Cea mai buna mulgatoare de vaci

Am modificat articolul ultima data pe: 23.02.24

 

Mulgatoare de vaci – Opinii si Recenzii in 2024

 

Conform normelor sanitar veterinare in vigoare, orice producator de lapte trebuie sa fi echipat cu o mulgatoare mecanizata, aceasta contribuind semnificativ la garantarea unei calitati superioare a materiei prime astfel obtinute. Daca nu stii la ce produs sa te opresti, prima noastra propunere este EMT 1+1A, un dispozitiv fiabil, cu o putere de lucru medie, de pana la 10 vaci pe ora, cu un post de lucru si un recipient colector cu o capacitate de 30 litri. Motorul electric cu o putere de 0.75CP ofera performante bune si eficienta cautata. Iar daca nu esti pe deplin convins, avem si o propunere de rezerva: Milker 2/1 e-inox.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

EMT 1+1A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o mulgatoare fiabila, care se bucura de un numar mare de recenzii favorabile, ideal pentru micii fermieri care au nevoie de un model cu o performanta de pana la 10 vaci intr-o ora de muls. Motorul electric silentios si usurinta in igienizare, sustinuta de constructia inteligenta a piesei, sunt alte avantaje importante.

Nu este cea mai buna alegere pentru cei care au nevoie de o capacitate mare de lucru, decat daca decid sa investeasca in doua asemenea dispozitive.

Este prima noastra recomandare atunci cand vine vorba despre micii fermieri, unul dintre aspectele care ne-a incantat fiind legat, trebuie sa recunoastem, de recenziile antuziaste oferite de catre utilizatorii care au avut deja ocazia sa o testeze pe perioade lungi.

A 2-A OPTIUNE!

Milker 2/1 e-inox
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Calitatea nemteasca este greu de egalat, iar acest produs reprezinta o alegere inspirata pentru fermierii mijlocii, care au nevoie de o capacitate buna de lucru: 24 de vaci pe ora, la cele doua posturi de lucru pe care ti le pune la dispozitie aparatul. In plus, apreciem mult rezervorul de colectare confectionat din inox.

Avand in vedere performantele oferite, trebuie sa te avertizam ca si pretul este unul pe masura.

Reprezinta o alegere buna pentru cumparatorii care au nevoie de capacitati crescute de lucru si care doresc sa investeasca, de la bun inceput, intr-un dispozitiv de calitate superioara.

A 3-a Optiune!

Ruris Fagaras 902
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs destinat fermierilor mici si mijlocii, care iti pune la dispozitie doua statii de muls, cu o capacitate de lucru de 8 - 10 vaci fiecare, cu un recipient de colectare din inox, rezistent, si cu o pompa de vacuum performanta. Apreciem, de asemenea, calitatea cupelor, prevazute cu mansoane moi, pentru stimularea lactatiei.

Desi este echipata cu doua bidoane de muls, capacitatea fiecaruia este destul de mica: numai 30 litri.

Poate fi considerata o alegere inspirata, datorita performantelor de lucru oferite, tinand seama totodata de necesitatea de a goli relativ frecvent bidoanele de colectare, care poate deveni deranjanta in cazul animalelor cu o productie record.

 

 

Pareri despre cele mai bune mulgatoare de vaci

Alegerea unei mulgatoare de vaci care sa iti satisfaca asteptarile si nevoile nu este neaparat usoara. In randurile urmatoare iti vom prezenta parametrii tehnicii cei mai importanti ai unora dintre cele mai bune produse disponibile pe piata.

 

 

Mulgatoare de vaci

 

EMT 1+1A

 

Multe pareri despre cele mai bune mulgatoare de vaci mentioneaza acest dispozitiv ca fiind unul foarte fiabil, cu o eficienta buna, o idee inspirata pentru cumparatorii care au nevoie de o productivitate cuprinsa intre 8 si 10 vaci pe ora.

Piesa este alcatuita dintr-un singur post de lucru, cu un bidon de aluminiu rezistent la impact, cu clema de prindere a capacului si cu o capacitate de 30 litri. Functionarea sa se datoreaza unui motor de 0.75 CP cu 1420 rotatii pe minut, pompa de vacuum avand o capacitate buna, de 0,18 mc/s.

Materialele de calitate superioara, inclusiv la nivelul tancului de vacuum, galvanizat, sunt protejate impotriva coroziunii. Tancul de vacuum este inteligent amplasat si e echipat cu un capac lateral care permite curatarea periodica. Cadrul cu doua roti face deplasarea mai usoara, astfel incat activitatea de muls sa fie usor de realizat, fara efort, cu o productivitate crescuta si fara riscul contaminarii laptelui.

 

 

 

Gardelina AM 240 AL IC

 

Daca te intereseaza ofertele de mulgatoare de vaci la preturi bune, acest produs s-ar putea sa ti se para interesant. Discutam despre un dispozitiv fabricat in Romania, echipat cu doua posturi de lucru, pentru o productivitate mare si o capacitate de mulgere de 16 – 20 de vaci pe ora.

Aceasta mulgatoare Gardelina functioneaza multumita unui motor cu o putere de 0.75 CP si cu 1440 rotatii pe minut, laptele fiind colectat in interiorul unui bidon din aluminiu rezistent, cu o capacitate totala de 40 litri. Grupul colector este prevazut cu pahare din inox, foarte usor de curatat si dezinfectat.

Capacitatea pompei de vacuum este de 0.18 mc/s, o valoare buna, care contribuie de altfel la productivitatea buna. In pachet vei gasi si un set de perii de dimensiunii diferite, pentru intretinere corespunzatoare. Satisfactia cumparatorilor este, cu siguranta, un argument convingator in favoarea alegerii acestui tip de dispozitiv.

 

 

 

 

Mulgatoare vaci Milker

 

Milker 2/1 e-inox

 

Numarandu-se pe lista preferintelor fermierilor eficienti, aceasta mulgatoare de vaci Milker promite sa iti ofere satisfactia eficientei si a calitatii, faptul ca piesa este produsa in Germania fiind, de asemenea, incurajator.

Pe langa faptul ca este o mulgatoare de vaci la un pret bun, dispozitivul este unul economic, cu doua unitati de muls si cu o productivitate de 20 – 24 vaci in fiecare ora. Motorul electric de 0.55 kW este echipat cu o pompa de vacuum fara ungere cu o capacitate de 190 l/minut si cu un tanc de vacuum de 16 litri.

Pulsatorul de tip 60/40 este eficient pentru cresterea productivitatii. Recipientul colector are o capacitate de 40 litri si este confectionat din inox, un material rezistent impotriva corodarii, durabil, inert si usor de igienizat adecvat. Consideram ca piesa este una ideala pentru micii fermieri care isi vor imbunatati, astfel, productivitatea si eficienta, obtinand in plus un lapte curat, fara riscuri de contaminare.

 

 

 

 

Mulgatoare de vaci cu 2 posturi

 

Ruris Fagaras 902

 

Daca ai nevoie de o mulgatoare de vaci cu 2 posturi de lucru, acest produs poate fi alegerea potrivita pentru tine. Caracteristicile tale tehnice o recomanda pentru o capacitate de lucru de 2 x 8 – 10 vaci/ora, o valoare buna pentru micii fermieri.

Bidoanele de colectare sunt confectionate din inox si au o capacitate de cate 30 l fiecare; tancul de vacuum are o capacitate de 18 litri si beneficiaza de o protectie antistatica de buna calitate. Multumita acestui tanc care egalizeaza presiunea, durata de viata a pulsatorului este prelungita cu macar un an.

Motorul are o putere de 550W si o viteza de rotatie de 1450 rpm, ceea ce garanteaza o capacitate de 200 l/min la nivelul pompei de vacuum. Ca orice alta mulgatoare de vaci Ruris, si aceasta este dotata cu mansoane din materiale elastice, moi, care stimuleaza si cresc in timp productia de lapte, fara compromisuri in ceea ce priveste igiena.

 

 

 

 

Mulgatoare vaci Ruris

 

Ruris Fagaras Lact 701

 

Una dintre cele mai bune mulgatoare de vaci de care se poate bucura orice mic fermier, cu o investitie relativ usor de amortizat, este acest model echipat cu un singur post de muls si cu un bidon de colectare a laptelui din aluminiu, cu o capacitate de 30 litri.

Ideala pentru o gospodarie cu cel mult 10 capete, aceasta mulgatoare de vaci, la pret bun, te va ajuta sa  colectezi laptele rapid si igienic, astfel incat sa poata fi prelucrat adecvat. Tancul de vacuum are o capacitate de 18 litri si este protejat antistatic, el reusind sa mentina presiunea egala si sa pastreze constant ritmul pulsatiilor.

Cu o durata de exploatare prelungita, aceasta mulgatoare de vaci este usor acceptata de catre animale si are darul de a spori productia prin stimularea delicata a ugerului, multumita mansoanelor care echipeaza fiecare cupa. Desigur, ele sunt usor de igienizat, ca de altfel intregul aparat.

 

 

 

 

Mulgatoare Gardelina

 

Gardenia AM 120 AL PC

 

Daca doresti o mulgatoare de vaci ieftina si buna, acest model poate fi o propunere interesanta. Este vorba despre un dispozitiv produs in Romania care include un singur post de muls si care are o capacitate de mulgere de 10 bovine pe ora.

Laptele este colectat intr-un bidon din aluminiu galvanizat, cu o capacitate de 20 litri, dispozitivul fiind special proiectat pentru fermierii mici. Grupul colector, echipat cu pahare de plastic, nu este extraordinar de durabil, dar poate fi inlocuit, la nevoie, caci exista pe piata piese de schimb.

Produsul nu include camera de vacuum, in schhimb se livreaza cu un set de perii pentru curatare si intretinere facile. Puterea motorului este de 0.75 CP, care garanteaza 1440 rotatii pe minut, astfel ca eficienta produsului este una buna. Consideram ca este o investitie interesanta, care merita atentie, cu conditia sa raportezi corect volumul de lucru la capacitatea dispozitivului propus.

 

 

 

 

Alte modele de mulgatoare

 

Mulgatoare de capre

 

Gardelina AM T130 AL PS

 

O mulgatoare de capre cu 4 posturi de lucru este adesea cautat de catre cumparatori, insa complicat de manevrat; acest model pe care suntem siguri ca il vei aprecia daca vei avea ocazia sa il testezi este dotat cu doua posturi de lucru, ceea ce iti ofera un plus de control asupra animalelor.

In primul rand, trebuie sa precizam ca piesa poate fi folosita atat pentru capre cat si pentru oi, astfel ca echipeaza complet o stana. Cu un bidon colector de 30 litri, fabricat din aluminiu, si cu o camera de vacuum de 18 litri, produsul este eficient si practic.

Capacitatea de mulgere este estimata la pana la 25 de animale pe ora, in functie de indemanarea operatorului si de productia animalelor. Motorul de 0.75CP asigura 1420 rotatii pe minut, pentru a garanta aceasta performanta buna de lucru si eficienta deja mentionata. Mansoanele de pe grupul colector sunt siliconate, protejand ugerul si stimuland eficient productia.

 

 

 

 

Mulgatoare de oi

 

Gardelina T 230 IN PS

 

Modelul pe care ti-l propunem de data aceasta este o mulgatoare de ovine si caprine cu o capacitate de lucru de pana la 25 de animale pe ora, un randament bun pentru o stana mica sau pentru o ferma de dimensiuni relativ mici.

Ceea ce deosebeste acest produs de altele din aceeasi gama este motorul cu care e echipat; discutam despre un Honda alimentat cu benzina, cu o putere de 6.5 CP si un rezervor cu o capacitate de 5 litri, care ofera un plus de autonomie si de portabilitate.

Echipat cu doua posturi de mulgere si cu un bidon din inox de 30 litri, produsul este unul superior in gama sa, fiind mai durabil, mai rezistent si mai eficient decat altele. Rezervorul de vacuum are o capacitate de 18 litri si este, la randul sau, fabricat din inox; sasiul este vopsit antistatic pentru o mai buna durabilitate; greutatea totala a produsului este de 42 kg.

 

 

 

 

Accesorii

 

Pompa vacuum pentru mulgatoare

 

Gardelina R00100056

 

In cazul in care ai nevoie de o pompa de vacum cu care sa o inlocuiesti pe cea veche, acest model poate fi o alegere inspirata. Discutam despre un produs din fonta, care iti garanteaza o durabilitate greu de egalat.

Produsul este compatibil inclusiv cu cea mai buna mulgatoare de vaci electrica, avand in vedere parametri de lucru cu care este compatibil: motor cu o putere de 0.55 kW si cu 1440 rotatii pe minut.

Capacitatea acestei pompe este de 0.18 mc/minut; investind o suma relativ mica, poti inlocui piesa cu o uzura importanta, pentru a prelungi durata de viata a mulgatoarei.

 

 

 

 

Mansoane mulgatoare

 

Gardelina corp colector 240cc

 

Pentru situatia in care esti obligat sa inlocuiesti corpul colector al mulgatoarei tale, care altfel functioneaza impecabil, iti propunem acest inlocuitor, de buna calitate.

Discutam despre o piesa de 240 cc echipata cu 4 mansoane de cauciuc, 4 pahare de inox si 4 furtunuri din cauciuc lungi de 175 mm, care iti permit sa colectezi laptele in mod convenabil. In plus, igienizarea se face cu usurinta, lar mulsul este mai confortabil pentru animal, ceea ce stimuleaza lactatia.

Piesa este compatibila si cu modele de mulgatoare de vaci cu 2 posturi ale aceluiasi producator, unul dintre preferatii fermierilor romani, avand in vedere ca pune la dispozitie piese de calitate, la preturi accesibile.

 

 

 

 

Ghidul cumparatorului

 

Investitia in mulgatoare de vaci ieftine si bune este in planul oricarui fermier care are nevoie sa isi eficientizeze munca. Parametrii de selectie ai unui dispozitiv din aceasta categorie pot ramane, insa, necunoscuti publicului larg.

In continuare, ne-am propus sa iti prezentam acele aspecte care trebuie avute in vedere atunci cand pornesti la cumparaturi.

 

Specia tinta: in functie de speciile care urmeaza sa fie mulse, existe produse pentru vaci, respectiv pentru ovine si caprine. Atat puterea de suctiune, cat si numarul, dimensiunea si forma cupelor se deosebesc mult intre ele.  

 

 

Numarul de posturi: acest parametru iti spune, practic, cate animale vor fi mulse simultan. Cel mai frecvent, mulgatoarele pentru vaci au unul sau doua posturi, dar exista pe piata variante de mulgatoare pentru oi cu 4 posturi de lucru, pentru un plus de eficienta.

In general, capacitatea de lucru a unui post este de 8 – 10 vaci intr-o ora; tinand cont de aceasta informatie, vei sti mai concret de ce fel de mulgatoare ai tu nevoie. Normele in vigoare pretind ca o tura de muls sa nu depaseasca 60 – 90 de minute, prin urmare daca esti detinatorul unei ferme cu un numar mare de capete, va fi nevoie sa investesti in mai multe dispozitive, cu multiple posturi de lucru.

 

Pompa de vid: tipul de pompa si capacitatea ei de lucru iti indica atat durata procesului de mulgere, cat si eficienta acestuia. Varianta preferata de catre utilizatoriu este, in general, pompa uscata cu pulsatie penumatica, cu o capacitate de aproximativ 170 pe minut. Un asemenea produs asigura mulsul unei vaci in cel mult 7 minute.

 

 

Motorul: cele mai multe mulgatoare sunt echipate cu motoare electrice, care au marele avantaj de a fi silentioase si de a nu produce noxe. Desigur, este obligatoriu sa ai la indemana o sursa de curent. Puterea unui asemenea motor este de 0.75 CP; unele modele mai performante, echipate cu mai multe posturi de lucru, pot avea o putere de 1 CP.

Mai rar, mulgatoarele automate pot fi prevazute cu motoare alimentate cu benzina. Este o varianta mai rara si, in general, mai zgomotoasa, dar care este preferata de multe ori de fermierii care au nevoie de capacitati mari de lucru.

 

Rezervorul de lapte: practic orice model de mulgatoare alegi, vei constata ca este echipat cu un bidon de colectare pentru lapte. Capacitatea acestuia variaza mult in functie de puterea de lucru, dar ea influenteaza si frecventa cu care va trebui sa il golesti – o operatiune care necesita timp si care intrerupe fluxul mulsului. Majoritatea pieselor cu un singur post de lucru vin echipate cu bidoane de 30 – 40 litri; in cazul in care optezi pentru un dispozitiv cu doua posturi de lucru, capacitatea de colectare poate creste pana la 60 litri. Tinand cont de faptul ca o vaca buna da 30 litri de lapte pe zi, deci aproximativ 15 litri la o mulsoare, iti va fi mai usor sa calculezi care este varianta care corespunde cel mai bine nevoilor tale.

 

 

Fiabilitate: avand in vedere ca discutam despre o investitie importanta, e de inteles de ce cumparatorii doresc sa aleaga modele care sa functioneze pentru o perioada cat mai indelungata. Strategia fiecarui cumparator e diferita: unii aleg, de pilda, o mulgatoare de vaci Milker, bazandu-se pe fiabilitatea nemteasca, in timp ce altii adopta o alta strategie si cumpara un produs romanesc, pentru care gasesc mai usor piese de schimb.

Ca reguli generale care sa garanteze eficienta produsului ales, verifica urmatoarele aspecte: cuva de vacuum sa aiba minim o treime din capacitatea totala a rezervorului si sa fie echipata cu opritor la refulare; un set de perii speciale pentru curatare sa fie inclus in pachetul de achizitie.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat costa o mulgatoare de vaci second hand? Este sigura?

Pretul unei mulgatoare la mana a doua este, desigur, mai mic decat cel al unui produs achizitionat, nou, din magazin. Si aici, insa, trebuie sa ai in vedere ca magazine diferite practica si preturi diferite, iar pe internet ai sanse mai mari sa te bucuri de un pret corect.

O mulgatoare la mana a doua costa cu 500 – 1000 de lei mai putin decat o piesa noua; pretul depinde de cel initial si de performantele tehnice, dar si de gradul de uzura.

Multi fermieri sunt reticenti fata de ideea de a cumpara o mulgatoare la mana a doua, si pe buna dreptate; in absenta unei igienizari perfecte, exista riscul sa introduci, in efectivul de bovine, germeni patogeni care sa iti provoace pierderi imense.

 

 

Unde pot achizitiona o mulgatoare de vaci in rate?

Multe magazine, fizice si pe internet, au parteneriate cu diferite banci, permitand achizitia unor produse cu valoare mare, in rate fara dobanda, sau cu un sistem de dobanzi foarte avantajos. In functie de preferintele tale in materie de produs si de magazin, poti negocia conditiile de achizitie.

 

Cum gasesc piese de schimb pentru mulgatoare de vaci?

Orice mulgatoare cumperi, ea iti va fi “predata” impreuna cu o fisa de garantie, care iti pune la dispozitii date de contact ale firmelor care fac servisare. Prin intermediul lor, este probabil cel mai sigur sa comanzi piese de schimb, mai ales pentru modelele straine.

In cazul producatorilor romaneste, unele piese, expuse in mod special uzurii sau deteriorarii, pot fi achizitionate si din magazinele care comercializeaza mulgatoarele, fie ele fizice sau de pe internet.

 

 

Gasesc online mulgatoare de vaci, ieftine, second hand?

Daca deschizi un motor de cautare si cauti mulgatoare de vaci de vanzare, vei gasi cu siguranta, pe site-urile dedicate, oferte din aceasta gama. Nu recomandam aceasta solutie decat cumparatorilor cu experienta, care stiu sa evalueze corect produsul pe care il au in fata, si care isi asuma si o dezinfectie corecta a acestuia.

 

 

 

Instructiuni de folosire a unei mulgatoare vaci

 

Utilizarea corecta a unei mulgatoare incepe inca din momentul pregatirilor, menite sa reduca incarcatura microbiana din adapost. Inainte de inceperea mulsului mecanic, grajdul trebuie sa fie curatat si aerisit.

 

 

Indiferent de tipul de dispozitiv pe care urmeaza sa il folosesti, este esential sa stabilesti o ordine adecvata a vacilor la muls. Astfel, primele sunt vacile tinere, cu ugere sanatoase si cu un numar mai mic de lactatii; urmatoarele sunt vacile cu mai multe lactatii in istoric, iar pentru final sunt lasate vacile aflate in tratament.

Inainte de atasarea cupelor, ugerul trebuie spalat cu apa curata si cu un burete sau o carpa; primele 2 – 3 jeturi din fiecare sfert al ugerului se mulg separat, astfel incat sa poti evalua aspectul laptelui si aparitia unor eventuale semne de mastita.

Odata ce ugerul este pregatit pentru muls, verifica setarile aparatului, in special presiunea care iti spune care e nivelul de vacuum. Acesta, impreuna cu numarul de pulsatii, trebuie sa respecte indicatiile producatorului.

Intre pregatirea mameloanelor si atasarea mansoanelor de muls nu trebuie sa treaca mai mult de 90 de secunde. Mulsul trebuie supravegheat atent, pentru indepartarea cupelor odata ce sferturile s-au golit; in absenta unui sistem ACR de depistare a fluxului redus si de oprire automata, este responsabilitatea supraveghetorului sa faca asta.

Dupa muls, mameloanele trebuie spalate cu solutie dezinfectanta, pentru a se preveni raspandirea infectiilor. La fel, si echipamentul de muls trebuie dezasamblat, clatit si spalat cu solutii adecvate, la temperaturile indicate de catre producator. In caz contrar, riscul de aparitie a patologiei ugerului in efectivul de animale este foarte mare.

Tot pentru sanatatea efectivului de bovine, este esential ca periodic sa fie facute analize care sa indice calitatea laptelui si starea de sanatate a ugerului. Exista un lant intreg de testare, de la medicul de ferma, pana la medicul de circumscriptie, asociatiile oficiale de testare si procesatori, care aplica aceste teste, pentru a identifica eventuale probleme aparute in efectiv. Cu cat acestea sunt depistate mai devreme, pot fi rezolvate mai usor si cu pierderi minime.

 

 

Cele mai utilizate teste standardizate de evaluare a sanatatii ugerului sunt aparatul de identificare a celulelor somatice DCC si testul de mastita California CMT.

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Cristi

January 10, 2020 at 11:56 am

Buna ziua!

Cred ca nu cunoasteti toata gama. Va recomanda sa vizualizati si aparat de muls vaci Vepemir (link editat).

Raspunde
                                   
Bunny

January 13, 2020 at 6:33 am

Buna, Cristi,

Multumesc pentru feedback!

Pentru propuneri de colaborare ma poti contacta la adresa: publicitatebunny@gmail.com

Raspunde