Cel mai bun cotet pentru caini – Recomandarile noastre pentru 2023
Modele recomandate in 2023
Trixie S
Iata un lacas foarte frumos pentru patrupedul tau mic, care trece usor drept cel mai bun cotet de caini. In primul rand, este confectionat din lemn, asa ca-ti faci usor o idee in privinta constructiei solide, iar pinul lacuit va ingreuna depunerile de mucegai si va indeparta parazitii. Va avea o durata de viata extinsa, mai ales daca il ingrijesti asa cum trebuie.
Apoi, acoperisul are frontoane, conferind rezistenta la intemperii, precum ploaie puternica si vant. De asemenea, cusca are picioarele inaltate, acestea fiind imbracate intr-un material negru, cauciucat, ce protejeaza lemnul de solul umed. In plus, avand in vedere ca podeaua e inaltata, animalul va fi ferit de solul umed si rece, in timp ce inauntru se va mentine uscat, avand in vedere circulatia optima a aerului, care se va desfasura dedesubt. Daca ai fost impresionat de acest cotet pentru caine, dimensiunile iti vor fi si ele pe plac, caci sunt potrivite pentru un cutu de talie medie: 77 x 71 x 7 cm, cu o intrare de 24 x 34 cm (latime x inaltime).
Te intereseaza sa cumperi o casuta aspectuoasa, din lemn? Vei face o alegere inteleapta, indreptandu-te spre acest model fabricat de Trixie.
Avantaje
Este confectionata din pin lacuit, fiind rezistenta la canditiile meteo extreme.
Este inaltata de picioare, asigurand un aer interior uscat.
Este foarte frumoasa, multumita culorii deschise si a acoperisului tuguiat.
Suficient de spatioasa pentru cainii de talie medie.
Dezavantaje
Lemnul necesita ingrijire periodica, pentru a nu se usca, deteriora sau deforma.
Trixie M
Stii deja ca o casuta din lemn e cea mai potrivita pentru locatarul cu codita al casei, astfel ca un cotet pentru caini, la un pret bun, nu poate fi decat cea mai inspirata achizitie pe care o poti face. Produsul de fata este conceput pentru rasele de talie medie, avand dimensiuni de 85 x 58 x 60 cm.
Cand vine vorba de siguranta si confortul animalutului, aspectele cad in baza constructiei ajustabile in inaltime. Mai exact, picioarele pot fi ridicate pana la o inaltime de 7 cm deasupra solului, astfel ca interiorul se va mentine mereu uscat, iar ploaia, frigul si umezeala nu vor fi resimtite de catel.
Mai mult, aerisirea de dedesubt si acoperisul din material mineral vor inlatura posibilitatea formarii unui aer interior inabusitor. Si constructia e protejata de contactul prelungit cu apa, deoarece suprafetele sunt lacuite, iar picioarele sunt acoperite cu un material mineral. Pereti din pin lacuit, picioare reglabile, protectie impotriva frigului si umezelii si o buna aerisire – iata trasaturile celei mai bune custi pe care o poti cumpara.
Avantaje
Model confectionat din pin lacuit, cu acoperis plat.
E recomandat cateilor de talie medie.
Incorporeaza picioare reglabile, protejand de umiditatea solului.
Usa e dispusa intr-o parte, oferind protectie sporita in fata ploii si a soarelui.
Dezavantaje
Nu are usita, insa ii poti atasa una din plastic, pe care animalul o poate da usor la o parte.
ATS medie
Un alt exemplu inspirat de cotet de caine, durabil si rezistent, este acest produs special dimensionat pentru patrupede de talie medie, avand dimensiuni de 77 x 62 x 78 cm, conform descrierii producatorului.
Discutam despre un cotet pentru caine confectionat exclusiv din lemn impregnat si lacuit, pentru o durabilitate superioara in conditii de mediu nu neaparat favorabile. Acoperisul este fabricat din lambriu si are sistem de scurgere dar, din pacate, nu prezinta nici un fel de invelitoare izolanta.
Desi cusca are intrarea pozitionata lateral, intr-o margine a panoului, oferindu-i cainelui un oarecare spatiu ferit de vant si ploaie, va trebui totusi sa acorzi atentie amplasarii: un sopron deschis poate fi preferabil, caci va prelungi durata de viata a produsului. De asemenea, te sfatuim sa apelezi la un suport care sa inlocuiasca functia picioarelor de sustinere, inexistente: asezata direct pe pamant, cusca nu va izola corespunzator si va putrezi mai repede.
Cotet pentru caine, izolat
ITA Zone L
In cazul in care preferi un cotet izolat pentru caine, acest model poate reprezenta o optiune interesanta. In plus, recunoastem ca acest tip de cusca are si un aspect atragator, potrivit in orice curte cocheta.
Discutam despre unul dintre cele mai bune cotete pentru caini, confectionat din lemn de molid vopsit, cu un acoperis in doua ape, izolat cu un strat de carton asfaltat pentru impermeabilizare si pentru mentinerea caldurii in interior. Vopselele folosite sunt ecologice, astfel incat sa nu prezinte nici un risc pentru animal.
Dimensiunile sunt ceva mai mari: 84 x 100 x 88 cm, ceea ce inseamna ca poate fi folosit si ca un cotet pentru caine de talie mare; rasele gigant ar avea, totusi, nevoie de mai mult spatiu. Lipsa stresinii poate reprezenta o problema pe care va trebui sa o rezolvi, dar apreciem cele 4 picioruse reglabile, care iti permit amplasarea si pe un teren care nu e perfect plan.
Trixie M-L
O alta propunere de cotet de caine izolat este acest model, destinat de data aceasta cainilor de talie medie si mare, care ii ofera patrupedului tau un spatiu sigur si protejat in care sa se adaposteasca, inclusiv in conditii meteo nefavorabile.
Dimensiunile complete ale acestui cotet de caine pentru iarna sunt de 130 x 100 x 105 cm; acoperisul este protejat cu un strat protector si izolator, care nu permite infiltrarea apei de ploaie. Usa este amplasata intr-o zona ferita, modelul incluzand in partea din fata un mic podet de lemn, cu un perete intreg, care protejeaza eficient impotriva vantului.
Amplasata pe picioare reglabile, cusca poate fi pozitionata adecvat chiar si pe un teren usor denivelat. Pentru o curatare mai usoara, dar si pentru un plus de ventilatie vara, jumatatea de acoperis amplasata deasupra zonei interioare a custii se poate deschide, oferind acces in interior. Tinand cont de toate acestea, trebuie sa spunem ca este unul dintre cele mai practice modele de pe piata.
Cotet pentru caine, din plastic
MiliShop 1169313
In cazul in care cainele tau isi petrece majoritatea timpului liber si are acces neingradit in casa sau intr-un spatiu interior incalzit si protejat, poti amplasa in curte un cotet pentru caine, din plastic, care sa ii ofere ocazional un spatiu de retragere.
Propunerea noastra face parte din categoria de cotete pentru caine la preturi bune, atat de cautata de catre cumparatori, dimensiunile propuse fiind de 75 x 59 x 66 cm. Intrarea este una generoasa, de dimensiuni mari; la pachet cu cele doua flanse de ventilare de pe laterale, ofera un spatiu umbrit si relativ aerisit pentru vara.
Desi plasticul este rezistent la intemperii, iar cusca este echipata cu picioare de sustinere care o ridica de pe sol, nu reprezinta o alegere buna daca intentionezi sa iti lasi cainele afara pe timp de iarna, capacitatea izolatoare a acestui model fiind minima. Streasina relativ generoasa face totusi ca acest cotet de caine, din plastic, sa protejeze destul de eficient in cazul unei ploi razlete de vara care l-ar putea surprinde pe patruped afara.
Croci 8033776760207
Daca esti hotarat sa optezi pentru un cotet de caine, din plastic, si aceasta alternativa poate fi una interesanta. Modelul propus este fabricat din polipropilena, un material rezistent, lipsit de toxicitate, prezentat de producator ca fiind capabil sa mentina confortul termic inclusiv pe timp de iarna.
Produsul nu este doar un cotet de caine ieftin si bun, ci si unul foarte usor de intretinut, multumita colturilor rotunjite care pot fi rapid curatate si acoperisului care se desface complet, oferind un acces generos si rapid in interior. In zona laterala este echipat cu o grila de ventilatie, pe care totusi o consideram insuficienta in zilele cele mai calduroase de vara.
Cotetul este disponibil in 3 variante de dimensiuni, astfel incat il poti cumpara pe cel care i se potriveste cel mai bine cainelui tau. Daca tinem cont de raportul intre pret si calitate, il putem considera un produs avantajos, atata timp cat proprietarul respecta unele reguli de baza privind amplasarea acestuia.
Cotet pentru caine de talie mare
Bistri-Vet 1902
Un cotet pentru caine, la pret bun daca e sa luam in calcul adaptabilitatea produsului si multitudinea de intrebuintari care i se poate da, este si acest model, extrem de util atat intr-un cabinet de medic veterinar, in portbagajul unei masini a stapanului cainelui, sau in posesia unui crescator care participa la expozitii.
Utilizabila inclusiv in locuinta, in perioada dresajului, aceasta cusca este confectionata in intregime din metal, avand in partea inferioara o tava de plastic confortabila pentru animal, si totodata eficienta in a aduna mizeria si a preveni imprastierea ei. Ea este pliabila si poate glisa la exterior, pentru a fi curatata.
Dimensiunile custii sunt de 122 x 76 x 84 cm, ceea ce o face sa fie suficient de mare pentru un caine de talie medie sau mare; ea are un maner metalic rezistent pentru a putea fi transportata si e echipata cu doua usi: una frontala si una in partea laterala, element foarte practic.
Cum alegi un cotet bun pentru caini
Ghidul cumparatorului
Si catelul tau are nevoie de o casa, fie ca uneori ii permiti sa doarma inauntru sau il lasi sa stea tot timpul in curte. Iar aceasta, trebuie sa fie precum locuinta ta: sigura, primitoare si confortabila, orice e mai putin nefiind acceptabil pentru companionul care se ocupa de protectia ta si a familiei tale.
De aceea, inainte de a cumpara o cusca pentru caine, iti sugeram sa te documentezi si sa nu te arunci la primul model care iti iese in cale.
Nu ai prea mult timp la dispozitie sau nu stii de unde sa incepi? Fii fara griji, intrucat ti-am pregatit un ghid inspirat din numeroase pareri despre cel mai bun cotet pentru caini, care iti va raspunde la toate intrebarile.
Consultandu-l, vei invata cum sa alegi corect dimensiunile si materialele cele mai rezistente si mai potrivite, cum trebuie sa fie o incapere incalzita, izolata si bine aerisita, si la ce elemente de design trebuie sa te uiti, pentru a asigura companionului tau confort maxim.
Dimensiunile: Trebuie alese in functie de confortul catelului si de talia acestuia. Interiorul trebuie sa fie suficient de incapator pentru cand animalul sta in picioare, se invarte sau se lungeste pe podea, insa nu prea mare, asa incat companionul sa profite de spatiul ramas si sa-si faca nevoile in el.
De asemenea, daca ai un pui, trebuie sa cumperi cusca in functie de dimensiunile sale la maturitate. Chiar daca initial va fi prea spatioasa, poti insera despartitoare, pe care le scoti, cand mai creste. Totodata, nu uita ca cu cat e mai mult loc in interior, cu atat va fi mai dificil de mentinut cald pe timp de iarna.
Marimea usii e si aceasta importanta, deoarece, daca e prea larga, va permite aerului rece, soarelui, vantului, ploii si ninsorii sa patrunda, iar catelul nu va avea intimitatea de care uneori are nevoie. Insa, aspectul care necesita cea mai mare atentie, atunci cand alegi marimea custii, este talia catelului. De regula, informatia e oferita de producatori, care fie specifica dimensiunile sau iti spun direct ca ofera o cusca pentru chicuahua, bulldog sau un cotet pentru caine de talie mare, precum un boxer sau un rottweiler.
Pentru a alege intelept, poti face cateva masuratori, incepand de la piept si pana la crupa, oprindu-te chiar sub coada. Atat lungimea, cat si latimea custii ar trebui sa fie cu cel mult un sfert mai mare, fata de rezultatul masuratorii tale.
Materialul: Poate fi reprezentat de plastic, lemn sau metal, dintre care vei alege in functie de conditiile climatice din zona in care locuiesti, dar si din considerente estetice.
Cusca de caine din plastic cantareste putin, e usor de curatat si de transportat. Are avantajul de a nu putrezi, nu permite capuselor si puricilor sa se instaleze, deoarece materialul nu e poros, iar peretii interiori sunt fini, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru aschii. In plus, e mai ieftina. Totusi, culoarea se va estompa cu timpul, capatand chiar un aspect urat.
Cusca de caine din lemn e mult mai frumoasa si mai realista, ofera mai multa protectie fata de conditiile meteo, iar interiorul se mentine mai usor calduros. Constructiile sunt mai rezistente si au forme mai interesante, caci gasesti chiar si cusca pentru caine cu terasa. Totusi, sunt mai scumpe, necesita reconditionare periodic si sunt expuse la capuse si purici (problema poate fi combatuta cu diferite solutii).
Cusca de caine din metal, aluminiu sau otel are durabilitate extinsa si nu necesita intretinere. Poate fi o casa temporara pentru catelul tau, o poti utiliza pentru transportul acestuia, la evenimente sportive, de exemplu, sau poate fi folosita in curte, pentru tot restul anului. E ceva mai scumpa, iar parte proasta e ca materialul e un prost izolator termic.
Confortul: Izolatia termica si aerisirea sunt aspectele pe care trebuie sa le consulti chiar inainte de a-ti pune intrebarea: “unde gasesc cotet pentru caini, la preturi bune, alti stapani?”.
Soarele prea puternic, rafalele de ploaie, ninsoarea si vanturile taioase sunt fenomene impotriva carora trebuie sa iei masuri, mai ales daca al tau companion va sta in curte chiar si pe timpul iernii. O buna izolatie care sa il tina cald si in siguranta e esentiala. Fiecare perete ar trebui sa fie acoperit cu spuma, poadeaua trebuie inaltata, la cel putin 10 cm deasupra solului, iar un sistem de incalzire e binevenit.
Ventilatia e la fel de necesara pe timp de vara si iarna deopotriva. Un interior fierbinte, inabusitor e nu doar incomod, insa poate duce si la anumite infectii. De asemenea, fara o ventilatie optima pe timp de iarna, respiratia catelului ar produce umiditate excesiva, sporind formarea mucegaiului. Niste geamuri sau o usa prevazuta cu benzi verticale, cauciucate, usor de dat la o parte, pot fi de mare ajutor.
Pozitia usii si a acoperisului: Aceste elemente de design pot face diferenta in ceea ce priveste confortul protectorului casei tale. Cele mai multe cotete pentru caini au intrarea situata central, insa, daca locuiesti intr-un climat foarte rece, ploios sau foarte cald, patrupedul va fi mult mai expus la elementele naturale.
De aceea, deseori sunt de preferat modelele cu usa situata intr-o parte, care nu doar minimalizeaza expunerea, dar si ofera prilejul locatarului de-a se asunde de priviri intruzive. In plus, poti introduce mai usor o perna captusita sau un panou pentru devierea vantului, acestea protejand mai eficient.
Acoperisul poate fi clasic, in forma de V, sau plat, cu o usoara punte scoasa in afara. Primele vor permite mai mult loc interior, de unde mai mult spatiu de incalzit, ceea ce nu e de dorit pe timp de iarna sau daca nu detii o cusca de caine izolata termic. Modelele cu acoperis plat au o forma mai compacta, sunt mai usor de incalzit, iar puntea va face umbra in fara cotetului.
La final, cumparatorilor interesati de unde gasesc cotet de caini, la un pret bun, le raspundem: in magazinele online. Chiar daca ai oricand optiunea de a construi singur cusca, va fi mai complicat sa asiguri o izolatie optima, iar daca nu te pricepi, efortul va fi considerabil.
De aceea, Internetul e sursa excelenta pentru a gasi un model accesibil, iar cum nu doresti ca al tau patruped sa locuiasca intr-o casa banala, online ai toate sansele de a cumpara una cu elemente personalizate de design si, de ce nu, chiar cu terasa sau curte proprie.
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Cotete pentru caini – Opinii si Recenzii in 2023
Orice posesor de caine care isi iubeste prietenul patruped si care incearca sa ii asigure o viata cat mai linistita se va stradui sa ii gaseasca un loc in care sa se adaposteasca, in siguranta si la caldura. In cazul in care cauti un cotet pentru caine, prima noastra propunere este Nobby Civeta 1 Java, un model simplu, clasic, confectionat din lemn, echipat cu picioruse de sustinere care il tin la distanta de pamantul umed. Acoperisul in doua ape permite scurgerea rapida a apei de ploaie , iar dimensiunile sunt ideale pentru un caine de talie mica – medie. Iar daca nu esti convins, poti arunca o privire si la urmatoarea noastra propunere: ITA Zone L.
Tabel comparativ
Pareri despre cele mai bune cotete pentru caini
In cazul in care decizi sa ai un caine de curte, esti pus in fata unei provocari: cum alegi cel mai potrivit cotet de caine? Cum ar trebui sa arate acesta, ce calitati ar trebui sa aiba pentru ca patrupedul sa duca o viata cat mai buna? Iata cateva dintre propunerile disponibile pe piata la acest moment.
Ghidul cumparatorului
Alegerea unui cotet de caine nu este neaparat o sarcina usoara, motiv pentru care am decis sa iti prezentam cateva dintre criteriile care merita luate in considerare inainte de a porni la cumparaturi.
Tipologie: Fiecare cumparator are nevoi particulare, astfel incat cotetul pentru caine potrivit poate lua forme destul de diferite. Unii cumparatori cauta un produs pe care sa il amplaseze in curte si in care sa se adaposteasca, tot timpul anului, catelul lor care sta doar afara. Altii prefera cotete pentru caini ieftine si bune, care nu necesita nici un fel de munca de intretinere, pe care patrupedul sa le foloseasca absolut ocazional.
Unele persoane sunt interesate de un cotet pentru transport, caz in care pot apela la unul dintre modelele de custi omologate, disponibile pe piata. O alta varianta este cea a custilor pentru dresaj, spitalizare sau expozitii.
Materiale: Adesea, cel mai cautat material cand vine vorba despre un cotet de caine, este lemnul. El este relativ durabil, ofera o buna protectie termica, e destul de ieftin si are si un aspect deosebit de placut.
In cazul unei custi din lemn, prima preocupare trebuie sa fie legata de lacurile sau vopselurile folosite pentru finisaje: e esential ca ele sa fie netoxice, pentru siguranta animalului.
O alta problema a custilor de lemn este legata de hidroziolatie; in general, ea se obtine prin acoperirea cotetului cu un start de carton asfalt sau – mai ales pentru piesele confectionate in regie proprie – cu tabla.
Plasticul este, de asemenea, o alternativa care devine din ce in ce mai frecventa, desi nu il recomandam, in general, decat pentru custile de transport – caz in care este materialul de electie – sau pentru cotetele care au mai degraba o valoare decorativa si de protectie temporara.
De pilda, daca ai un caine care are acces liber in interior, dar care uneori prefera sa ramana in curte cand pleci de acasa, si pe care nu vrei sa risti sa il prinda ploaia fara adapost, o cusca din plastic poate fi o optiune buna.
In sfarsit, exista varianta cotetului metalic; el nu are rol de protectie, ci doar de contentie. Acest gen de produs se foloseste la interior, in locuinta, in perioada dresajului, sau intr-un cabinet veterinar, pentru transport sau pentru a-i oferi cainelui un spatiu retras in timpul unei expozitii, de pilda.
Dimensiuni: Desigur, marimea cotetului trebuie raportata la dimensiunile cainelui. Tine cont de faptul ca orice caine ar trebui sa poata sta intins confortabil in interior, ceea ce inseamna ca lungimea trebuie sa fie cu cativa centimetri mai lunga decat lungimea cainelui, si cu cativa centimetri mai lata decat inaltimea totala a cainelui.
Rezista tentatiei de a-i oferi unui caine de dimensiunile unui cocker o cusca in care poate incapea un Saint Bernard; pierderile de caldura sunt imense, astfel ca animalul nu se va putea incalzi, practic, niciodata.
Exista o singura situatie in care, pentru un cotet de caine, schita poate fi semnificativ mai generoasa ca spatiu decat dimensiunile patrupedului: atunci cand intentionezi sa instalezi un sistem de incalzire.
Elemente de protectie: Pentru un plus de durabilitate, producatorii echipeaza cotetele pentru caini cu elemente care sa le protejeze impotriva actiunii factorilor de mediu. De pilda, o cusca prevazuta cu picioare are o durata de viata cu aproximativ 50% mai mare decat una care este asezata pe pamant, fara a mai mentiona confortul de care beneficiaza animalul.
Un acoperis in panta nu va aduna zapada sau apa, astfel ca lemnul nu va fi afectat, iar cainele nu va suferi din cauza umezelii care se infiltreaza prin acoperis. Pentru o si mai buna izolare, acoperisul poate fi acoperit de un strat de carton bituminos.
Elemente de confort: Atunci cand iti iubesti cainele, te intereseaza acele amanunte care il vor ajuta sa se simta mai confortabila, chiar si in conditii nefavorabile.
Cea mai simpla metoda de a-i oferi patrupedului un plus de protectie este sa optezi pentru o cusca ce are intrarea amplasata in lateralul panoului frontal. Asta inseamna ca blanosul se va putea culca “dupa colt”, ferit de vant sau de stropii de ploaie pe care acesta i-ar putea aduce in interior.
Un strat de izolatie interioara este intotdeauna binevenit; daca nu gasesti pe piata un produs satisfacator, ii poti aduce chiar tu imbunatatiri, interpunand, la interior in general, un strat de polistiren, impreuna cu un strat de placaj sau MDF.
Unii cumparatori instaleaza, in interiorul custii, un sistem de incalzire similar celor folosite in cotetele pentru pasari. Este esential, in acest caz, ca spatiul de care beneficiaza cainele sa fie suficient de mare, incat sa nu se supraincalzeasca.
O streasina generoasa poate fi eficienta in a tine la distanta picurii de ploaie, de pilda. Ea poate sa protejeze interiorul, impreuna cu restul caracteristicilor deja mentionate.
O situatie aparte este cea a custilor de caine prevazute cu “veranda”. Este o facilitate foarte apreciata atat de animal, cat si de proprietarii cei mai pretentiosi: cainele are o zona curata la dispozitie, chiar cand vrea sa stea afara, iar zona din interior este chiar mai bine protejata.
Top 5 aspecte de considerat inainte sa construiesti o cusca pentru catel
Daca iti tratezi prietenul canin ca pe un membru al familiei, cu siguranta vrei tot ce-i mai bun pentru el. Rasfatarea cu propriul palat il poate proteja de vreme rea si ii poate oferi un refugiu practic, daca este necesar. Afla de ce ar trebui sa construiesti un cotet pentru caine si ia in seama cateva sfaturi inainte de a incepe lucrarea.
Intr-o cusca bine construita, cainele tau se va simti ca acasa si va putea face orice vrea. Prietenul tau patruped va putea sa se hraneasca, sa bea, sa se usuce, sa se joace, sa doarma, si toate acestea la adapost de orice element extern care ar putea sa-l deranjeze. Iti oferim cateva sfaturi despre cum sa urmaresti maximum de confort pentru cainele tau.
Stabileste dimensiunile pe care le va avea cusca
Un element important de luat in considerare atunci cand vrei sa construiesti un adapost pentru prietenul tau necuvantator este ca acesta trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile cainelui.
Dacă ghemul de blana este doar un pui, ia in calcul ca va creste ca din apa. Cu siguranta nu doresti sa cheltuiesti timp si bani construind o cusca pentru caini, in care acesta sa incapa doar pentru cateva luni.
In acelasi timp insa, evita sa cladesti un adevarat palat, avand in vedere ca un cotet mai mic poate fi incalzit in lunile lungi si geroase de iarna in mod natural, doar cu caldura corpului cainelui.
Patrupedul tau are nevoie de suficient spatiu pentru a intra in cusca, pentru a se rostogoli si pentru a sta culcat.
Gandeste-te la cusca ca la o haina care imbraca animalul tau preferat. Nu trebuie sa fie nici prea larga, ca sa nu-i tina de cald, dar nici prea stramta. Cainii prefera spatiile confortabile, nu pe cele deschise. O dimensiune potrivita poti obtine daca adaugi la inaltimea cainelui tau aproximativ 20 cm, 40 cm la lungime si 30 cm la latime.
Alege locul unde vei fixa cusca
Dupa ce ai stabilit dimensiunea canisei, trebuie sa gasesti si cel mai bun amplasament pentru aceasta. Neexistand nici o regula clara, alegerea este mai degraba o problema de preferinta sau de spatiu.
Majoritatea oamenilor amplaseaza cusca cainelui in curtea din spate. Pentru confortul psihic al animalului tau de companie, poti lua in calcul stabilirea constructiei intr-un loc din care acesta sa poata observa cu usurinta cum membrii familiei sosesc sau pleaca de acasa. In acest fel, patrupedul nu se va simti singur.
Deoarece cainele va petrece ore intregi in padocul sau, este mai bine să-i oferi spatiu suficient pentru a se juca si sari.
Daca intentionezi sa ingradesti cu un tarc adapostul, asigura-te ca gardul este suficient de inalt, astfel incat animalul sa nu poata urca pe el sau sa nu-l poata sari.
De asemenea, se recomanda ca ocolul sa aiba baza in pamant, pentru ca jucausul si intreprinzatorul patruped, mai ales daca este unul de talie mare, sa nu-l poata impinge.
Tine cont de temperamentul si obiceiurile animalului tau de companie
Daca cineva stie cel mai bine ce ii place patrupedului sa faca, atunci tu trebuie sa fii acela. Cainelui tau ii place sa supravegheze tot ce misca in ograda sa? Daca da, construieste-i o cusca cu acoperisul plat, unde sa se poata urca in voie si sa beneficieze de vizibilitate deplina.
Patrupedul tau respira greu sau are tendinta de supraincalzire? Asigura-te ca nu va avea sindrila pe acoperis, deoarece acest tip de material poate atrage si retine caldura in zilele calduroase de vara. Utilizeaza in schimb un placaj pentru exterior pe care sa-l tratezi cu un colant non-toxic, cum ar fi uleiul de in.
Oricare ar fi preferintele cainelui tau, construirea celei mai bune case pentru el va tine cont de confortul “proprietarului” si va fi planificata in consecinta.
Tine cont de conditiile meteorologice
Daca adapostul va fi prevazut cu o trapa sau o usa care se poate inchide, caminul va avea asigurata caldura suplimentara pe timp de iarna. In orice caz, se recomanda ca la o temperatura care se apropie de 0 grade, puii, cainii de talie mica sau cei in varsta sa nu fie lasati afara, pentru a nu se imbolnavi.
In schimb, pe perioada verii, aceasta usa poate fi indepartata, favorizand astfel o ventilatie mai buna. Daca doresti ca usa sa se rabateze, utilizeaza obloane magnetice, care permit animalului tau de companie sa intre si sa iasa cu usurinta, pastrand in acelasi timp caldura in interior.
Spre deosebire de oameni, cainilor nu le pasa daca au nevoie sa se aplece pentru a intra in casa, asa ca le puteti proiecta usa mai mica decat inaltimea lor totala.
De asemenea, ar trebui sa nu-i asezi casa direct pe pamant, pentru a preveni patrunderea apei in zilele cele mai umede si ploioase. In plus, podeaua ridicata va pastra interiorul cald in lunile mai reci. Ia in calcul posibilitatea ca podeaua sa fie inclinata spre deschiderea usii, deoarece acest lucru poate ajuta zapada si apa de ploaie acumulata pe blana cainelui tau sa fie evacuate mai rapid.
Asadar, etanseitatea este un element esential, ca si izolatia. Canisa trebuie să includa un spatiu umbrit si un spatiu insorit, pentru a putea lenevi cat mai confortabil.
Pentru a asigura o ventilatie eficienta, executa cateva gauri in peretii custii. Acest lucru permite aerului cald sa iasa vara, iar iarna interiorul să se usuce repede.
Dale de beton: obligatoriu sau nu
Problema materialului pe care va fi plasata cusca este esentiala pentru a asigura o buna stabilitate a constructiei si siguranta optima pentru animale. Pentru crescatorii de caini, placa de beton este obligatorie. Intr-adevar, faciliteaza curatarea si eliminarea deseurilor si a apei reziduale direct in canalizare. Daca va ramane bruta sau este placata cu gresie, depinde exclusiv de tine.
Pentru detinatorii obisnuiti de caini, o astfel de amenajare nu este imperios necesara. Podeaua poate fi din lut sau pietris. Totusi, aceasta varianta nu permite curatarea minutioasa si dezinfectarea optima. Pentru a evita munca suplimentara si pentru a facilita intretinerea, unele adaposturi pentru catei (aici lista noastra comparativa) au podea integrata.
Cainii nu apreciaza umiditatea, de aceea trebuie sa li se ofere un loc uscat pentru dormit
Intrebari frecvente
Ce solutii de incalzire pentru cotetul cainelui am pe timp de iarna?
In primul rand insistam pe importanta alegerii unui model de cusca inteligent proiectata si compartimentata, si echipata cu o izolatie adecvata.
Probabil ca cea mai ieftina si mai simpla optiune este cea reprezentata de un bec cu putere reglabila, a carui functionare sa fie adaptata la temperatura din mediu, la zona in care este amplasata cusca si la gradul de izolare al acesteia.
Daca ai nevoie de o varianta ceva mai performanta, panourile radiante de joasa temperatura sunt o alternativa sigura si foarte eficienta. Ele se monteaza pe tavanul custii, se alimenteaza la sursa de curent si mai departe singura grija – in afara de clasa de protectie electrica – este sa nu “coci” catelul.
Gasesc schita de cotet pentru caine online?
Internetul este plin de idei bune, inspirate, traznite sau sofisticate. Este suficient sa deschizi un motor de cautare in care sa tastezi cuvintele cheie – in acest caz “schita cusca caine” – si vei gasi o multime de propuneri, pentru toate rasele, taliile, anotimpurile, mai complexe sau mai simple, mai traditionale sau mai iesite din comun.
Nu ramane decat sa alegi varianta care ti se pare cea mai potrivita – si realizabila – si fie sa apelezi la un mester priceput, fie sa iti antrenezi singur inventivitatea si indemanarea.
Cum improvizez un cotet pentru caine, cu incalzire?
Ca idee, orice cotet de caine poate fi adaptat astfel incat sa fie echipat cu un sistem fiabil si eficient de incalzire. Asta nu inseamna ca sistemul de incalzire poate fi montat, in siguranta, in orice cusca: unele dintre ele sunt, pur si simplu, prea mici pentru ca animalul sa aiba o zona in care sa se retraga atunci cand i se face prea cald.
In cazul in care ai la dispozitie o cusca destul de mare, este suficient sa cumperi sistemul de incalzire preferat – becul sau panoul radiant – pe care sa il alimentezi la sursa de curent prin intermediul unui cablu bine izolat, care patrunde in interiorul custii printr-o gaura data convenabil, undeva sub streasina.
Din motive practice evidente, este ideal ca sursa de curent sa fie cat mai aproape de cusca. Astfel, vor fi prevenite numeroase posibile accidente.
Cum construiesc un cotet de caine cu terasa?
E posibil sa ai vecini care vand cotet pentru caine la mana a doua, totusi nu iti recomandam sa apelezi la aceasta varianta, pentru ca mai ales in cazul pieselor din lemn, dezinfectarea acestora este imposibil de realizat.
Daca doresti cu adevarat o piesa de buna calitate, iti recomandam sa cauti un proiect pentru un cotet cu terasa; nu va fi mai complicat sa il transformi in realitate, decat ar fi sa realizezi o cusca simpla.
Din punct de vedere practic, recomandarea noastra este sa dimensionezi corect terasa astfel incat cainele sa poata sta intins, confortabil. Daca terasa este acoperita, ea va ramane permanent uscata, ceea ce inseamna ca vasele de apa si mancare nu se vor umple de zapada sau de apa de ploaie.
In cazul in care in zona in care locuiesti bat vanturi puternice, poate fi o idee buna ca terasa sa aiba o laterala inchisa. Aceasta va forma un unghi drept cu latura pe care se afla si intrarea in cusca, ceea ce ii va crea animalului un spatiu bine protejat.
Cum construiesti un padoc pentru catel
Lantul este o metoda brutala pentru a pastra cainele intr-o anumita zona a curtii. Mult mai elegant, mai sanatos, mai placut, mai uman si mai decent este sa ii construiesti un padoc in care sa il poti inchide atunci cand ai musafiri, de pilda.
Odata ce ai stabilit perimetrul padocului, este necesar sa fixezi niste stalpi de sustinere. Unii proprietari apeleaza la varianta lemnului; altii, care vor un produs mai durabil, pot apela la stalpi din beton sau din teava metalica groasa.
Stalpii folosesc ca baza de sustinere pentru plasa de sarma. Recomandam ca inaltimea plasei sa fie de cel putin 2m, pentru ca multi caini invata sa sara peste acest gen de gard. Latimea unui panou nu ar trebui sa depaseasca 1,8 – 2 m, altminteri exista riscul ca, izbind cu labele, repetat, in anumite zone, cainele sa ajunga sa o largeasca sau sa o sparga.
Un padoc de calitate ii va oferi cainelui o zona protejata in care sa se retraga, de aceea iti recomandam sa te gandesti la un colt care poate fi protejat cu panouri compacte, care sa creeze un paravan impotriva vantului, de pilda.
Esential, insa, este ca padocul sa aiba o zona bine umbrita. Desigur, un copac cu crengi dese poate fi o optiune, dar atunci cand nu e posibila, poti improviza o zona acoperita cu plasa deasa, astfel incat, vara, cainele sa aiba o umbra stabila, de dimensiuni generoase, unde sa se poata retrage in zilele toride, fara ca circulatia aerului sa fie in vreun fel stingherita.
Desigur, orice padoc trebuie sa aiba o usa pe care o persoana sa poata incapea fara efort. Aceasta poarta se deschide, in general, catre interior, pentru simplul motiv ca astfel, evadarea neasteptata a cainelui este mai dificila. Desigur, trebuie sa fie echipata cu un sistem de inchidere fiabil, un zavor usor de manevrat, pe care cainele sa nu il poata actiona, si care sa permita inchiderea tarcului atat din exterior, cat si din interior.
» Ascunde recomandarile anterioare
Laat een reactie achter
0 COMMENTAIRES