Cea mai buna cusca pentru hamster

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Ferplast FPI 4826 LAB

 

Poate ceea ce iti doresti pentru “companionul” tau necuvantator este un habitat pentru joaca ieftin si bun. In consecinta, iti prezentam modelul FPI 4826 LAB al brandului Ferplast, care este realizat din material plasticat transparent, astfel incat vei putea cu usurinta urmari activitatea hamsterului si te vei putea ingriji de confortul lui.

Se recomanda drept un accesoriu ideal pentru custi, cu atat mai mult cu cat are niste dimensiuni reduse (22,5 x 20,7 x 14,3 cm) ce iti garanteaza ca va fi lesne de plasat in interiorul spatiului dedicat pentru micul rozator. Oferindu-i hamsterului acest produs, nu il vei mai vedea plictisit, pentru ca noile spatii de joaca il vor tine ocupat si energic, astfel incat el nu va mai cauta spatii de evadare.

Cat despre sanatatea si vitalitatea micii vietati, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece designul inovator pune la dispozitie o serie de gauri pe suprafata tubului ce realizeaza o ventilare eficace a spatiului de joaca. Pretul este unul redus, iar produsul este livrat gratuit.

In concluzie, poti oferi hamsterului un loc dedicat jocului la un pret de chilipir, acest habitat venind cu certitudinea ca vei vedea rozatorul tau preferat incontinuu ocupat, energic si vesel, ceea ce nu e putin lucru.

 

Avantaje:

Faptul ca este transparent iti permite sa te asiguri de buna-dispozitie si ca hamsterul are toate cele necesare confortului sau.

Vine cu o ventilare eficace, multumita gaurilor realizate in partea superioara.

Este usor de manevrat, intrucat este un habitat de dimensiuni reduse si compact.

Livrarea produsului este gratuita, iar pretul unul extrem de convenabil.

 

Dezavantaje:

Fiind realizat din plastic, nu are o rezistenta crescuta la socuri.

 

 

Cusca hamster

 

FOP Spinky

 

E greu de spus care este cea mai buna cusca pentru hamster disponibila pe piata, dar acest produs ofera, cu siguranta, un bun raport intre pret si calitate. In plus, are un design simpatic si ni se pare foarte atractiv faptul ca se livreaza echipata cu tot ceea ce are nevoie animalutul pentru activitatea sa zilnica.

Fiind un bun exemplu de custi pentru hamsteri la preturi bune, modelul masoara 58 x 32 x 46 cm, ceea ce inseamna ca iti va fi usor sa il amplasezi aproape oriunde in casa, si in acelasi timp va oferi un spatiu decent micului rozator.

In interior vei gasi hranitoare si adapatoare, un culcus simpatic si cateva jucarii, rotita, platforme de vizionare, tub din plastic, un mic tobogan, pentru ca animalutul sa aiba ocazia sa faca miscare. Unii proprietari aleg sa lase hamsterul sa mearga si prin casa, insa e nevoie de o supraveghere stricta si de multa atentie, pentru a evita accidentele.

 

 

 

FOP Gaspare

 

Numeroase pareri despre cele mai bune custi pentru hamsteri insista asupra importantei unui spatiu suficient pentru miscare. Avand in vedere ca micile rozatoare sunt atat de usor de pierdut prin casa, ele isi vor petrece majoritatea timpului inchise, deci au nevoie de suficient spatiu pentru alergat.

O alta propunere de cusca pentru hamster la un pret bun este acest model cu baza din plastic, cu marginile usor inaltate pentru a evita imprastierea talasului peste tot, cu dimensiuni de 58 x 32 x 29 cm, si cu partea superioara fabricata din metal, cele doua fiind asamblate cu ajutorul unor clapete usor de manevrat.

Decorul din interior este unul de inspiratie naturala, sa spunem; el include un culcus simpatic sub forma de scorbura – casuta, o scara de lemn frumoasa care conduce catre acesta, o platforma de odihna si o roata de alergat. De asemenea, in interior vei gasi un bol pentru mancare si adapatoarea.

 

 

 

 

Accesorii cusca hamster

 

Ferplast Dacia 4634

 

Daca ai deja o cusca pentru hamster Ferplast si esti incantat de calitatea brandului, iti propunem un upgrade inspirat cu aceasta casuta care ii va fi, cu siguranta, pe plac micului tau prieten.

Discutam despre un produs din plastic rezistent, cu dimensiuni de 16 x 13 x 11 cm, care are o structura ce imita vizuina sapata natural de aceste mici rozatoare, cu o intrare amplasata undeva mai la inaltime, si una la nivelul solului.

Cele doua cai de acces il ajuta pe prietenul tau necuvantator sa se simta mai in siguranta, Avand in vedere materialul si conceptul, casuta este usor de curatat si de intretinut.

 

 

 

Trixie 16 cm

 

In cazul in care ai nevoie, in cusca pentru hamster la pret bun pe care ai ochit-o sau pe care o ai deja, de un cuib bun, acest produs poate fi o solutie.

Discutam despre un cuib cu doua intrari – asa cum le place acestor rozatoare – confectionat in intregime din iarba uscata si fan, impletite, astfel incat eventualii puiuti care ar putea aparea sa beneficieze de un mediu caldut si cu bune proprietati de izolare.

Diametrul maxim al cuibului este de 16 cm si credem ca poate fi folosit cu succes si pe post de casuta, prietenul tau necuvantator simtindu-se probabil mai bine aici decat intr-un culcus din plastic in care, oricum, va trebui sa adaugi tu fan.

 

 

 

Ferplast Hamster FPI 4821

 

In cazul in care nu te sperie ceea ce vezi in materie de pret pentru cusca de hamster, te pasioneaza aceste rozatoare si doresti sa le oferi un mediu de viata generos si mai plin de distractie, o solutie poate fi sa apelezi la un set de custi compatibile si la acest gen de conectori.

Ideali pentru custile modulare, ei permit extinderea spatiului de care se bucura “soricelul” tau. Fiecare conector este fabricat din plastic de buna calitate, pentru o durabilitate semnificativa.

In plus, fiind transparent si in culori variate, el da un aer proaspat, amuzant si jucaus spatiului, fiind ideal pentru orice decor.

 

 

 

 

Cum alegi o cusca buna pentru hamsteri

 

Ghidul cumparatorului

Contrar oricarei opinii rau-intentionate, un animal de companie este o sursa de buna-dispozitie pentru casa ta, pentru tine si pentru familie, in general. Energia si inocenta unei mici vietati iti vor aduce, indiferent de starea in care te afli, un suras pe buze. Insa, pentru a-ti vedea “companionul” vesel si jucaus, trebuie sa ii asiguri un habitat adaptat nevoilor sale. Astfel, daca ai un animal de companie de talie mica, precum e hamsterul – acesta fiind unul dintre cei mai populari tovarasi ai omului, alaturi de pisici si caini –, vei fi nevoit sa cauti un astfel de obiect potrivit dimensiunilor si rasei. Pentru a-ti usura munca si pentru a evita derizoriul unor pareri despre cele mai bune custi pentru hamsteri, noi am realizat acest ghid, pe care te invitam sa il parcurgi cu incredere.

Tipul: conform lui, vei putea alege intre custi pentru hamster din sarma, din plastic si cele construite in stil acvariu. Primele mentionate sunt cele mai populare si preferate de iubitorii de hamsteri, deoarece sunt usor de intretinut si beneficiaza de o ventilare eficace. Fiind realizate din sarma si dotate cu o baza de plastic ce e prinsa cu ajutorul unor cleme de restul custii, acestea asigura o curatire rapida si eficienta, intrucat partea inferioara este detasabila.

Cele din plastic sunt alese de unii datorita faptului ca sunt usoare, astfel incat le poti muta fara efort dintr-un loc in altul. Ele vin cu avantajul unei compartimentari eficace, fapt care insa se poate transforma intr-un minus, deoarece cu cat mai complicat este habitatul cu atat mai greu de igienizat devine.

Nu in ultimul rand, cele in stil acvariu iti permit sa supraveghezi mai bine activitatea micutei vietati, insa au o greutate peste medie. Fiind masive devin si foarte dificil de curatat sau mutat. Acestea sunt recomandate de specialisti pentru hamsterii pitici sau pentru puii din rasa siriana. Totusi, pe piata vei gasi, in afara de aceste tipuri mentionate si habitate de joaca. Acestea nu tin locul primelor custilor, ci dimpotriva: ele vin ca un accesoriu ideal pentru ele.

 

Marimea: este un aspect extrem de important, atat in ceea ce priveste locuinta ta, cat si confortul si sanatatea animalului de companie. In primul rand, trebuie sa te interesezi de dimensiuni pentru a sti cat anume din camera sa aloci pentru a plasa cusca. In al doilea rand, dupa cum probabil cunosti, hamsterii sunt niste animalute foarte jucause, din aceasta cauza au nevoie de mult spatiu pentru a alerga.

Specialistii sugereaza, conform unor criterii riguroase, ca atunci cand te decizi asupra unui astfel de accesoriu sa alegi unul care ofera o arie de cel putin 1000cm2 si o inaltime de 19cm. Daca detii un hamster pitic, atunci o suprafata a bazei de 750cm2 este suficienta. Scurt si la obiect, daca ai posibilitatea de a achizitiona o cusca mare, alege-o pe cea mai spatioasa pentru a-ti vedea hamsterul mereu fericit.

 

Siguranta: nu intotdeauna cautarile de genul “unde gasesc custi pentru hamsteri la un pret bun?” sunt cele legitime, intrucat, inainte de acest lucru, ar trebui sa te intereseze daca produsele de genul iti ofera certitudinea ca micuta vietate nu se va rani inauntrul habitatului, precum si ca nu va gasi spatii pe unde sa “evadeze”. Este recomandat, in aceasta ordine de idei, sa verifici ca in interiorul custii sa nu existe lucruri ascutite, precum varfurile barelor care pot fi indoite ineficace din fabrica, accesoriile sa fie bine fixate, dar si ca modelele cu tuburi sa nu prezinte pericolul ca rozatorul sa ramana blocat.

De altfel, pentru a te asigura ca hamsterul nu va scapa din habitatul sau, ar fi bine sa te uiti in detaliu la colturi si la distanta dintre gratii, cu atat mai mult in cazul in care detii un pui sau un astfel de animal de companie pitic. Materialul din care este confectionat planseul conteaza si el atunci cand vine vorba de acest parametru, deoarece hamsterul isi poate croi o cale de scapare rozand podeaua, daca aceasta nu este solida.

Accesoriile speciale: se refera la dotarile pe care un model de cusca pentru hamsteri trebuie sa le aiba pentru a putea fi numit un produs bun. De regula, un astfel de obiect vine insotit de o roata, acest accesoriu fiind un mare plus, deoarece ii ofera micului rozator posibilitatea de a alerga necontenit si de a-si consuma energia. De altfel, pentru a putea exersa, trebuie sa te asiguri ca dotarea in cauza este de dimensiuni potrivite. Spre exemplu, un hamster sirian necesita o roata cu un diametru de 20-25cm, ceea ce nu reprezinta o dotare standard a tuturor custilor. In alta ordine de idei, un astfel de produs poate beneficia si de hranitor si adapator, accesorii absolut necesare, pentru care nu va trebui sa platesti in plus.

Ba mai mult, ele vor fi ferm fixate de planseu, ceea ce face ca energica vietate sa nu le poate rasturna sau impinge, astfel cusca va ramane mai mult timp curata si ordonata. De mentionat ar fi si faptul ca unele modele beneficiaza si de o scara ce fie face legatura intre etaje, fie este destinata exersarii.

 

Brandul: reprezinta un detaliu de luat in seama, pentru ca iti indica din start calitatea si cata incredere ar trebui sa ai in modelul respectiv. Acesta iti ofera girul ca alegerea ta e cea potrivita si eficienta, astfel incat nu vei merge acasa ori nu vei comanda un produs al unei firme obscure si indoielnice. Majoritatea utilizatorilor indica producatori precum Ferplast, Hagen, IMAC, Animax sau Kerbl atunci cand vine vorba de calitate. Unele dintre aceste branduri au o activitate in domeniu de cateva decenii, modelele lor fiind, asadar, certificate chiar la nivel international.

 

Singura intrebare legitima care ramane acum de adresat este “unde gasesc custi pentru hamsteri la preturi bune cei interesati?”. Din moment ce ai parcurs ghidul, consideram ca poti disocia eficace, astfel ca poti fi sigur ca vei alege optim indiferent de unde vei achizitiona un astfel de produs. Totusi, recomandarea noastra este sa incerci mediul on-line, pentru ca pe Internet poti da de oferte si promotii care lipsesc din magazine. De asemenea, ai si avantajul de a putea adresa intrebari si de a citi recenziile lasate de cei care se afla deja in posesia unui astfel de obiect.

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat costa un hamster cu cusca? Ce trebuie sa stiu cand adopt primul hamster?

Pretul pentru o cusca de hamster variaza intre 100 de lei pentru modelele mai simple, de dimensiuni relativ mici, si 300 – 400 de lei pentru cele mai mari. Probabil ca, daca esti abia la inceput, nu se pune problema sa creezi din start un habitat urias, cu mai multe custi interconectate, asadar nu e nevoie sa te gandesti la costuri suplimentare.

 

 

Pretul unui hamster variaza in functie de rasa, de varsta si de locul din care il cumperi. Daca il achizitionezi din petshop, preturile pot varia intre 30 si 70 de lei; daca il achizitionezi de la un proprietar care are pui, o investitie de 20 – 30 de lei este mai probabila.

Daca ai suficienta rabdare, e posibil sa gasesti chiar sa adopti fie un hamster, fie un hamster cu tot cu cusca. Trebuie, insa, sa iti asumi faptul ca aceste animale au o durata medie de viata de 2 – 3 ani, prin urmare s-ar putea sa nu te bucuri de el foarte mult timp, daca animalutul este deja “trecut de prima tinerete”.

 

Este recomandat sa cumpar mai degraba o cusca hamster second hand, decat una noua?

Orice specialist iti va spune ca o cusca noua este mai buna decat una la mana a doua: te bucuri, in cazul multora, de o perioada minima de garantie si nu exista riscul ca ea sa fi fost contaminata cu cine stie ce agenti patogeni.

Daca, totusi, optezi pentru o cusca la mana a doua, asigura-te ca o dezinfectezi foarte bine inainte de a pune hamsterul in ea. Si atentie mare la substantele dezinfectante, caci hamsterii sunt extrem de sensibili la resturile de detergenti care ar putea ramane pe cusca.

In general, se prefera fierberea echipamentului de joaca din cusca hamsterului, tocmai pentru a evita contactul animalului cu substante potential nocive.

 

Cum reconditionez si curat o cusca pentru hamster, SH? Sunt indicatii specifice ce trebuie urmarite?

Daca ai decis pentru o cusca la mana a doua, prima etapa este sa scoti din interior toate accesoriile, pe care sa le inspectezi cu atentie, pentru a te asigura ca sunt in buna stare si nu prezinta nici un fel de riscuri pentru animal.

 

 

Accesoriile pot fi fierte, pentru dezinfectare, intr-un recipient mare cu apa. Este cea mai sigura metoda de a distruge eventualii agenti patogeni, fara a risca sa intoxici animalul in urma contactului cu agentii de curatare.

Pentru dezinfectia custii, probabil ca folosirea apei oparite este cea mai sigura metoda de curatare, mult mai sigura decat substantele chimice. Desigur, asta dupa ce ai indepartat, mecanic, toata mizeria care s-ar fi putut depune, de pilda, prin colturi.

 

 

 

Cum sa cureti corect cusca hamsterului

 

Este esential pentru sanatatea hamsterului tau, ca el sa beneficieze de un mediu de viata cat mai curat. Si pentru asta este nevoie, desigur, sa stii sa il ingrijesti corect.

Pe fundul custii, hamsterul va avea in permanenta un strat de 4 – 5 cm de talas. Niciodata nu se foloseste talasul de rasinoase, care este toxic pentru aceste mici rozatoare!

 

 

Talasul trebuie schimbat o data la cateva zile; specialistii recomanda 2 zile, proprietarii spun ca, in functie de dimensiunea custii, te poti adapta din acest punct de vedere. Ideea este ca schimbarea frecventa a talasului permite si indepartarea frecventa a urinei si fecalelor, si te scapa de mirosul neplacut.

O data pe saptamana se recomanda fierberea vaselor pentru apa si mancare si a accesoriilor din interiorul custii. Se evita, cu orice pret, folosirea detergentilor si a altor substante de curatare, care pot avea efect toxic asupra animalutului.

Vasele de apa si mancare se spala in fiecare zi, cu apa calda; se sterg cu un prosop de hartie si apoi se alimenteaza cu apa si mancare proaspete.

O data la doua saptamani, sau mai frecvent daca este nevoie, se recomanda curatarea si dezinfectarea custii propriu-zise. Asta inseamna ca amicul tau va fi pus, temporar, in alt recipient (din care sa nu poata evada!), cusca sa va fi golita complet, iar accesoriile dezinfectate dupa protocolul obisnuit, prin fierbere.

Cusca propriu-zisa va fi curatata mecanic de orice fel de resturi, spalata cu apa calda, dupa care va fi si ea oparita prin turnarea de apa fierbinte pe suprafata ei. Astfel, omori eventualii microbi care si-ar putea gasi acolo un mediu favorabil pentru dezvoltare.

 

 

In afara acestor “lucrari”, e important sa intretii curatenia in cusca, zilnic, in primul rand prin indepartarea eventualelor resturi de alimente ramase de cu o zi in urma. Un hamster sanatos si fericit primeste in fiecare zi, in plus fata de mancarea speciala pentru rozatoare, fan, iarba proaspata, fructe si legume; ceea ce nu a consumat in 24 de ore trebuie scos din cusca si aruncat, pentru a preveni degradarea mancarii si imbolnavirea animalutului.

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Custi pentru hamsteri – Opinii si Recenzii in 2024

 

Hamsterii sunt niste animale de companie relativ usor de intretinut, cu conditia unei minime informari prealabile. Printre altele, ei au nevoie de o cusca adecvata, iar una dintre primele optiuni pe lista noastra este FOP Spinky, un model complet echipat, de dimensiuni medii, pregatit sa isi intampine locatarul. Cusca are o baza din plastic, detasabila, o parte superioara metalica, cu gratii, si e dotata cu hranitoare si adapatoare, platforme de relaxare, culcus si cateva jucarii, in combinatii cromatice placute si vesele. Iar daca nu esti pe deplin convins, avem si o propunere de rezerva pe care o poti studia: Teddy I.

 

 

Tabel comparativ

 

 

Pareri despre cele mai bune custi pentru hamsteri

Hamsterii pot fi niste animale de companie foarte simpatice: mici si draguti, ei stau in cusca lor in general si nu fac mizerie prin toata casa, sunt relativ ieftin de intretinut si, daca beneficiaza de o igiena adecvata, pot trece aproape neobservati. Iata care sunt cateva dintre cele mai bune “casute” pentru ei!

 

 

 

Ghidul cumparatorului

 

Hamsterii sunt animale de companie foarte haioase, preferate de multi parinti pentru ca nu ocupa mult spatiu, nu necesita eforturi prea mari pentru intretinere si au un aer jucaus, indragit de catre copii. Insa ei nu le sunt rezervati doar juniorilor, caci exista si adulti care ii iubesc.

Indiferent cine e “proprietarul”, hamsterul are cu siguranta nevoie de o cusca adecvata in care isi va petrece majoritatea timpului. Iata cateva aspecte la care merita sa fii atent inainte de a porni la cumparaturi.

 

 

 

Structura: Exista mai multe tipuri de custi pentru hamsteri, fiecare dintre ele cu avantajele si dezavantajele sale.

Cele mai accesibile sunt custile confectionate dintr-o baza din plastic de dimensiunile unei tavi, si o zona superioara fabricata din sarma, care se prinde de baza cu ajutorul unor cleme. In afara de avantajul reprezentat de pret, ele sunt apreciate si pentru ca ofera o buna vizibilitate in interior, o ventilatie naturala adecvata si sunt foarte usor de intretinut.

Custile din plastic sunt in general alese de catre parinti, care prefera ca animalutul sa fie cat mai bien protejat de manute prea curioase. Ele sunt foarte usoare si, in general, au o compartimentare interesanta, insa dimensiunile relativ mici, combinate cu multitudinea de accesorii, fac curatarea destul de dificila.

Custile din sticla seamana, daca vrei, cu un acvariu. Daca intentionezi sa cumperi o cusca pentru un hamster pitic, la pret bun si in care animalul sa fie in siguranta, aceasta poate fi o alternativa buna. Dezavantajul lor este legat de riscul de supraincalzire, din cauza unei ventilatii limitate, si de greutatea totala destul de mare.

Habitatele de joaca nu sunt custi propriu-zise, ci mai degraba extensii la unele custi. Ele sunt concepute sa ofere un supliment de spatiu unor animale care isi petrec practic intreaga viata inchise, in ciuda faptului ca sunt deosebit de active din fire.

 

Dimensiuni: Lasand la o parte aspectele practice legate de unde iti vei amplasa cusca pe care o cumperi – fiecare persoana isi organizeaza locuinta asa cum doreste – vom rezuma lucrurile intr-o fraza simpla: cu cat mai mult spatiu are la dispozitie, cu atat hamsterul va fi mai fericit.

Intr-un spatiu generos, riscul de aparitie a comportamentelor aberante este minim; un rozator care are destul loc de joaca si de miscare nu va dezvolta obsesii, de pilda. Specialistii recomanda, pentru hamsteri, un spatiu de cel putin 1000 cm2; un hamster pitic se poate multumi si cu 750 cm2.

 

 

 

Accesorii: Multe dintre custile pentru hamsteri se pot achizitiona cu un minimum de dotari incluse. De pilda, este vorba despre casuta – adapost, care trebuie sa imite vizuina si sa ii permita acestui animalut discret sa se retraga, despre dozatorul de mancare sau despre adapatoare.

Adapatoarea este, intotdeauna, un model cu picurator, avantajul major ala cestuia fiind ca apa va fi mereu curata si nu exista riscul sa se verse in adapost.

Pe langa vasul cu peleti, hamsterul trebuie sa aiba o iesle cu fan. Avand dinti cu crestere continua, animalul are nevoie sa roada ceva ca sa isi toceasca dantura. In plus, iarba uscata este necesara si pentru digestie.

Jucariile si accesoriile pentru exersare sunt esentiale, caci acesti “soricei” simpatici sunt foarte energici si au nevoie sa isi consume aceasta energie. Cele mai comune accesorii sunt rotile de alergare, care trebuie insa alese in asa fel incat sa aiba dimensiunea potrivita pentru specia pe care o ai in vedere.

Tunelurile si tuburile sunt foarte amuzante pentru hamsteri, dar si pentru spectatori; trebuie sa ai grija mereu sa estimezi corect “gabaritul” rozatorului raportat la diametrul tubului, pentru a evita accidentele si blocajele.

Planseurile de odihna, scaritele, culcusurile suplimentare sunt doar cateva dintre exemplele suplimentare de accesorii. Pentru pasionati, exista o multime de asemenea jucarii, astfel incat se poate ajunge la un labirint de custi foarte interesant.

 

Siguranta: exista doua aspecte care trebuie sa iti retina atentia atunci cand vine vorba despre acest parametru: eventualele accidente si posibilele evadari.

Hamsterii sunt rozatoare abile si perseverente; o cusca din materiale de proasta calitate poate fi roasa, astfel incat te poti trezi ca prietenul tau a evadat prin casa. Accesoriile de proasta calitate se pot sparge, fisura, crapa, ajungand sa raneasca animalutul.

 

 

 

In cazul in care optezi pentru un sistem modular de custi, conectorii trebuie verificati cu atentie cat mai frecvent, ca nu cumva sa se deplaseze si sa te trezesti ca hamsterii au fugit prin locuinta.

Daca doresti sa faci o investitie cat mai mica si optezi pentru un produs care nu apartine nici unui brand consacrat, acorda mai multa atentie fiecarui detaliu care tine de constructie, caci exista riscul ca finisajele sa nu fie de cea mai buna calitate, iar accesoriile sa aiba margini ascutite, sau barele sa nu fie foarte bine sudate, si asa mai departe.

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES