Cea mai buna planta de acvariu, usor de intretinut

Am modificat articolul ultima data pe: 23.02.24

 

Cum aleg cele mai bune plante de acvariu, usor de intretinut

 

Ghidul cumparatorului

Acvaristica este un hobby deosebit si presupune mai mult decat pastrarea in apa a unor pesti frumos colorati. Amenajarea este o parte importanta, iar aici conteaza si flora, care contribuie la mentinerea unor conditii de viata propice. Indiferent daca sunteti incepatori sau avansati, ghidul Clovis.ro poate fi manualul din care sa invatati cum sa alegeti plante de acvariu, usor de intretinut, la un pret bun. Tineti cont de urmatoarele detalii daca doriti un mini-ecosistem sanatos:

 

 

Amenajarea incepe cu design-ul. Trebuie sa stiti cum vor arata diferite specii in bazin. In functie de marime, sunt vegetale de plantat pentru fundal (Rotala rotundifolia, Echinodorus, Vallisneria), cu dimensiuni mari, care se aseaza in grupuri si au aspect luxuriant, de mijloc (Anubias coffeefolia, Spathiphyllum tasson, Sagittaria platyphylla), plasate pe diferite elemente de decor, cum ar fi bucatile de lemn si frontale (Wisteria de Apa, Muschi Java, Lilaeopsis), care se aseamana cu gazonul sau iarba.

Stabiliti caracteristicile mediului in care vor trai. Cele mai multe specii au nevoie de un PH al apei intre 7 si 7,2, insa unele prefera apa alcalina (Egeria) sau acida (Anubias). Verificati si ce duritate a apei este tolerata. Temperatura medie recomandata este intre 23 si 27°C, insa pentru unele specii, precum muschiul, sunt necesare valori mai mici. Conteaza si compatibilitatea cu pestii, care pot distruge anumite plante. Toate au nevoie de CO2, in schimb eliberand oxigen in apa.

Totodata, unele organisme sunt potrivite pentru acvarii nano, de 37,8 litri sau mai putin, bune pentru apartament (Anubias nana varieties, Cryptocoryne parva, Parviflorus sau varza de apa), iar altele pentru recipiente mai mari ((Lemna minor, Limnobium laevigatum, Pistia stratiotes – Salata de apa). Cele cu frunze colorate sau verde foarte deschis vor avea nevoie de foarte multa lumina, iar altele de mai putina.

Potrivit parerilor despre cele mai bune plante de acvariu, usor de intretinut, trebuie sa acordati atentie ingrijirii si plantarii. Unele trebuie tunse (Echinodorus Quadricostatus), pentru ca pot acoperi suprafata apei si bloca lumina, altele au nevoie de substrat mai dens, pentru ca au radacini mari (Nymphaea, Echinodorus), iar anumite specii necesita doar un suport, precum o piatra, pe care vor atasa singure (Microsorium).

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES