prin care trece curentul si alegi lungimea necesara pentru a asigura perimetrul dorit, cu o infasurare sau mai multe.

Impamantarea, care este de obicei din otel zincat si asigura o buna eficienta a gardului.

Izolatorii de fir, care se monteaza din loc in loc si prin care se trece firul de curent. 

Stalpi de sustinere daca este cazul, pe care se prinde firul. 

 

Tipul de animal: Gardul il vei alege si in functie de tipul de animal pe care vrei sa il protejezi si ingradesti, fiecare avand anumite carateristici mai particulare:

Gard electric pentru cai: chiar daca sunt mai mari, impulsurile nu trebuie sa fie puternice, acestia reactionand usor la cele normale. Deoarece acestia nu vad foarte bine, se recomanda fire mai groase (benzi de 20 – 400 mm) si trei infasurari la diferite inaltimi (45, 75, 120 cm).

Gard electric pentru oi: acestea au o blana foarte groasa, asa ca impulsurile trebuie sa fie mai puternice, pentru a le simti si a le indeparta de gard. Se recomanda mai multe infasurari si mai dese (30, 45, 65, 90 cm).

Gard electric pentru porci: daca perimetrul este mai mare ai nevoie si de un aparat puternic, cu cel putin doua infasurari (mai multe daca sunt si purcei).

Gard electric pentru vaci: si acestea reactioneaza bine la impulsuri normale, puterea generatoarelor fiind data de lungimea perimetrului acoperit. Se recomanda cel putin 3 infasurari.

Gard electric pentru animale salbatice: pentru acestea se folosesc, in general, aparate puternice, fiind necesare cel putin doua infasurari la 20 cm de pamant si la 70 cm. 

 

Sursa de alimentare: O varianta optima este sa ai un alimentator ce se leaga la retea, fiind si foarte convenabil de gestionat. Din pacate, zonele in care se fac de obicei tarcurile de animale, sau unde se ingradesc culturile, sunt situate in zone izolate, unde nu exista retea de curent, asa ca ai nevoie de alte solutii.

Bateriile de unica folosinta pot asigura o buna functionare doar pentru o perioada de timp data, fiind mai utila pentru tarcurile portabile pe care le tot muti. O baterie reincarcabila este mult mai utila si eficienta. Poti sa optezi si pentru variante cu panou solar inclus. 

 

Perimetrul acoperit: Cu siguranta este un criteriu foarte important. Astfel, fie te indrepti spre un pachet ce permite asigurarea unui anumit perimetru (250 m, 500 m, 1000 m etc.), fie cumperi partile componente separat, avand grija sa le corelezi intre ele (puterea generatorului, numarul de stalpi, lungimea firului, numar de porti, numar de izolatori etc.)

Unele pachete permit marirea suprafetei foarte comod, putand contacta furnizorul pentru a achizitiona suplimentar ceea ce iti mai trebuie. Atunci cand achizitionezi firul separat, vezi si de cate infasurari ai nevoie, pentru a se corela cu tipul de animal. 

Poarta de acces: Cel mai adesea in pachetele de achizitie ai incluse si unul sau doua sisteme pentru poarta de acces, in functie de perimetrul asigurat. Astfel, pentru zone mai mici de 250 – 500 m, poate fi doar o singura poarta de acces, dar pentru zone mai mari sunt necesare cel putin doua.

Portile de acces sunt, de obicei, de dimensiuni generoase, mai ales atunci cand este vorba de tarcurile de animale si sunt de asemenea traversate de fir electric. Pentru a nu exista pericolul de electrocutare, pentru gestionarea acestora se folosesc cel mai adesea izolatori dubli la un capat si un carlig si arc la celalalt capat. Se utilizeaza un maner special izolat.  

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Imi trebuie stalpi la gardul electric?

Pentru a te putea baza pe cel mai bun gard electric este necesar sa achizitionezi si stalpi de sustinere a firelor, care pot fi confectionati din lemn – pentru tarcuri permanente; din plastic, fibra de sticla, fier – pentru imprejmuiri temporare cel mai adesea.

In functie de greutatea firelor acestia se amplaseaza mai des (la 3 m, 5 m) sau mai rar (din 20 in 20 de m). Exista si sisteme care permit ingroparea firelor, nemaifiind astfel nevoie de stalpi de sustinere.

Cand e nevoie sa montez un gard electric?

Sunt multe motive pentru care ai nevoie de o astfel de solutie, cel mai adesea pentru a reusi sa tii in perimetrul unui tarc animalele domestice pe care le detii. Cu siguranta un gard electric pentru urs sau alte animale salbatice iti va proteja perimetrul ingradit si iti va asigura un plus de protectie.

 

Poate gardul electric sa tina la distanta porcii mistreti?

Cu siguranta daca optezi pentru unul dintre cele mai bune garduri electrice, cu impulsuri mai mari, vei putea tine la distanta inclusiv porcii mistreti. Firele pot fi dispuse in doua treceri, pentru mai multa siguranta. 

 

 

 

Ce trebuie sa stii inainte de montarea gardului electric

 

Pe piata ai la dispozitie mai multe modele de garduri electrice, ieftine si bune, pe care le poti achizitiona pentru a proteja un perimetru dat. Sunt agreate in toata Uniunea Europeana, pentru cresterea animalelor, dar si pentru a proteja anumite culturi de animale salbatice.

Chiar daca esti iubitor de animale, trebuie sa stii ca aceste sisteme sunt special concepute pentru a nu le rani, trimit doar un impus cu rol de a le speria, fortandu-le sa se indeparteze de gard. 

Un gard electric este si foarte usor de gestionat, putand fi montat si demontat cu usurinta in caz de nevoie si, in plus, costurile sunt mult mai mici decat pentru un gard normal, o economie fiind foarte buna mai ales daca ai de ingradit un perimetru foarte mare.

Nu este de neglijat nici usurinta cu care se monteaza, facand astfel o mare economie de timp. 

Nu neglija impamantarea, chiar daca nu este inclusa in pachetul de achizitie, deoarece de aceasta depinde eficienta sistemului. Daca vrei sa montezi mai multe garduri acestea trebuie sa aiba o distanta de minim 2 metri intre ele. Nu este recomandat sa alimentezi la generator firele de sarma ghimpata. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES